Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
14. 12. 2017,
11.06

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Barcelona Evroliga Pablo Laso

Četrtek, 14. 12. 2017, 11.06

6 let, 4 mesece

Upajo, da Dončiću vročina ni vzela preveč moči

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najobetavnejša športna osebnost v Sloveniji leta 2017 in tretjeuvrščeni v kategoriji športnik leta Luka Dončić bo danes del španskega el clasica. Real Madrid in Barcelona se bosta namreč pomerila v 12. krogu evrolige. Luka je imel v zadnjih dneh zdravstvene težave in zaradi vročine izpustil treninga.

Real Madrid in Barcelona sta se v tej sezoni že pomerila. V državnem prvenstvu je takrat Barcelona prva in za zdaj edina Realu zadala poraz na Pirenejskem polotoku (84:80). Čeprav je Luka Dončić z 20 točkami in desetimi skoki blestel, to ni pomagalo kraljevemu klubu.

Zdaj se bosta ekipi pomerili v elitni evroligi. Če je Real na začetku sezone blestel, je zdaj padel na sredino lestvice z razmerjem zmag in porazov 5/6. Z zmago več bo danes pričakal Barcelono, a trener Pablo Laso ima kar nekaj težav.

Zadnjo tekmo je izkušeni Rudy Fernandez izpustil, vendar je ta teden normalno treniral. Facundo Campazzo se je poškodoval na zadnji ligaški tekmi, a naj bi danes že igral. V zadnjih dneh je imel težave tudi Luka Dončić. Ponagajala mu je vročina, a je v torek treniral, trener Pablo Laso pa je dejal, da bo danes Luka aktiven na parketu. Ali mu je vročina vzela kaj moči, bomo videli zvečer ob 20.45, ko se začne tekma.

Dolg seznam poškodovanih, a odločeni, da zmaga ostane doma

V zadnjih dneh je imel nekaj težav z zdravjem, a bo danes zaigral, je dejal trener Pablo Laso. | Foto: Sportida V zadnjih dneh je imel nekaj težav z zdravjem, a bo danes zaigral, je dejal trener Pablo Laso. Foto: Sportida Dončić je v torek na prireditvi Športnik leta prejel dve nagrad. Postal je najobetavnejša športna osebnost leta 2017, v kategoriji športnik leta pa je bil tretji za Goranom Dragićem in kolesarjem Primožem Rogličem.

"V goste k nam prihaja kakovostna zasedba Barcelone, ki nas je pred mesecem premagala. Vemo, da nas čaka težka naloga, a smo osredotočeni na to, da zmaga ostane doma. Pred domačimi navijači smo že izgubili dve tekmi in to nas lahko drago stane. Domače tekme moramo še bolj ceniti, ker je na gostovanjih težko zmagovati."

Real je v primerjavi z začetkom sezone vidno oslabljen. Ognjen Kuzmić je kmalu končal sezono, poškodoval se je tudi Gustavo Ayon, na stranskem tiru je zdaj še slovenski reprezentant Anthony Randolph. Na vrnitev prvega zvezdnika moštva Sergia Llulla bo treba še nekoliko počakati.

Barcelona v Madrid ne prihaja z lepo popotnico. V španskem prvenstvu je na domačih tleh izgubila z ekipo, ki prihaja s Tenerifa (91:93).

"Poraz lahko vpliva na nas, vendar se ne smemo predati. Nikdar se ne smemo prepustiti pritisku. Psihološko moramo biti močni. V ključnih trenutkih moramo biti odlični in si v evroligi s svojo igro zagotoviti spoštovanje," pa pred derbijem 12. kroga evrolige razmišlja trener Barcelone Sito Alonso.

Ne spreglejte