Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
21. 9. 2020,
15.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

liga ABA Koper Primorska

Ponedeljek, 21. 9. 2020, 15.05

3 leta, 7 mesecev

KOPER PRIMORSKA

Luknje v primorski sestavljanki

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Luka Vončina | Luka Vončina se ne bo selil. | Foto Sportida

Luka Vončina se ne bo selil.

Foto: Sportida

Potem ko so pred tednom iz Kopra sporočili, da so kljub črnogledim napovedim zagotovili sredstva za nadaljnji obstoj kluba, so se pri Primorski lotili zaključne faze - sestave igralske zasedbe za ligo ABA in državno prvenstvo.

Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar
Sportal Primorci presenetljivo preklicali "pogreb"

Začetek lige ABA še naprej ostaja negotov, saj do sklica skupščine tekmovanja, na kateri bi zakoličili tekmovalni protokol z upoštevanjem ukrepov ob novih koronavirusnih balkanskih žariščih, po zakulisni bitki med Partizanom in Crveno zvezdo še ni prišlo. Prvi krog je sicer predviden za prihodnji konec tedna, torej, med 2. in 4. oktobrom.

Zanesljivo pa se bo ta teden začela nova sezona državnega prvenstva, po nedavnem zasuku vendarle tudi s Koper Primorsko, sicer zadnjim državnim prvakom. V Bonifiki bo v nedeljo gostoval domžalski Helios, ključno vprašanje pa je, v kakšni zasedbi bo nastopila ekipa trenerja Andreja Žaklja. Koprčani so poleti kadrovali, nato napovedali razpustitev ekipe, a kmalu zatem obljubljali o nadaljevanju zgodbe, zdaj pa hitijo z zapolnjevanjem vrzeli.

V igralski sestavljanki je zdaj še kar nekaj lukenj, v oči bode predvsem dejstvo, da uradno v Primorski ni nobene tuje okrepitve. Ali se bo to v tem tednu spremenilo, je odvisno predvsem od zaključnega pogovora s pokrovitelji, v nasprotnem primeru bo klubsko vodstvo seznam razpoložljivih igralcev dopolnilo z mladimi domačimi silami.      

Erjon Kastrati že v nedeljo v dresu Primorske. | Foto: Sportida Erjon Kastrati že v nedeljo v dresu Primorske. Foto: Sportida

Izmed vidnejših članov zasedbe iz pretekle sezone na igralskem seznamu ostaja Luka Vončina, ki je bil sicer želja ljubljanske Ilirije. Več minut si lahko obeta tudi mladi Rok Nemanić, ki je pod koše odločno stopil po zimskem eksodusu nosilcev. Kot košarkarja, ki sta rojena v tem tisočletju, sezono v dresu Primorske pričakujeta tudi 19-letni domačin Matic Hrabar in 17-letni prišlek iz Domžal Jošt Ferlin.

Nekaj uradnih štampiljk pa je tudi na dogovorih z bolj izkušenimi nosilci. Pod košem bo imel, kot vse kaže, glavno besedo Bojan Radulović, ki je leta 2017 že igral v Kopru, ob številnih slovenskih klubih (Olimpija, Šentjur, Helios …) pa je v tujini igral za skopski MZT. S koprskim klubom se na slovensko sceno vrača tudi kosovski košarkar s slovenskim potnim listom Erjon Kastrani, ki je nazadnje igral za madžarski BC Körmend. Pomembni okrepitvi prihajata iz Rogaške, in sicer 22-letni krilni košarkar Jan Dornik in leto starejši Urban Durnik. Iz Gorenjske gradbene družbe Šenčur pa se v domači Koper vrača 27-letni organizator igre Matej Rojc. Pričakujejo pa tudi, da bo registriran Jurij Macura, ki je nazadnje igral za Mego.

Mirza Begić
Sportal Begić je zaklenil prodajalno "banan"
Cedevita Olimpija
Sportal Olimpija v Stožice vrnila pokal, ki dve leti ni bil v njeni lasti
Goran Dragić
Sportal Gogi vse bolj spominja na zlatega kapetana z EuroBasketa 2017
Ne spreglejte