Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 5. 2018,
11.43

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,36

4

Natisni članek

Issah Abass NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 21. 5. 2018, 11.43

5 let, 11 mesecev

Suspenz napadalca Olimpije

Abass suspendiran, Mandarić ponuja podpisano opravičilo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,36

4

Abbas Issah Olimpija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Mladi napadalec Olimpije Abass Issah do nadaljnjega ne sme igrati tekem. Nogometna zveza Slovenije (NZS) ga je zaradi nešportnega in neprimernega vedenja neposredno po koncu večnega derbija v Mariboru suspendirala. Zoper njega je disciplinski postopek uvedlo tudi vodstvo Olimpije. Tako Ganca, ki obžaluje dejanje, zagotovo ne bo v sredo na domači tekmi s Krškim, na kateri bi želel predsednik Olimpije Milan Mandarić v Stožicah pozdraviti čim več gledalcev. V želji po večjem obisku je vsem, ki se zanimajo za ogled srečanja, pripravil zanimivo opravičilo.

Kakšna bo usoda Abassa Issaha, ki si je po sladki zmagi Olimpije v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije nad Mariborom (3:2) dovolil gesto, s katero je razbesnel mariborsko občinstvo in poskrbel za incident? Nogometna zveza Slovenija je prek disciplinskega sodnika Romana Roglja sporočila, da je mladi Afričan do nadaljnjega suspendiran. Suspenz bo trajal vse do izreka konkretne disciplinske kazni, tako da se Abassu v zaključku sezone, ki bi lahko Olimpiji prinesla toliko lepega, ne piše nič dobrega.

Issah Abass
Sportal Afričan po derbiju naredil neumnost in zakuhal incident

Prijel se je za moškost in provociral navijače

Issah Abass je na dvoboju v Ljudskem vrtu pomagal Olimpiji do velike zmage nad Mariborom (3:2), nato pa po tekmi zakuhal incident, ob katerem NZS po prijavi igralca ni ostala ravnodušna. | Foto: Vid Ponikvar Issah Abass je na dvoboju v Ljudskem vrtu pomagal Olimpiji do velike zmage nad Mariborom (3:2), nato pa po tekmi zakuhal incident, ob katerem NZS po prijavi igralca ni ostala ravnodušna. Foto: Vid Ponikvar V sredo ne bo mogel pomagati soigralcem na domači tekmi s Krškim, na kateri bodo zmaji skušali upravičiti vlogo favorita in dokazati, da zmorejo na domačem igrišču premagovati tudi na papirju bistveno slabše tekmece, s katerimi so se v zadnjem obdobju nekajkrat spotaknili. Zlasti z Gorico in Ankaranom, ki sta v Stožicah remizirala brez zadetkov, njuna vratarja pa parala živce nogometaše Olimpiji, vključno z Abassom.

Ganec se je med proslavljanjem dragocene zmage v Ljudskem vrtu tik pred odhodom z igrišča odločil za provokacijo. Bil je v spodnjem perilu in se je prijel za moškost, nekaj privržencev vijolic pa je na tribunah podivjalo in odhitelo proti tunelu, kjer so želeli fizično obračunati z drznim krilnim napadalcem Olimpije. Abass je s svojim dejanjem razjezil tudi starejše soigralce. Kapetan Branko Ilić ga je zaradi tega okrcal pred vsemi v slačilnici, Rok Kronaveter pa je njegovo dejanje označil za nesprejemljivo ter dodal, da jih je Ganec zaradi tega dobil po glavi.

Povod Issaha Abassa za incident:

Kaj se je dogajalo po tekmi v Ljudskem vrtu:

Hitronogi nogometaš, ki je v tej sezoni drugi najboljši strelec Olimpije in običajno sestavlja najmočnejšo Bišćanovo enajsterico, bo moral prisilno počivati. Svojo odločitev o incidentu, ki je vrgel temno senco na slavje Ljubljančanov v mestu ob Dravi, je v ponedeljek podal še njegov delodajalec Olimpija. Uvedel je disciplinski postopek in izpostavil, kako je Issahu iskreno žal za storjeno dejanje.

NK Olimpija uvedla disciplinski postopek zoper Issaha, ki mu je žal

Temnopolti nogometaš Olimpije se opravičuje navijačem, soigralcem, vodstvu kluba in celotni slovenski športni javnosti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Temnopolti nogometaš Olimpije se opravičuje navijačem, soigralcem, vodstvu kluba in celotni slovenski športni javnosti. Foto: Žiga Zupan/Sportida Vodstvo NK Olimpija je od nogometaša Abassa Issaha zahtevalo javno opravičilo zaradi neprimernega vedenja po sobotni tekmi v Mariboru, ki je bilo namenjeno navijačem NK Maribor.

Ne glede na to, da so se med navijanjem domačih navijačev slišala tudi skrajno neprimerna rasistična sporočila na Issahov račun, ki se jih je naposlušal predvsem po zadnjem sodniškem žvižgu, ni izgovora za neprimerno obnašanje športnika v zeleno-belem dresu. Zato je vodstvo kluba uvedlo tudi disciplinski postopek zoper nogometaša.

Issah svoje dejanje obžaluje: "Storil sem napako in mi je iskreno žal. Opravičujem se navijačem, soigralcem, vodstvu kluba in celotni slovenski športni javnosti. Pripravljen sem prevzeti odgovornost za svoja ravnanja. Upam, da to ne bo imelo škodljivih posledic za klub."

NK Olimpija

Mandarić vabi navijače v Stožice

Opravičilo, ki ga na spletni strani ponuja NK Olimpija. | Foto: Sportal Opravičilo, ki ga na spletni strani ponuja NK Olimpija. Foto: Sportal Zeleno-beli so z mislimi že usmerjeni v sredino tekmo s Krškim. V Stožicah bodo gostili Posavce, ki so si že zagotovili obstanek, tako da lahko na gostovanju pri vodilnem prvoligašu nastopijo sproščeno. Krško je letos v gosteh že presenetilo Maribor, tako da čaka Olimpijo vse prej kot enostavno delo. To bo zadnja domača prvenstvena tekma zmajev v tej sezoni, na kateri želi predsednik Milan Mandarić videti veliko gledalcev. Vsekakor več, kot jih je običajno na domačih tekmah v spomladanskem delu, ko na drugi strani ne igra Maribor (oziroma Domžale).

''Naši fantje so prišli do velike zmage v Mariboru. Rad bi jih pohvalil za pogumno in vztrajno igro, za katero so bili nagrajeni z izjemno zmago. To je nogomet, kakršnega igrajo šampioni, in to je Olimpija, na katero smo vsi ponosni! V sredo nas čaka nova pomembna tekma. Skupaj gremo proti naslovu prvaka. Pridite v Stožice,'' poziva predsednik navijače v Stožice, da pomagajo zeleno-belim do nove zmage, še kako potrebne v boju za naslov.

Maribor Olimpija
Sportal Kaj se mora zgoditi, da Olimpiji (ne) spodleti?

V želji, da bi bilo gledalcev čim več, kar bo glede na termin srečanja – začetek dvoboja bo med delovnim tednom že ob 16. uri – se je Mandarić domislil nevsakdanje ideje. Olimpija prek uradne strani ponuja osnutek opravičila, ki ga je podpisal sam predsednik zmajev. Želi, da ga navijači Olimpije natisnejo, izpolnijo, pokažejo nadrejenim in pridejo na tekmo v Stožice.

Bo Milan Mandarić v sredo dočakal zmago Bišćanove čete proti Krškemu, za katero bo stiskal pesti Maribor? | Foto: NK Olimpija Ljubljana Bo Milan Mandarić v sredo dočakal zmago Bišćanove čete proti Krškemu, za katero bo stiskal pesti Maribor? Foto: NK Olimpija Ljubljana

''Zmaji so blizu, zares blizu, a se zavedajo, da nam lahko uspe zgolj ob pravi podpori najboljših navijačev v državi. V Mariboru ste pokazali, kakšna podpora ste lahko, zdaj pa moramo veliko zmago skupaj potrditi proti Krškemu. Termin tekme je zaradi vaših obveznosti (služba, šola ...) neugoden, a to ni opravičilo. Oziroma bolje rečeno, za to imamo opravičilo. Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je zavzel in napisal opravičilo, ki je (O tem smo prepričani!) dovolj, da vas bodo nadrejeni in učitelji/profesorji spustili na tekmo Olimpije! Ne nazadnje gre za eno izmed najbolj pomembnih v zadnjih letih. Če to ni dovolj dober razlog, bomo težko našli boljšega …,'' so zapisali na uradni strani Olimpije.

Marcos Tavares Maribor Olimpija
Sportal Sporočilo Tavaresa, ki ne bo všeč navijačem Olimpije
Dvoboj med Olimpijo in Krškim se bo v sredo začel ob 16. uri, istočasno pa se bo v Celju začel dvoboj predzadnjega kroga 1. SNL med Celjem in Mariborom. Če bi vijolice ostale brez zmage, Ljubljančani pa bi premagali Posavce, bi si izbranci Igorja Bišćana zagotovili naslov državnega prvaka že krog pred koncem.

 

Ne spreglejte