Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 7. 2024,
22.10

Osveženo pred

1 ura, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Milan Klausz NK Bravo NK Primorje NK Domžale NK Nafta Lendava NK Radomlje FC Koper NŠ Mura NK Olimpija NK Olimpija NK Celje NK Maribor NK Maribor Prva liga Telemach 1. SNL

Natisni članek

Petek, 26. 7. 2024, 22.10

1 ura, 56 minut

1. SNL, 2. krog

Konec tedna osiromašen za derbi, v Lendavi slavijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Milan Klausz Nafta | V zaključku tekme je za zmago Nafte nad Radomljami dvakrat zadel Milan Klausz. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

V zaključku tekme je za zmago Nafte nad Radomljami dvakrat zadel Milan Klausz.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Ker olimpijske igre ne sodijo na Uefin koledar tekmovanj in na njih nogometne reprezentance igrajo z igralci, mlajšimi od 23 let, se lahko nadaljujejo ligaška tekmovanja. Štirje slovenski klubi tako igrajo evropske kvalifikacije, z drugim krogom pa se ta konec tedna nadaljuje tudi nova sezona prve lige. Bo pa ta osiromašena za štajerski derbi. Prva tekma kroga je bila v petek zvečer, ko je Nafta na prvi domači tekmi po povratku v prvo ligo z 2:1 premagala Radomlje. Gola za zmago je dal v zaključku tekme Milan Klausz.

Maribor - Domžale prva liga, 1. krog
Sportal Maribor visoko ugnal Domžale, Bravo namučil Celjane

1. SNL, 2. krog:

Petek, 26. julij:

Sobota, 27. julij:

Nedelja, 28. julij:

Ponedeljek, 29. julij:

Štajerski derbi prestavljen

Prvak Celje in podprvak Maribor sta se dogovorila, da zaradi osredotočenosti na kvalifikacije za ligo prvakov oziroma konferenčno ligo dvoboj drugega kroga prve lige odigrata naknadno. Kljub evropskim nastopom pa bosta igrala v prejšnji sezoni tretja Olimpija in četrti Bravo. Prvi v nedeljo zvečer gostujejo v Kopru, drugi pa v ponedeljek gostijo povratnika v prvo ligo Primorje. Tako Olimpija kot Koper sta v prvem krogu zmagala, tako bosta imela ob tekmi več od Maribora in Celja priložnost prevzeti vodstvo na lestvici. Za drugo zmago bo igrala tudi Mura, ki jo čaka dvoboj v Domžalah.

Ker so tekme raztegnjene na štiri dni, se vse začnejo ob 20.15. Prva je bila že v petek, ko je novinka oziroma povratnica v prvo ligo Nafta odigrala prvo domačo tekmo. V Lendavi je gostila Radomlje. Nazadnje so med sabo igrali pred štirimi leti v drugi ligi, a takrat sta bili ekipi kadrovsko povsem drugačni. Gostje so z golom Mateja Malenška povedli že v 11. minuti, z goloma v 75. in 81. minuti pa je tekmo spreobrnil 19-letni rezervist, Madžar v dresu domače ekipe, Milan Klausz. To so prve tri točke za nogometaše Nafte in že drugi poraz Radomljanov.

Lestvica:

Žan Vipotnik
Sportal Klub Vipotnika in Riere gre v stečaj
NK Olimpija : Ludogorec Timi Max Elšnik
Sportal Elšnik odhaja iz Stožic, Maribor je okrepil Gabonec
Ne spreglejte