SiolNET. Sportal Zimski športi
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sneg znova "kliče" Kranjca in Hadalina #video

0,40

termometer

Hadalin Kranjec
Foto: Sportida

Po krajšem kondicijskem treningu na Rogli se slovenska smučarska aduta v tehničnih disciplinah Žan Kranjec in Štefan Hadalin, ki sta sicer v preteklih tednih vadila ločeno, vračata na sneg.

Debele tri mesece po skupnem treningu v Banskem se prvi slovenski veleslalomist Žan Kranjec in prva slalomska violina Štefan Hadalin vračata med količke. V kratkem se bosta namreč pod vodstvom glavnega trenerja Klemna Berganta preselila na ledenik Saas Fee. Sedemdnevni smučarski trening v Švici pa bo hkrati tudi predpriprava na najbolj obsežen del snežnih priprav. Za 16. avgusta je namreč predviden odhod v Ushuaio v Argentini.

Kondicijski napredek

Še pred skokom v zimo sta edina člana moške ekipe svetovnega pokala za tehnični disciplini pred kamerami in ob Bergantovi prisotnosti opravila skupni kondicijski trening na Rogli, ki je bil pred odhodom na ledenik pomemben tudi zaradi bivanja na 1500 metrih nadmorske višine. Za Kranjčevo kondicijsko pripravo sicer že vrsto let skrbi Mitja Bračič, medtem ko pa je Hadalinu letos program pripravil Jani Gril. Žan sicer že lep čas velja za telesno enega najbolje pripravljenih smučarjev, medtem ko pa si Hadalin prav po spremembi delovnega okolja in novem prehranjevalnem sistemu obeta velik korak naprej.

Ana Drev Sportal "Preprosto, nisem bila pripravljena na slovo" Andrea Massi Sportal Massijeva vrnitev: Smučanje imam v krvi, nisem pa obseden

Sneg kliče …

Pomembnosti pripravljalnega obdobja pa se v luči nove sezone zavedata tudi nosilca novega smučarskega rodu. "Ocenjevati pripravljenost še pred vrnitvijo na sneg bi bilo malo nepošteno, tako da sebe kot do trenerja. A občutki so dobri," poudarja vselej zgovorni Hadalin, Kranjec pa ob tem dodaja: "Po mojem mnenju zaključujemo z glavnim delom priprav, torej z bazo, ki nam bo prišla prav čez celotno zimo. Že lani sem bil dobro pripravljen, kljub temu pa mislim, da sem letos naredil še korak naprej. To so potrdili tudi testi, zato sem optimist."

Kakšne cilje je postavil trener Klemen Bergant?

Žan Kranjec: uvrstitev med najboljših sedem na veleslalomski štartni listi svetovnega pokala, ena uvrstitev med dobitnike točk v slalomu, uvrstitev do 6. (veleslalom) oziroma 25. mesta (slalom) na svetovnem prvenstvu v Aareju.

Štefan Hadalin: uvrstitev med najboljših 25 na slalomski štartni listi svetovnega pokala, uvrstitev med najboljših 30 na veleslalomski in kombinacijski štartni listi svetovnega pokala, uvrstitev do 15. mesta v treh disciplinah na svetovnem prvenstvu v Aareju.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin