Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 7. 2018,
19.23

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Kamil Stoch Wisla Poletna VN smučarski skoki

Nedelja, 22. 7. 2018, 19.23

5 let, 9 mesecev

wisla, poletna vn

Uvodna zmaga poletne VN Stochu, Zajc deveti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Timi Zajc | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Poljak Kamil Stoch je zmagovalec uvodne tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih v domači Wisli. Najboljši skakalec minule zime je vodil že po prvi seriji, na koncu pa je zmagal z 280,6 točke pred rojakom Piotrom Žylo (272,3). Timi Zajc (258,8), sedmi po prvi seriji, je bil na koncu deveti in je bil tudi edini Slovenec v top 20.

Poleg Zajca sta si finale trideseterice priskakala le še dva Slovenca. Bor Pavlovčič (231,8 točke), ki je bil po prvi seriji 24., je v finalu končal na 26. mestu, nekaj sivih las pa je povzročil strokovnemu vodstvu po padcu v izteku skakalnice, a se je končalo brez večjih težav. Anže Lanišek (219,2), sicer 28. po prvi seriji, je v finalu zdrsnil na zadnje, 30. mesto.

Četverica slovenskih skakalcev je na uvodni tekmi poletne VN ostala zunaj finala. Tomaž Naglič je končal na 35. mestu, Tilen Bartol na 36., Domen Prevc je bil 37., Anže Semenič pa 45.

V poskusni seriji skakali dobro, a ta ne šteje

"Z rezultatom sem zadovoljen, pri samih skoki pa je še malo manjkalo. Lahko bi še dodal tistemu, kar sem gradil v petek in soboto. Tu je še kar nekaj rezerv. Vsak skok je bil danes resda slabši, malce sem bil že utrujen, a pomembno je, da je bilo vse skupaj dokaj konstantno," je po tekmi povedal Zajc, ki se je tako veselil prve uvrstitve med najboljšo deseterico.

Glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj je po današnji tekmi povedal: "Timi Zajc je danes pokazal dva povprečna, solidna skoka. Govorim za njegovo trenutno zmogljivost. Delal je napake, a kljub napakam je v stiku z najboljšimi. Ostali fantje so izredno dobro skočili v poskusni seriji, a to seveda ne šteje. Delali smo napake, potrebno bo delati tudi na psihološki pripravljenosti, da bodo fantje na tekmah realizirali boljše skoke."

Sezona poletne VN se bo nadaljevala prihodnji konec tedna, ko se bodo v Hinterzartnu poleg skakalcev na svoji uvodni tekmi poletne sezone predstavila tudi dekleta.

Gorazd Bertoncelj
Sportal Slovenci četrti na uvodni tekmi poletne VN, zmaga Poljakom
Timi Zajc
Sportal Skozi kvalifikacije Wisle vseh sedem slovenskih skakalcev
prevc
Sportal Peter Prevc dobro razpoložen pozdravlja iz bolniške postelje
Ne spreglejte