Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2018,
19.34

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Natisni članek

Cene Prevc pohodništvo Naj planinska koča Tonka Zadnikar

Sreda, 25. 7. 2018, 19.34

5 let, 9 mesecev

Na obisku pri Tonkini koči

Oskrbnica pod Vršičem bo pogrešala Prevčevo pomoč #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Slovenski smučarski skakalec Cene Prevc teden preživlja na delovnem dopustu v Tonkini hiši pod Vršičem, kjer je s svojim pristopom navdušil tako goste kot legendarno oskrbnico Tonko Zadnikar, ki se Cenetove pomoči tudi v prihodnje ne bi branila.

Če se boste ob koncu tedna odpravili proti Vršiču, se lahko zgodi, vam bo postregel smučarski skakalec Cene Prevc, ki je skakalno opremo zamenjal za predpasnik. 22-letnika je danes pri Tonkini koči obiskala ekipa Planet TV in se na lastne oči prepričala, da mu gre gostinstvo dobro od rok.

Glasujte za naj planinsko kočo 2018!

Na Siol.net skupaj s Planinsko zvezo Slovenije organiziramo izbor Naj planinska koča. Letos z vašo pomočjo in vašimi glasovi izbiramo naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko postojanko. Za svojo izbranko lahko glasujete na spodnji povezavi.
Dom na Kofcah
Sportal Izbor za naj planinsko kočo 2019 je končan, zmagovalki sta ...
Pohodnika sedita na Krstenici pohodništvo
Sportal Kdo so nagrajenci glasovanja Naj planinska koča?

Z veseljem se loti kuhanja

Cene Prevc Tonkina koča | Foto:

Kot je povedal drugorojenec skakalne družine Prevc, gostinsko znanje nabira zadnjih devet mesecev. V Dolenji vasi streže v vaškem lokalu, v Kranju pa se za točilnim pultom znajde tudi v KluBaru. Pri Tonkini hiši ne skrbi le za potešitev žeje gostov, pač pa tudi za lačne želodce. Dolgoletni oskrbnici Tonki Zadnikar pomaga tudi pri kuhanju, spopada pa se s pripravo precej večje količine hrane kot sicer, ko se znajde za štedilnikom ali pečico.

"Kuhanja se lotim z veseljem. V zadnjem obdobju sem se mu bolj malo posvečal. Pri Tonki sem še najraje v kuhinji, da dobim še kaj izkušenj od tam. Je pa velika razlika med delom z ogromnimi lonci in delom doma, ko kuhaš za le eno družino," pravi srednji od bratov Prevc. Svoje gostilne sicer ne bi imel, se pa ne brani občasne prelevitve v "kelnarja": "Še veliko drugih stvari je, ki me zanimajo. Nekaj takole občasnega mi je povsem prijetno."

Prevc bo na priljubljeni postojanki pod 17. serpentino na poti na Vršič, 1380 metrov nad morjem na poti Alpe-Adria, vztrajal do konca tedna. Kaj lahko se zgodi, da to ni njegov zadnji delovni teden pri Tonki: "Sumim, da me bo Tonka kar sama poklicala, da me potrebuje."

Franc Beguš
Sportal Edini oskrbnik, ki v slovenskih gorah organizira koncerte klasične glasbe #video

Oskrbnica Tonka Zadnikar je zadovoljna z delom Ceneta Prevca. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Oskrbnica Tonka Zadnikar je zadovoljna z delom Ceneta Prevca. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tonka ga bo spet povabila

Da se Cenetove pomoči tudi v prihodnje ne bi branila, poudarja tudi Tonka, ki se z oskrbništvom koč ukvarja že 35 let.

"Imam ogromno izkušenj z ljudmi in lahko rečem, da je Cene super. Najprej je rekel, da bo prišel k meni za en teden le na dopust, a ko smo videli, kakšen je, smo ga takoj vključili v delo. Super se znajde v kuhinji in za točilnim pultom, prijazen je do ljudi, tako da bom kar žalostna, ko bo po enem tednu odšel. Zagotovo ga bomo poklicali nazaj, ko bo imel čas."

Tonka Zadnikar
Sportal Legendarna oskrbnica: Zelo težko sem se navadila na gospe s torbicami in v salonarjih

Skoki so trpeli, kar bo v prihodnjem tednu spremenil

Tega bo v prihodnje nekoliko manj, saj se bo Prevc, kandidat za moško skakalno B-reprezentanco, nad katero bdita Igor Medved in Robert Hrgota, posvetil skakalnim treningom. "Po svoje sem se vrgel toliko v gostinstvo, da so v nekem trenutku še skoki trpeli, kar pa moram po tem tednu spremeniti," pravi Gorenjec in dodaja: "Skoki so še vedno stvar, ki jo želim početi. Bomo pa v prihodnjih mesecih videli, kako visoko mi bo uspelo priti."

Kot pravi, se bo prihodnji teden bolj posvetil smučarskim skokom. "Še vedno so skoki stvar, ki jo želim početi. Kako visoko mi bo uspelo priti, pa bomo videli v prihodnjih mesecih." | Foto: Grega Valančič/Sportida Kot pravi, se bo prihodnji teden bolj posvetil smučarskim skokom. "Še vedno so skoki stvar, ki jo želim početi. Kako visoko mi bo uspelo priti, pa bomo videli v prihodnjih mesecih." Foto: Grega Valančič/Sportida

Najuspešnejši skakalec iz družine Prevc Peter trenutno okreva po drugi operaciji gležnja, mlajši Domen pa se je konec preteklega tedna vrnil v tekmovalni ritem.

Preberite še:

Sportal Slovenski skakalec smuči zamenjal za predpasnik
Jurij Tepeš in Robert Kranjec
Sportal Kranjec in Tepeš spoznala pravila igre
Hadalin Kranjec
Sportal Sneg znova "kliče" Kranjca in Hadalina #video
Ana Drev
Sportal "Preprosto, nisem bila pripravljena na slovo"

 

Ne spreglejte