Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
24. 7. 2018,
11.20

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Natisni članek

Ana Drev svetovni pokal Sölden

Torek, 24. 7. 2018, 11.20

5 let, 8 mesecev

ANA DREV

"Preprosto, nisem bila pripravljena na slovo"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Ana Drev | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ko je zatrla upokojitvene misli, se je slovenska veleslalomska specialistka Ana Drev v pripravljalno obdobje na novo zimo podala z jasnim ciljem: ukoreninjenje med elitno sedmerico s pogledi proti stopničkam.

Čez tri mesece bo stala v štartni hišici uvodnega veleslaloma nove sezone na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Prezgodaj, preblizu? "Hm, ravno prav oddaljeno. Misli mi še ne bežijo proti prvi tekmi. Predvsem pa na Sölden ne gledam kot na tekmo, za katero bi tempirala formo. Najboljša želim biti januarja in februarja," odgovarja najbolj izkušena slovenska smučarska reprezentantka Ana Drev, ki je, kot smo poročali že pred tedni, nekaj časa stala na razpotju, razmišljala o (ne)nadaljevanju kariere, a nato dokaj elegantno sprejela odločitev o nadaljevanju tekmovalne poti.

Andrea Massi
Sportal Massijeva vrnitev: Smučanje imam v krvi, nisem pa obseden

In kaj je tehtnico nagnilo na stran vsaj ene dodatne sezone? "V prvi vrsti sem vesela, da nimam zdravstvenih težav. Izjema je vnetje kolenske tetive, a to ni poškodba, ki bi drastično ogrožala moje zdravje v nadaljnjem življenju. Predvsem pa sem ugotovila, da še vedno zelo rada tekmujem. Lepo mi je. Preprosto, imela sem občutek, da nisem pripravljena na slovo," o aprilskem tehtanju pripoveduje Šmarčanka, ki bo prihodnji mesec dopolnila 33 let.

Posluša svoje telo

Priprave na novo zimo je sicer znova prilagodila zdravstvenemu stanju. Zaradi vnete tetive dozira kondicijsko delo, manj časa, zgolj pet dni na ledeniku Kaunertal, pa je prebila tudi na snegu. Te dni predvsem veliko kolesari. "Trening je sicer dokaj monoton. Vseskozi pa pazim, da ne izzovem novega vnetja. Na sneg se želim vrniti dobro pripravljena. Nato pa verjamem, da bom imela dovolj časa za kakovostno pripravo," je prepričana Ana.

Ana Drev | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Svoje telo zdaj že zares dobro poznam. Vem, kdaj ne smem pretiravati, vem, kdaj si lahko kaj privoščim. Vse gre v smer, da me tresljaji na smučeh ne bi motili," pravi najboljša slovenska veleslalomistka zadnjih let, za katero je tudi glavni trener reprezentance Denis Šteharnik ob razgrnitvi načrtov poudaril, da je ob sanaciji stare poškodbe poletni cilj okrepitev imunskega sistema, zato podpira bolj individualni pristop ter zmanjšan obseg vadbe v primerjavi z drugimi smučarkami v ekipi.

Stacey cook
Sportal Sezona smučarskega upokojevanja še ni končana

Ni še rekla zadnje besede

Ob pogovoru o novi sezoni, ki bi utegnila biti njena zadnja, nismo mogli mimo ciljev. "Verjamem, da še lahko kaj pokažem. Če se bom na sezono pripravila tako, kot želim, bo moj cilj končna uvrstitev med najboljših sedem veleslalomistk svetovnega pokala. To bi bil dokaz stabilne kakovosti. Visoka končna uvrstitev pa seveda pomeni stalno uvrščanje med najboljše," pravi Drevova, ki upa tudi na kakšno uvrstitev na stopničke. Na njih je do zdaj stala dvakrat (v Mariboru in Flachauu je bila leta 2016 druga).

Tekmovalni vrhunec sezone bo seveda svetovno prvenstvo. Zanimivo, potem ko je že dvakrat nastopila v St. Moritzu (2003 in 2017), jo februarja čaka še drugi nastop na prvenstvu v Aareju. Omenjeno švedsko smučarsko središče je bilo namreč prizorišče boja za FIS-ove snežinke že leta 2007.

Sportal Marcel Hirscher je dvignil še drugo tančico
Žan Kranjec
Sportal Slovenska rokavica Hirscherju: Ne upokoji se, saj te želim premagati
Štefan hadalin
Sportal Štefan Hadalin na novi poti

 

Ne spreglejte