Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2020,
7.18

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

pripravljalna tekma NBA

Četrtek, 23. 7. 2020, 7.18

3 leta, 9 mesecev

Pripravljalne tekme v ligi NBA

Liga NBA je (skoraj) nazaj: Dragić na prvi pripravljalni tekmi v 'mehurčku' do zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Goran Dragić | Goran Dragić je na sinočnjem obračunu med Miamijem in Sacramentom k zmagi Miamija (104:98) prispeval 11 točk. | Foto Getty Images

Goran Dragić je na sinočnjem obračunu med Miamijem in Sacramentom k zmagi Miamija (104:98) prispeval 11 točk.

Foto: Getty Images

V ligi NBA nestrpno odštevajo dneve do začetka nadaljevanja sezone ... Do 30. julija, ko bo šlo zares, bodo izpeljali serijo pripravljalnih tekem. Sinoči je v zabaviščnem parku v Orlandu na Floridi potekal prvi paket štirih tekem, tudi s slovenskim pridihom. Goran Dragić je z ekipo Miami Heat s 104:98 ugnal Sacramento Kings, Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem, ki je tekmo spremljal s klopi, pa so bili z 89:82 boljši od Čarovnikov iz Washingtona. Luko Dončića prva tekma čaka nocoj, ko se bodo Dallas Mavericks pomerili z Los Angeles Lakers.

Goran Dragić, ki je tekmo začel v prvi peterki, je na parketu preživel dobrih 11 minut, v tem času pa k zmagi Miamija (104:98 je bil boljši od Sacramenta) prispeval 11 točk, dva skoka in asistenco.

Največ igralnega časa je dobil Tyler Herro (dobrih 26 minut), ki je dosegel 15 točk, najbolj natančen pa je bil Duncan Robinson z 18 točkami. Pri nasprotnikih je z 19 točkami in 5 skoki izstopal Buddy Hield.

Vsako moštvo bo pred zadnjimi osmimi tekmami rednega dela opravilo tri pripravljalne obračune. Na prvem bo dolžina igralnega časa spremenjena, saj bodo četrtine iz tradicionalnih 12 NBA-minut skrajšanje na deset (evropskih) minut.

Tekmo med Orlandom in LA Clippers so dobili gostje, če lahko tako rečemo, glede na to, da bodo vse tekme v nadaljevanju sezone v Orlandu, z rezultatom 99:90. Največ točk na tekmi, 22, je dosegel Lou Williams iz poraženega moštva.

New Orleans Pelicans so z imenitnim Brandonom Ingramom (11 točk v 12 minutah) z 99:68 ponižali Brooklyn Nets, Denver Nuggets pa so z 89:82 premagali Washington. 218 centimetrov visoki Bol Bol je dosegel 16 točk, 10 skokov in prispeval šest blokad, Nikola Jokić, ki je pred kratkim prebolel novi koronavirus, pa je v zmagovalno statistiko Denverja prispeval 16 točk.

Ricky Rubio je bil pozitiven na novi koronavirus

Španski košarkarski reprezentant Ricky Rubio, branilec severno-ameriške ekipe Phoenix Suns, je na novinarski konferenci v Orlandu razkril, da je bil na enem izmed testov pozitiven na novi koronavirus.

Kdaj točno, ni navedel, prav tako ni izdal, ali je imel bolezenske simptome, je pa zatrdil, da sta bila zadnja testa negativna, zato je pred nadaljevanjem sezone NBA z ekipo že začel trenirati, poroča Marca.

"Zdaj sem zdrav, v torek sem se začel pripravljati z ekipo. Je naporno, pozna se, da nekaj časa nisem delal nič resnega, to čutijo noge, to čutijo pljuča. Moram delati na telesni pripravljenosti, hkrati pa moram paziti tudi na svoje zdravje," je dejal Španec, ki je v letošnji sezoni v poprečju dosegal 13,9 točke.

Rubio je drugi igralec, ki je sporočil, da se je okužil, pred njim je isto storil avstralski velikan Aron Baynes, nekdanji član Olimpije. (STA)

Preberite še:

LeBron james
Sportal Dončić za ogrevanje, nato pohod na vrh
Dvorana NBA
Sportal Nova realnost lige NBA: kot v videoigri
Ne spreglejte