SiolNET. Sportal Naj planinska koča
0,63

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Ferata Pot Mojstranških veveric

Nevarnost je odpravljena: priljubljena ferata spet v odličnem stanju

0,63

termometer

ferata

Ferata Pot mojstranških veveric v Mojstrani je spet v popolnem stanju, so sinoči sporočili iz Turističnega društva Dovje Mojstrana.

Prejšnji konec tedna so Turistično društvo Dovje Mojstrana obvestili, da je del jeklenice na zahtevnejši ferati Pot mojstranških veveric poškodovan in zato smrtno nevaren. V društvu so napovedali, da se bo odpravljanje težav začelo takoj, ko bo to mogoče. Kot kaže, so uresničili svojo napoved.

Že sinoči so namreč sporočili, da je ferata po zaslugi Mitje Šorna in Braneta Pečarja spet v odličnem stanju.

Šorn, gorski vodnik, ki smo ga na našem portalu gostili lani, nam je povedal, da sta s Pečarjem zamenjala počen del klina in dodala še eno jeklenico in del nad lestvijo dodatno ojačala. Ocenil je, da je bil klin očitno malo nenavadno postavljen, a da ni šlo za nič groznega. Popravilo jima je vzelo uro in pol časa.

Mitja Šorn Sportal Na Triglav je peljal že skoraj 600 ljudi, nekatere tudi za roko čez greben #intervju #video

Več o zgodovini Mojstranških veveric, vrhunskih alpinistov iz Mojstrane, si lahko preberete na spodnji povezavi:

Ferata mojstranških veveric Sportal "Himalaja je za alpiniste to, kar so za vrhunske športnike olimpijske igre"

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bigbadjohn / 13.08.2019. ob 21:51 +1 0

  A ni v Sloveniji kaznivo takole hitro in učinkovito reševanje problemov- brez neskončnega (plačanega) sestankovanja birokratov in dragih ekspertiz? Vse skupaj spominja na Andreja Šiška in njegovo "rušenje ustavne ureditve"!

  +1 0
 • HLKP1948 / 09.09.2019. ob 01:52 0 0

  So to opravili brez razpisa za najugodnejšega ponudnika iz Idrije? In brez obligatornega prostovoljnega prispevka za ljubljanski grad? In brez slavnopoštenega ustavnega sodišča?

  0 0
 • MarkJurko / 13.08.2019. ob 23:22 0 0

  No, ali je bilo tako težko počakati nekaj dni, da so se zadeve uredile? Pa še en znak je, in to zelo pozitiven. Da se narediti vse, le če je volja in če so ljudje za to. Nasprotje tistemu kar je običaj pri nas. Čakanje, prepiranje, dolgo reševanje pritožb in problemov, in en kup drugih zadev, ki se brez potrebe zakomplicirajo. Čestitke za hitro ukrepanje in izvedena dela. Varno pot vsem uporabnikom!

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin