Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
12.10

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

1

Natisni članek

pohodništvo Tonkina koča Naj planinska koča

Torek, 24. 7. 2018, 12.10

5 let, 9 mesecev

Delovni dopust v Tonkini koči

Slovenski skakalec smuči zamenjal za predpasnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

1

Če se boste te dni ustavili pri Tonkini koči na poti na Vršič, vam bo morda postregel slovenski smučarski skakalec Cene Prevc, ki se je za teden dni prelevil v "kelnarja".

Poletna planinska sezona, ki je kljub nestanovitnemu vremenu na vrhuncu, je v hribe privabila tudi slovenskega smučarskega skakalca Ceneta Prevca. Drugorojenec iz povsem skakalne družine se je za teden dni preselil na nekoliko višjo nadmorsko višino, si nadel predpasnik in ponovno preizkusil svoje gostinske spretnosti.

Glasujte za naj planinsko kočo 2018!

Na Siol.net skupaj s Planinsko zvezo Slovenije organiziramo izbor Naj planinska koča. Letos z vašo pomočjo in vašimi glasovi izbiramo naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko postojanko. Za svojo izbranko lahko glasujete na spodnji povezavi.
Dom na Kofcah
Sportal Izbor za naj planinsko kočo 2019 je končan, zmagovalki sta ...
Pohodnika sedita na Krstenici pohodništvo
Sportal Kdo so nagrajenci glasovanja Naj planinska koča?

22-letni študent elektrotehnike je na družbenem omrežju delil fotografije delovnega dopusta izpred znane Tonkine koče. Priljubljeno postojanko najdete pod 17. serpentino na poti na Vršič, 1380 metrov nad morjem na poti Alpe-Adria. Ta se začne pod najvišjim avstrijskim vrhom, Velikim Klekom oz. Großglocknerjem, pelje skozi Avstrijo, Italijo in Slovenijo ter se konča v Trstu.

Tonkino kočo boste našli na 1380 metrih nadmorske višine. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tonkino kočo boste našli na 1380 metrih nadmorske višine. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Če se boste v teh dneh odpravili proti Vršiču, se tako kaj lahko zgodi, da vam bo postregel prav eden od kandidatov za moško B-skakalno reprezentanco, nad katero bedita Igor Medved in Robert Hrgota.

Franc Beguš
Sportal Edini oskrbnik, ki v slovenskih gorah organizira koncerte klasične glasbe #video

Da se Cene zna obrniti tudi v kuhinji, je pred časom zaupal že v Sportalovem intervjuju. "Občasno res kaj spečem, zdaj pa se je to zaradi številnih obveznosti malo ustavilo. Kadar se mami ob koncih tedna odloči za peko, rad sam prevzamem pobudo," je dejal in pripomnil, da bi se lahko preizkusil tudi kot poklicni kuhar: "To bi me veselilo. Zakaj pa ne? Ne bi se pa s tem ukvarjal vse življenje."

Tonkino kočo, ki sicer ni registrirana kot planinska koča, kot oskrbnica vodi Tonka Zadnikar, ki ima s tovrstnim delom že 35 let izkušenj.

Da v Tonkini koči vse poteka, kot mora, skrbi dolgoletna oskrbnica Tonka Zadnikar, ki ima 35 let tovrstnih izkušenj. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Da v Tonkini koči vse poteka, kot mora, skrbi dolgoletna oskrbnica Tonka Zadnikar, ki ima 35 let tovrstnih izkušenj. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tonka Zadnikar
Sportal Legendarna oskrbnica: Zelo težko sem se navadila na gospe s torbicami in v salonarjih

Različno poletje bratov Prevc

Medtem ko Cene dneve preživlja aktivno, pa najstarejši iz bratske naveze Peter te dni bolj ali manj počiva. Za zmagovalcem svetovnega pokala sezone 2015/16 je namreč druga operacija gležnja v zadnjih treh mesecih, po kateri se mu, kot pravi, na treninge ne bo mudilo.

Za razliko od mlajših bratov Peter Prevc okreva po drugi operaciji gležnja v treh mesecih. | Foto: Instagram & Imdb Za razliko od mlajših bratov Peter Prevc okreva po drugi operaciji gležnja v treh mesecih. Foto: Instagram & Imdb

Je pa v tekmovalnem ritmu že najmlajši Domen Prevc, ki je bil konec tedna s slovensko ekipo na poletni veliki nagradi v Wisli, kjer je na posamični preizkušnji na 37. mestu ostal brez točk.

pohodništvo gore
Sportal Nenavadno, a resnično: v gorah boste pred udarom strele najbolj varni na melišču

Preberite še:

Tonka Zadnikar Tonkina koča
Sportal To je ena od najlepših pravljičnih poti Slovenije #foto
Andreja
Sportal ''Bila sem pogumna, kupila letalsko vozovnico in našla sebe'' #intervju
Ne spreglejte