Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 2. 2020,
6.15

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

All Star NBA Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 15. 2. 2020, 6.15

4 leta, 2 meseca

All-Star vikend: Tekma vzhajajočih zvezd

Šovman Dončić s trojko iz vesolja, visoka zmaga ameriške selekcije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Luka Dončić Trae Young | Luka Dončić se je na tekmi vzhajajočih zvezd ogreval za nedeljsko tekmo All-Star. Kot kapetan ekipe Sveta je dosegel 16 točk in prispeval pet asistenc. Ekipa Sveta je proti ekipi ZDA izgubila z rezultatom 131:151. A bolj kot statistika je bil v ospredju šov.  | Foto Reuters

Luka Dončić se je na tekmi vzhajajočih zvezd ogreval za nedeljsko tekmo All-Star. Kot kapetan ekipe Sveta je dosegel 16 točk in prispeval pet asistenc. Ekipa Sveta je proti ekipi ZDA izgubila z rezultatom 131:151. A bolj kot statistika je bil v ospredju šov.

Foto: Reuters

Ponoči se je s tekmo vzhajajočih zvezd v Chicagu začel težko pričakovani tridnevni praznik košarke All-Star. Luka Dončić je vodil tako imenovano ekipo Sveta, ki pa se kljub nekaterim dobrim potezam ni mogla upreti ekipi ZDA, ki ji je "poveljeval" Trae Young. Čeprav je svetovna selekcija po prvi polovici tekme vodila za deset točk, so na koncu izgubili z rezultatom 131:151. A bolj kot statistika in trdna obramba je bil v ospredju šov. In zanj je z metom z druge polovice igrišča tik pred zvokom sirene pred koncem prvega polčasa poskrbel tudi Dončić.

 

20-letni košarkarski zvezdnik Luka Dončić, za katerega v Chicagu vlada ogromno medijsko zanimanje, je na tekmi vzhajajočih zvezd, kjer so nastopili najboljši novinci v ligi NBA oziroma košarkarji, ki so v najmočnejši košarkarski ligi prisotni največ dve sezoni, nastopili drugič, s tem da ga je tokrat doletela prav posebna čast: bil je kapetan ekipe Sveta (Team World).

Ta se je kljub vodstvu po prvem polčasu (81:71) na koncu morala sprijazniti z visokim porazom 131:151.

Oglejte si vrhunce tekme vzhajajočih zvezd:

Učinek Luke Dončića na tekmi vzhajajočih zvezd:

v 24 minutah je dosegel 16 točk, dva skoka in pet asistenc. Met iz igre 6/11, met za tri 4/9, brez prostih metov. Po ena ukradena in izgubljena žoga.

16 točk in trojka, ki je dvorano spravila na noge

Za Dončića je to šele druga tekma po poškodbi gležnja, zaradi katere je izpustil sedem tekem. V 24 minutah je dosegel 16 točk in prispeval pet asistenc ter se, sodeč po posnetkih, na tekmi odlično zabaval. Sekundo pred odmorom je z metom s sredine igrišča poskrbel za trojko, ki je dvorano United Center v Chicagu spravila na noge.

Bridges izbran za MVP vzhajajočih zvezd

Za najkoristnejšega igralca revijalne tekme je bil izbran Miles Bridges, igralec moštva Charlotte Hornets. Prav Bridges je bil tisti, ki je poskrbel za preobrat na sinočnji tekmi. V tretji četrtini je s tremi trojkami izdatno prispeval h končni zmagi ameriške ekipe.

Prvi strelec ameriške selekcije je bil s 23 točkami Eric Paschall iz ekipe Golden State Warriors, na strani ekipe Sveta pa je izstopal Kanadčan R. J. Barrett iz ekipe New York Knicks, ki se je ustavil pri 23 točkah.

Williamson premočan za košarkarsko tablo

Tekma je bila polna zanimivih potez, med drugim je prvi izbor na zadnjem naboru lige NBA Zion Williamson iz ekipe New Orleans Pelicans med silovitim zabijanjem premaknil košarkarsko tablo, ki so jo organizatorji morali na novo poravnati.

 Kdo je sestavljal ekipi na tekmi vzhajajočih zvezd?

Ekipa Sveta:

Luka Dončić (Dallas), Nickeil Alexander-Walker (New Orleans), Deandre Ayton (Phoenix), R. J. Barrett (New York), Brandon Clarke (Memphis), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City), Rui Hachimura (Washington), Nicolo Melli (New Orlenas), Svi Mykhailiuk (Detroit), Josh Okogie (Minnesota), Moritz Wagner (Washington)

Ekipa ZDA:

Miles Bridges (Charlotte), Wendell Carter Jr. (Chicago), Devonte’ Graham (Charlotte), Tyler Herro (Miami), Jaren Jackson Jr. (Memphis), Ja Morant (Memphis), Kendrick Nunn (Miami), Eric Paschall (Golden State), Collin Sexton (Cleveland), PJ Washington (Charlotte), Zion Williamson (New Orleans), Trae Young (Atlanta)

V nedeljo bo Dončić zaigral s svojim vzornikom

Dončića v nedeljo čaka še pomembnejša tekma. Kot prvi Slovenec bo zaigral v prvi peterki tekme zvezd in to pod okriljem svojega vzornika iz otroških let LeBrona Jamesa.

Moštvo Jamesa bo v spomin na pokojno Gianno Bryant, hčer Kobeja Bryanta, nosilo drese s številko 2, nasprotna ekipa, ki jo je izbral Giannis Antetokounmpo, pa drese s številko 24, ki jo je večji del kariere nosil Bryant.

Tekma Vseh zvezd bo na sporedu v ponedeljek, 17. februarja, ob 2. uri po slovenskem času, danes ponoči, prav tako ob 2. uri, pa bo na sporedu tekmovanje v košarkarskih veščinah, metu za tri točke in zabijanju.

Preberite še:

Sportal Ozadje nore trojke, ob kateri sta se muzala Dončić in Young #video
Luka Dončić
Sportal Dončić sporočil novico, ki jo želijo slišati Slovenci, do njega je stopil celo Obama
Luka Dončić
Sportal Zvezdniški trenutki Luke Dončića v družbi velikanov
Ne spreglejte