Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
25. 9. 2020,
11.17

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Krka Koper Primorska Stožice Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Jurica Golemac Jarrod Jones

Petek, 25. 9. 2020, 11.17

3 leta, 7 mesecev

V Stožicah so hitro našli rešitev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Jarrod Jones | Jarrod Jones (desno ob Marku Simonoviću) je nova okrepitev Olimpije. | Foto Vid Ponikvar

Jarrod Jones (desno ob Marku Simonoviću) je nova okrepitev Olimpije.

Foto: Vid Ponikvar

Dober teden po hudi poškodbi Mathianga Mangoka, ki bo okreval pol leta, so pri Cedeviti Olimpiji našli rešitev pod košem. V Stožice prihaja 206 centimetrov visoki Američan Jarrod Jones, ki se domače počuti tako na položaju krilnega kot tudi klasičnega centra.

Petek naj bi postregel z odgovorom na vprašanje, ali se bo čez dober teden vendarle začela nova sezona v ligi ABA. Klubi jadranske lige so namreč več tednov talci spora med Partizanom in Crveno zvezdo. Na razplet balkanskega klobčiča čakajo tudi pri Krki, Primorski in Cedeviti Olimpiji. Pri slednji imajo v zadnjem obdobju tudi veliko zdravstvenih težav, zaradi katerih so odpovedali nedavno načrtovano prijateljsko tekmo s Partizanom.

A če se bosta organizatorja igre Kendrick Perry in Roko Leni Ukić, ki imata težave s kolenom oziroma mezincem desne dlani in sta vadila po prilagojenem programu, lahko kmalu vrnila v pogon, pa bo po zlomu mečnice vsaj pol leta odsoten Mangok Mathiang. Zato ne čudi, da so v Stožicah na pragu sezone naznanili novo okrepitev. Dres Cedevite Olimpije bo po novem nosil tudi 30-letni Jarrod Michael Jones.

Krilni center je še lani v dresu Darušafake gostoval v "zmajevem" gnezdu, pred tem pa so bili njegovi delodajalci tudi Kiev, Alba Fehervar, Atomerömü SE, Vichy, Szolnoki Olaj, Victoria Libertas Pesaro, Pınar Karşıyaka in AS Monaco. "Ob ožji ponudbi na trgu smo opravili analize in za Jarroda dobili veliko pohval. Gre za košarkarja, ki lahko igra na položajih štiri in pet. Zadeti zna tudi z razdalje, zato bomo morali nekoliko prilagoditi našo igro," je novinca v ekipi pozdravil trener Golemac.

Jurij Macura bo v sezono vstopil kot član Primorske. | Foto: ABA liga Jurij Macura bo v sezono vstopil kot član Primorske. Foto: ABA liga

Primorska se predstavi

Olimpija naj bi sezono odprla prihodnjo sredo, in sicer na gostovanju v prvem krogu EuroCupa, ko bo tekmec Nanterre 92. Že ob koncu tega tedna pa bosta na državnem prvenstvu v akciji Krka in Primorska. Slednja je bila dolgo precejšnja uganka. Koprčani so uradno še vedno brez tujih košarkarjev, za nedeljsko tekmo s Heliosom pa so prijavljeni Jurij Macura, Luka Vončina, Jan Dornik, Urban Durnik, Jošt Ferlin, Matic Hrabar, Erjon Kastrati, Rok Nemanič, Bojan Radulović, Matej Rojc in Andraž Šister.
Sportal Cedevita Olimpija pripeljala najstnika
Luka Vončina
Sportal Luknje v primorski sestavljanki
Mirza Begić
Sportal Begić je zaklenil prodajalno "banan"
Ne spreglejte