Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2018,
7.34

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

2

Natisni članek

Četrtek, 19. 7. 2018, 7.34

5 let, 9 mesecev

Peter Prevc dobro razpoložen pozdravlja iz bolniške postelje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

2

prevc | Foto Instagram

Foto: Instagram

Smučarski skakalec Peter Prevc je včeraj prestal operativni poseg na levem gležnju, že drugi v slabih treh mesecih. Sledilcem na družbenih omrežjih se je zgodaj zjutraj iz bolniške postelje v Ljubljani oglasil s širokim nasmehom in optimističnim sporočilom.

"Še druga operacija je za mano. Tudi ta uspešna. Sedaj pa že v domači oskrbi," je sporočil ljubiteljem športa.

Najboljši slovenski smučarski skakalec zadnjega obdobja za zdaj še ne more napovedati, kdaj se bo vrnil na treninge, zagotavlja pa, da se mu tokrat ne bo mudilo. Dejstvo je, da so mu težave z gležnjem močno spremenile načrte za letošnjo poletno sezono, a se bo z mislimi raje usmeril v pozitivo. "Glede na to, da sem zdaj prikovan v ležeč položaj, bo televizija kar gorela. Dobro, da se odvija dirka po Franciji, seveda pa bom zagotovo pogledal tudi skoke, kako so videti po televiziji, saj prav velikokrat za to še nisem imel priložnosti," je po operaciji spregovoril za uradno spletno stran Smučarske zveze Slovenije.

Spomnimo, Prevc se je zaradi precej zmanjšane gibljivosti gležnja, kar je bilo zanj zelo moteče, na trenutke tudi boleče, 20. aprila odpravil prvič pod nož. Zmagovalec skupnega seštevka sezone 2015/16 se je na treninge vrnil prehitro, gleženj se ni zacelil po pričakovanjih, začel je zatekati, tako da je moral prekiniti treninge in oditi na novo operacijo.

"Šlo je za artroskopijo gležnja, za ponovno operacijo, saj se zatekanje ni ustavilo. Ko so ga odprli, so videli, da je notri neka zdrizasta snov, ki je za zdaj še rezultat neznanega pojava. To je šlo na preiskave, da se razišče, za kaj gre in kako se je pojavilo. Snov so odstranili, videli pa so tudi, da je tisto, kar so opravili pred tremi meseci, v redu. Zdaj se je to vnetje pojavilo, vezi, kosti so cele, zadebelitev gležnja je povzročala zdrizasta snov," je pojasnil 25-letni Prevc.

Priznal je tudi, da so mu  zdravstvene težave vzele kar precej volje. "Čakal sem, da se bo kaj spremenilo, delali smo terapije, a ni šlo nič na bolje, nismo delali terapij in ni šlo nič na bolje. Karkoli se je dogajalo, se ni nič izboljšalo, tako da je gleženj dal vedeti, da je nekaj notri."

Konec tedna bo Prevc opravil pregled, do takrat naj bi bilo jasno, kaj vse je vsebovala snov, ki mu je povzročala nevšečnosti, kakšne so bakterije oziroma kaj vse se je dogajalo.

Pred njim je teden dni popolnega mirovanja

Prevca zdaj čaka teden dni popolnega mirovanja, na treninge ne bo hitel. "Tkiva se morajo lepo počasi spet zaceliti. Res ne bi rad ponovil kakšne svoje napake iz preteklosti in prehitro začel. Potem pa bodo zdravniki oziroma fizioterapevti povedali, koliko se lahko obremeni in kako se lahko obremeni. Kar je bilo začrtano v začetku maja, se je povsem spremenilo, že kar nekaj mesecev je preteklo od takrat. Zdaj je treba počasi pozdraviti gleženj, tako lahko zelo dobro ujamem začetek sezone, mogoče že konec poletne sezone. Če se zdaj kaj zaplete, pa seveda ne bo dobro."

Začenja se poletni grand prix

Prevc bo tako izpustil začetek poletne skakalne sezone, ki se ta konec tedna začenja v Wisli na Poljskem. Na uvodu poletnega grand prixa bo nastopila sedmerica Slovencev, in sicer Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol, Timi Zajc, Bor Pavlovčič, Anže Lanišek in Tomaž Naglič.

Se bo karavani lahko pridružil septembra, ko bodo na sporedu še tekme poletne nagrade na petih prizoriščih?

"Če bo šlo vse dobro in če bom potem dosegel raven skakanja, se lahko preizkusim že na teh tekmah. Predvsem pa je treba zdaj to počasi sanirati in ne imeti v glavi datumov, recimo 3. avgusta moram narediti toliko in toliko stvari. Postopoma je treba začeti in dodajati," je o vrnitvi v tekmovalni ritem še pred zimo dejal poškodovani Prevc.

Ne spreglejte