Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 7. 2018,
19.24

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

smučarski skoki

Sobota, 21. 7. 2018, 19.24

5 let, 9 mesecev

Slovenci četrti na uvodni tekmi poletne VN, zmaga Poljakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Gorazd Bertoncelj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski smučarski skakalci so pod vodstvom novega trenerja Gorazda Bertonclja uvodno tekmo poletne velike nagrade v Wisli končali na četrtem mestu. Zmaga je pripadla vodilnim po prvi seriji, Poljakom (1073,3 točke), ki so slavili z ogromno prednostjo, Slovenci Tilen Bartol, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc so zbrali 945,4 točke.

V konkurenci desetih ekip so si Slovenci po polovici tekme s četrtim mestom priborili finalni nastop, najboljši so bili domačini, Poljaki. Slednji so pod kapetansko taktirko najboljšega skakalca minule zime Kamila Stocha, danes pa je bil izjemno razpoložen tudi Pjotr Žyla, z zmago razveselili domače gledalce. Drugi so bili Nemci (1002 točki), ki so za Poljaki zaostali kar za 71,3 točke, tretji pa Norvežani (998,1).

S skoki in rezultati je bil po prvi tekmi delno zadovoljen trener Gorazd Bertoncelj: "Imamo še veliko dela, rezerv je ogromno, vidimo, kje smo še šibki in na temu bomo gradili naprej. V začetne tekme smo šli skoraj povsem brez pričakovanj, niti nismo vedeli, kam trenutno sodimo. Timi Zajc je trenutno na zelo visokem nivoju, je tik pod svetovnim vrhom. Seveda ima tudi on še nekaj rezerv. Dobro je, da imamo v ekipi takega posameznika, da lahko ostali sledijo temu trendu."

Timi Zajc je bil najboljši posameznik v slovenski reprezentanci. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Timi Zajc je bil najboljši posameznik v slovenski reprezentanci. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prva uradna tekma Bertonclja

To je bila hkrati tudi prva uradna tekma novega glavnega trenerja slovenskih skakalcev, Gorazda Bertonclja. Tilen Bartol je tekmo odprl s 124.5 metri in 123,6 točkami, kar je bilo dovolj za 4. mesto po prvi skupini tekmovalcev. Slabše, 112 metrov je nato skočil Bor Pavlovčič, Slovence je na petem mestu utrdil Tomaž Naglič s 122 metri. Odličen je bil nato v zadnji skupini Timi Zajc, ki je s 129 metri in 130,8 točkami imel drugo oceno skupine, s skupno 465,6 točkami pa so Slovenci zasedali četrto mesto po prvi seriji. Pričakovano in prepričljivo so vodili domačini Poljaki s 540,3 točkami pred Nemci, ki so zbrali 495,6 točk, tretji so bili Norvežani s 494,2 točkami, peti pa Avstrijci s 465,3 točkami.

V finalni seriji je Bartol ponovil daljavo prve serije s 124.5 metri, Pavlovčič je skočil 119.5 metrov, Naglič še pol metra dlje, Zajc pa je s 126.5 metri še enkrat potrdil zelo dobro formo v tem trenutku. S skupno 945,4 točkami so Slovenci na koncu zanesljivo osvojili četrto mesto, dobrih 20 točk pred Japonci.

"Danes sem že v poizkusni seriji naredil dober skok, vsi trije skoki so bili danes zelo konstantni. S četrtim mestom smo zadovoljni, vsak za sebe pa ve, kje ima rezerve, kje še lahko napredujemo. Upam, da mi jutri uspeta še dva konstantna skoka in tako bo za mano popoln vikend," je po tekmi povedal peti najboljši posameznik tekme, Zajc.

Timi Zajc
Sportal Skozi kvalifikacije Wisle vseh sedem slovenskih skakalcev

Hofer postal častni občan Wisle

Prireditelji v Wisli so skupaj z mestno občino dolgoletnemu direktorju tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (Fis) Walterju Hoferju podelili naziv častnega občana Wisle. Triinšestdesetletni Avstrijec je nagrado prejel za svoj doprinos poljski tekmi ter skokom na splošno. "To je zame posebna čast in nagrado sprejemam v imenu celotne družine Fisa," je dejal Hofer.

V nedeljo prav tako ob 17.30 bo v Wisli še prva posamična tekma poletne sezone za veliko nagrado, na kateri bo nastopilo vseh sedem slovenskih skakalcev, ki so odpotovali na Poljsko. Poleg današnje četverice so bili v petkovih kvalifikacijah uspešni še Anže Lanišek, Domen Prevc in Anže Semenič.

prevc
Sportal Peter Prevc dobro razpoložen pozdravlja iz bolniške postelje
Gorazd Bertoncelj
Sportal Bertoncelj izbral sedem skakalcev
Ne spreglejte