SiolNET. Sportal Naj planinska koča
2,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska hribomanija se odraža tudi v rekordih na spletu

2,15

termometer

Mala Mojstrovka hribi gore pohodništvo
Foto: Marko Šinkovec (www.slovenia.info)

Gore so postale drugo morje, smo pred časom slišali na novinarski konferenci Gorske reševalne zveze Slovenije. Da je letos zanimanje za hribe izjemno, dokazujejo tudi statistični podatki o branosti na najbolj znani spletni strani s hribovsko tematiko v Sloveniji.

Spletna stran www.hribi.net, ki je zaživela marca 2006, na njej pa je več kot 2.500 opisov vrhov in več kot sedem tisoč opisanih poti, je verjetno najbolj znana in s podatki obogatena spletna stran s hribovsko tematiko v Sloveniji.

Letos so zabeležili kar 35-odstotni porast obiska v primerjavi z lanskim letom, gre pa za največji obisk v njihovi zgodovini.

Kot nam je povedal Tadej Lukan, ki je z bratom Rokom ustanovitelj in glavni ustvarjalec strani (prispevala sta kar 90 odstotkov vseh opisov), obisk vsako leto raste, običajno za pet odstotkov na leto, a takega skoka še niso doživeli.

V zadnjem mesecu je stran obiskalo več kot 819 tisoč različnih obiskovalcev, ki so ustvarili 1.717.674 sej (obiskov) in 20.297.380 prikazov strani.

Krn je med desetimi najbolj iskanimi gesli letošnjega leta na spletni strani Hribi.net. Krn je med desetimi najbolj iskanimi gesli letošnjega leta na spletni strani Hribi.net. Foto: Matej Podgoršek/Planet TV

Med najbolj iskanimi gesli je Triglav, med prvo deseterico najbolj iskanih pojmov pa so še Grintovec, Stol, Storžič, Kamniška koča na Kamniškem sedlu, Begunjščica, Krn, Viševnik, Ojstrica in Dom na Kofcah, ki ste ga lani v izboru Naj planinska koča izbrali za najbolj priljubljeno planinsko kočo.

Letos ste največ glasov namenili Koči na Kriški gori v kategoriji visokogorskih koč in Mihovemu domu na Vršiču v kategoriji planinskih koč.

Preberite še:

Tominškova pot Triglav pohodništvo gore hribi Sportal Ljudje iz ozadja: Brata, ki sta zasnovala spletno stran hribi.net #intervju Naj koča 2020 Sportal Ko tudi oskrbniki za minuto odložijo delo #foto Pot na Zasavsko kočo na Prehodavcih (Prehodavci) Sportal Na turo, ki vas z razgledi ne bo pustila ravnodušnih Grintovec Sportal Na najlažje dostopno goro, višjo od 2.500 metrov Miha Kriška kolaž naj koča 2020 Sportal Odločili ste: Koča na Kriški gori in Mihov dom na Vršiču naj koči leta 2020 Kredarica Sportal Sneg v septembru? Ne bodite presenečeni, če boste že zdaj gazili v gorah. Izlet Okrešelj Sportal Na Okrešlju se začenja novo poglavje #foto Dom Planika pod Triglavom Sportal Ena izmed prvih slovenskih koč, ki je že preizkusila veliko novost

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin