Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
31. 5. 2018,
11.56

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

Natisni članek

Roman Lisac Gregor Hrovat Petrol Olimpija

Četrtek, 31. 5. 2018, 11.56

5 let, 11 mesecev

V košarkarski Olimpiji že kupujejo, Hrovat in drugi čakajo na pogovor

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26
Olimpija : Krka, peta tekma finala DP | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Košarkarska Olimpija je ubranila naslov državnega prvaka, njen direktor Roman Lisac pa je že dan po osvojeni lovoriki napovedal novosti. Za zdaj ostaja skrivnosten, pravi pa, da je v Ljubljano že prišel tujec. V prihodnjih dneh se bo pogovoril z igralci, ki so bili v tej sezoni del zgodbe. Pogovor lahko pričakuje tudi Gregor Hrovat, ki se mu je pogodba iztekla.

Gregor Hrovat je bil eden izmed tistih, ki so v zadnjih dveh sezonah ponovno popeljali Petrol Olimpijo na vrh Slovenije. V tej je v finalu s 3:2 padla Krka, ki se je izkazala za čvrstega nasprotnika.

Hrovat je ob začetku zmagoslavja sprva ležal nekaj časa na sredini igrišča v Stožicah in premišljeval naslednje: "Spominjal sem se, zakaj sem sploh začel igrati košarko. Zakaj sem več kot 15 let garal. Ubraniti naslov je bistveno težje, kot ga osvojiti. Nekaterim nam je uspelo. Ponosen sem na vse. Odigrali smo 90 tekem, imeli dolgo sezono. V pravem trenutku smo pokazali karakter."

Olimpija : Krka, peta tekma finala DP
Sportal Olimpija po drami slavi, direktor Lisac pa: Boste videli, kaj se bo začelo dogajati

"Pogovarjal se bom in poslušal. Kaj bo, ne vem."

Ob koncu sezone se je Hrovatu iztekla pogodba z Olimpijo, ali bo nadaljeval zgodbo v Ljubljani, pa še ni jasno: "Pogovarjal se bom in poslušal. Kaj bo, ne vem."

Jasno je, da imajo od letošnje zasedbe pogodbo za prihodnjo sezono le Mirza Begić, Roko Badžim in Yusuf Sanon. Direktor Roman Lisac je takoj po osvojeni lovoriki na glas poudaril, danes je nov začetek Olimpije, jutri bodo prišle prve okrepitve.

Lisac se bo pogovoril tako z Morganom kakor tudi Oliverjem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Lisac se bo pogovoril tako z Morganom kakor tudi Oliverjem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V sredo se še ni nič zgodilo, danes pa je Lisac v pogovoru potrdil, da je v Ljubljani nov tuji obraz, a imena ni želel razkriti. Kot pravi, se bo pogovoril tudi z osrednjima ameriškima košarkarjema, ki sta krojila razplet finala, Jordanom Morganom in MVP finala Devinom Oliverjem. "Oba se želita pogovarjati. Bomo videli. Z njima se bom pogovoril danes, ker gresta potem nazaj v ZDA. Z drugimi se bom od ponedeljka naprej."

Olimpija : Krka, peta tekma finala DP
Sportal Pri Martiću vlada negotovost, pri Petrovu ne

"Upam, da bodo prijateljske vezi igrale vlogo"

Veliko se govori, da bi lahko v prihodnji sezoni v zeleno-belem dresu igrala Aleksej Nikolić in Edo Murić. Želja sta tudi Jaka Blažič, ki mu vrednost z dobrimi igrami v končnici španskega prvenstva raste, in Zoran Dragić, ki okreva po vnovični operaciji kolena.

Roman Lisac (desno) je napovedal novo Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar Roman Lisac (desno) je napovedal novo Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar

Od prihoda vseh je veliko odvisno, v katerem evropskem tekmovanju bo Olimpija igrala. Če ne bo dobila posebnega povabila za eurocup, potem težje pričakujemo, da bodo zgoraj omenjeni košarkarji prišli v Stožice. A so v Ljubljani optimistični glede vstopa v drugo najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje, v katero bi radi vstopili številni klubi. V vodstvenih garniturah računajo na prijateljske vezi s prvim možem evrolige Jordijem Bertomeuejem: "Upam, da bodo igrale vlogo," je še dejal Lisac.

Goran Zoran Dragić
Sportal Gogi užival v Stožicah, pride tudi konec junija #video
Ne spreglejte