Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 9. 2018,
13.23

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60

Natisni članek

Miami Heat Minnesota Timberwolves NBA Goran Dragić Goran Dragić Jimmy Butler

Petek, 28. 9. 2018, 13.23

5 let, 7 mesecev

Odhod Jimmyja Butlerja iz Minnesote

Zasuk v NBA: bo ameriški zvezdnik novi soigralec Dragića?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,60
Jimmy Butler | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški košarkar Jimmy Butler se je pred začetkom nove sezone v ligi NBA odločil, da je njegove košarkarske poti pri Minnesoti konec. Devetindvajsetletnik je pred tem branil barve Chicago Bulls, vse glasnejše pa so govorice, da se bo Butler še pred začetkom nove sezone preselil v Miami.

Nekdanji košarkar Chicaga in njegov agent sta vodstvo Timberwolvesov že obvestila, da si Jimmy Butler želi novega delodajalca, natančneje Miami Heat. Kot del menjave treh klubov, v kateri bi Butler postal novi član moštva s Floride, se je pred nekaj dnevi omenjalo tudi Gorana Dragića, ki bi košarkarsko pot nadaljeval v Minnesoti, v Phoenix pa bi se preselil eden izmed dvojice Tyus Jones ali Jeff Teague.

Goran Dragić bo najverjetneje tudi naslednjo sezono nosil dres Miami Heat. | Foto: Reuters Goran Dragić bo najverjetneje tudi naslednjo sezono nosil dres Miami Heat. Foto: Reuters

A kot vse kaže, bo Goran Dragić svojo 11. sezono v ligi NBA preživel na Floridi in do omenjenega dogovora ne bo prišlo. Še vedno pa so glasne govorice, da bi Butler lahko postal soigralec Slovenca pri Miamiju. Veliko zanimanje za prestop šestkratnega udeleženca tekme vseh zvezd naj bi bilo namreč tudi pri vodstvu Miami Heat.

Eden od razlogov, zakaj se Butler želi preseliti v Miami, je med drugim tudi njegov odlični odnos s superzvezdnikom ekipe s Floride Dwyanom Wadom. Za usluge ameriškega košarkarja se zanimajo tudi pri Cleveland Cavaliers, Houston Rockets in Los Angeles Clippers.

Goran Dragić
Sportal Bi moral Dragić že pripraviti kovčke?

Previsoka cena

Butler se je pred nekaj dnevi sestal z vodstvom Timberwolvesov. Trener Minnesote Tom Thibodeau si po poročanju NBA news v svojih vrstah obupano želi zadržati ameriškega zvezdnika, a je Butler trdno odločen, da je njegove košarkarske poti pri Timberwolvesih konec. Vodstvo volkov se je z odločitvijo Butlerja sprijaznilo, a kljub temu je cena za 203 centimetre visokega košarkarja izredno visoka, za Miami najverjetneje celo previsoka.

Trener Minnesote Tom Thibodeau se je v ponedeljek sestal z Butlerjem. | Foto: Reuters Trener Minnesote Tom Thibodeau se je v ponedeljek sestal z Butlerjem. Foto: Reuters "Resnica je, da je Butler prosil za prestop in mi bomo to spoštovali. Kljub temu ne bomo pristali na vsako ponudbo. Ne mislimo narediti ničesar, kar bi oškodovalo Minnesoto. Naredili bomo vse v korist Timberwolvesov, to je naša prioriteta," je za CBS Sports povedal trener Minnesote.

Butler naj bi po poročanju ESPN od svojega novega delodajalca zahteval novo petletno pogodbo v vrednosti 164 milijonov evrov. Zato in zaradi zahtev Minnesote je večina klubov zanimanje za štirikratnega člana najboljše obrambne ekipe lige NBA že opustila, prihodnost Butlerja pa tako ostaja neznanka.

Petletna pogodba s Chicagom

Butler je leta 2015 s Chicagom podpisal petletno pogodbo v vrednosti dobrih 79 milijonov evrov, pred začetkom lanske sezone pa so ga Bullsi poslali k Minnesoti. V prejšnji sezoni je Američan v povprečju dosegal 22,2 točke na tekmo, ob tem je imel še 5,3 skoka in 4,9 podaja ter bil tako pomemben člen volkov pri uvrstitvi v končnico lige NBA prvič po letu 2004.

Luka Dončić in Goran Dragić
Sportal Dragić poudaril, katera je bila ena izmed najbolj pametnih odločitev
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić kot zapravljena priložnost
Dwyane Wade
Sportal Legendarni košarkar v ligi NBA se je odločil

 

Ne spreglejte