Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
3. 9. 2022,
18.14

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

1

Natisni članek

Bosna in Hercegovina Slovenija EuroBasket 2022 Jusuf Nurkić

Sobota, 3. 9. 2022, 18.14

1 leto, 7 mesecev

Zvezdnik s prstom pokazal na Fibo, za konec se dotaknil Dončića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

1

Jusuf Nurkić | Jusuf Nurkić bi si želel, da bi bila pravila glede prekrškov bolj jasna in da bi vsa Fibina pravila šla v smeri tistih v NBA. | Foto FIBA

Jusuf Nurkić bi si želel, da bi bila pravila glede prekrškov bolj jasna in da bi vsa Fibina pravila šla v smeri tistih v NBA.

Foto: FIBA

Eden od zvezdnikov letošnjega EuroBasketa Jusuf Nurkić je moral s soigralci Bosne in Hercegovine priznati premoč gostiteljem Nemcem, po koncu dvoboja pa se je obregnil tudi ob Fibo in njena pravila. Zaveda se, kaj čaka njegovo reprezentanco v nedeljo, ko bo nasproti stala Slovenija kot evropski prvak.

Od našega poročevalca Köln | Foto:

Po prvem polčasu drugega kroga skupine B EuroBasketa v Kölnu je dobro kazalo reprezentanci Bosne in Hercegovine. Po zmagi proti Madžarski so vodili tudi proti Nemčiji s 47:42, nato pa je sledil velik padec v tretji četrtini. To so gostitelji dobili s kar 28:11 in na hitro razblinili dvome o končnem zmagovalcu (92:82).

Jusuf Nurkić
Sportal Bosanski zveri se je svet v Sloveniji spremenil

"Fiba se bori s pravili. Dohiteti mora NBA. Toliko priložnosti je bilo, da bi mi klicali prekršek, vendar se ni zgodilo. Na koncu dneva se zavedamo, da igrajo Nemci doma, pred svojimi navijači, sodniki so na njihovi strani. Igrali smo 30 minut dobre košarke. Gremo naprej, obračamo list in pred nami je Slovenija," so bile po porazu proti Nemčiji z 82:92 prve besede Jusufa Nurkića, s katerim smo se na Sportalu pogovarjali pred dnevi.

Nato je na novinarsko vprašanje, ali lahko nekoliko bolj razjasni misli, pristavil: "Razlika je v tem, da je preveč drugačnih pravil. Ne želim se izgovarjati. Zame je tekma zaključena po koncu prhanja. Kriterij je nenavaden. Težko je z igralske perspektive vedeti, kaj je prekršek. Razumem, da so domačini. To spoštujemo."

Slovenija Madžarska Luka Dončić Mike Tobey
Sportal V Kölnu Dončiću skandirali "MVP", Litva znova izgubila

Bosna in Hercegovina bo naslednji dvoboj odigrala v nedeljo ob 17.45 proti Sloveniji. Vsi se zavedajo, da ima Slovenija kakovostnejšo reprezentanco in da ni osrednja tarča le Luka Dončić. To jasno izpostavlja tudi Nurkić, ki je košarkarsko pot začel v Laškem v Sloveniji, zdaj pa je eden od zvezdnikov EuroBasketa in spada med najboljše centre v ligi NBA, v kateri je član Portland Trail Blazers: "Ne moreš zaustaviti fantastičnih igralcev, kot je Luka. Imamo dobre obrambne igralce. Luka pa ne igra sam. Slovenija ima Dragića, Tobeyja, Murića, Prepeliča ... So evropski prvak. Spoštujemo jih. Z vsemi lahko igramo, o tem sem prepričan."

Slovenija : Litva slovenska košarkarska reprezentanca Eurobasket 2022, Luka Dončić
Sportal Luka Dončić zadeval kot nor, nato zaplesal od sreče #video
Mikael Hopkins
Sportal Američan ima posebna čustva do Slovenije, a ne nocoj
Ne spreglejte