SiolNET. Sportal Naj planinska koča
4,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kako je videti Triglav brez Aljaževega stolpa?

Namesto Aljaževega stolpa je na Triglavu zdaj ... kip(ec) svobode!

4,17

termometer

V petek, 7. septembra, so Aljažev stolp, najbolj prepoznaven simbol Triglava, s helikopterjem Slovenske vojske pripeljali v dolino na obnovo. Na vrhu najvišje slovenske gore zdaj zeva praznina. Kako jo zapolnjujejo pohodniki?

Jernej Hudolin, prvi mož Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki je upravljavec Aljaževega stolpa in je tudi pripravila konservatorski načrt za obnovo pločevinastega stolpiča, ki ima med Slovenci veliko veljavo, je napovedal, da bo vzpon na vrh Triglava zdaj, ko tam ni priljubljenega stolpa, še bolj poseben in zgodovinski.

Na družbenih omrežjih se že vrstijo fotografije, posnete na mestu, kjer je zadnjih 123 let kraljeval Aljažev stolp. Domišljija pohodnikov ne pozna meja, nekdo je tam za šalo postavil kar ameriški Kip svobode, na eni od fotografij pa je tam videti tudi svečko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hike #triglav #triglavnationalpark #hiking #mountains #naturephoto #photo

A post shared by @ adzic_22 on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Po 130ih letih brez stolpa :D #Triglav #AljazevStolp

A post shared by Simon (@brezpriimski) on

Vse o obnovi Aljaževega stolpa:

Aljažev stolp Sportal Kaj se bo v prihodnjih tednih dogajalo s "plehom z dušo"? #video aljažev stolp Mojstrana Sportal Aljažev stolp: pred 123 leti so ga znosili na hrbtih, danes je "sestopil" s helikopterjem #video Triglavsko pogorje Triglav Sportal Pred 240 leti neverjeten podvig, danes za številne Slovence nekaj povsem običajnega Triglavski ledenik Sportal Pod Triglavom pobrali kar 380 kilogramov smeti, celo ostanke letalskih razbitin #foto #video Aljažev stolp 2017 poškodbe Trendi Aljažev stolp po 123 letih začasno zapušča Triglav. Kaj bo zapolnilo praznino? Aljažev stolp Novice Borut Pahor: Triglav je simbol slovenstva, ki nas je vedno povezoval

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 156
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin