Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2024,
7.35

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

pretep hrvaška košarkarska reprezentanca Dario Šarić Ivica Zubac

Torek, 9. 7. 2024, 7.35

1 teden

V Grčiji zapele pesti, v glavnih vlogah pa Dario Šarić in Ivica Zubac

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,12
slovenska košarkarska reprezentanca : Hrvaška Ivica Zubac | Ivica Zubac | Foto FIBA

Ivica Zubac

Foto: FIBA

Na družbenih omrežjih so se pojavili posnetki, na katerih se hrvaška košarkarska reprezentanta Dario Šarić in Ivica Zubac fizično spopadata z neznanimi osebami. Spopad se je zgodil v nočnem klubu v Atenah zvečer po porazu Hrvaške proti Grčiji v finalu kvalifikacij za olimpijske igre, poroča hrvaški Index.

V objavah na družbenem omrežju X je navedeno, da so v spopadu sodelovali tudi nekateri drugi hrvaški košarkarji, ki naj bi se sprli z več domačini. TMZ piše, da se je vse zgodilo okoli 5.30, Indexu pa so potrdili, da so košarkarji po porazu v finalu dobili dopust, ker se niso vrnili z reprezentančne akcije v organizaciji Hrvaške košarkarske zveze, ampak samostojno.

V videu, ki ga je objavil TMZ, se član LA Clippers Zubac preriva z več ljudmi, nato pa je v vse skupaj vskočil še novopečeni član Denver Nuggets Šarić. 

Na dogajanje se je odzvala tudi Hrvaška košarkarska zveza. "Po finalni tekmi olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Grčiji in skupni večerji se je selektor zahvalil igralcem za še eno dobro opravljeno akcijo in razpustil reprezentanco, saj ni bilo načrtovane skupne vrnitve v Zagreb, temveč so igralci dobili prosto. Po več tednih težkih priprav in tekem so se igralci odločili za poslovilno druženje pred vrnitvijo domov oziroma v klube. Med druženjem v enem od klubov v Atenah so bili nekateri naši igralci napadeni najprej verbalno, nato pa še fizično, zaradi česar so se seveda branili. Šlo je za kratkotrajen incident, ki so ga s posredovanjem klubskih varnostnikov zaustavili," so zapisali v uradni izjavi za javnost.

Grški mediji pa med drugim o prepiru hrvaških košarkarjev v Atenah poročajo, da sta se Šarić in Zubac najprej sprla z gosti, nato pa še z varnostniki v klubu. Dodajajo, da so hrvaški NBA-igralci v spopadu dobili modrice po rokah in nogah. Pišejo, da se je prepir začel tako, da se je Zubac z nekom hudo prepiral. Šarić ga je začel braniti, a kmalu dobil udarec, zaradi katerega je padel po tleh. Del dogajanja naj bi bil tudi hrvaški nogometaš Panathinaikosa Tin Jedvaj.

Preberite še:

Giannis Antetokounmpo, slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Grki težje prek Hrvaške, a zanesljivo v Pariz, kjer pa ne bo Litve in Latvije
Hrvaška Nova Zelandija
Sportal Nova Zelandija z zmago še otežila delo Dončiću in Sloveniji
Luka Dončić
Sportal Hrvaška slavi veliko zmago: "To je bil Luka Tragic"
Ne spreglejte