Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 7. 2024,
14.00

Osveženo pred

4 ure, 16 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Žan Vipotnik Albert Riera Bordeaux Ligue 1 francosko prvenstvo

Natisni članek

Petek, 26. 7. 2024, 14.00

4 ure, 16 minut

Bordeaux

Klub Vipotnika in Riere gre v stečaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Žan Vipotnik | Žan Vipotnik | Foto Girondins de Bordeaux

Žan Vipotnik

Foto: Girondins de Bordeaux

Šestkratni francoski nogometni prvak Bordeaux se bo zaradi finančnih težav odpovedal profesionalni licenci in je pri tamkajšnjem gospodarskem sodišču vložil predlog za stečaj. V tem klubu deluje nekdanji trener ljubljanske Olimpije in Celja Albert Riera, za klub pa igra tudi slovenski reprezentant Žan Vipotnik.

Bordeaux je zadnjega od svojih šestih prvoligaških naslovov osvojil leta 2009. Nato se je znašel v finančnih težavah, velika kriza kluba se je le še poglobila, ko ga je devetega julija kaznoval finančni nadzornik francoskega nogometa DNCG. Ustvaril je kar 40 milijonov evrov finančnih obveznosti, za njihovo pokritje pa v klubu niso našli ustreznega investitorja.

Bordeaux, za katerega je igral tudi sloviti Zinedine Zidane, je leta 2022 izpadel v drugo francosko ligo, potem ko je končal na 20. mestu v prvi ligi. Zaradi finančne discipline pa so klub kaznovali s prisilno selitvijo v tretjo francosko nogometno ligo. A tudi v tej očitno ne bo igral, saj trenutno ni jasno finančno stanje in ali imajo lastniki kluba sploh zagotovljeno financiranje.

Bordeaux Albert Riera
Sportal Bordeaux Alberta Riere po kazni v tretjo ligo
Ne spreglejte