Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 8. 2024,
20.32

Osveženo pred

1 dan, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44
Slovenska košarkarska reprezentanca u18 evropsko prvenstvo

Natisni članek

Sobota, 3. 8. 2024, 20.32

1 dan, 3 ure

EP v košarki do 18 let

Slovenski košarkarski upi se bodo potegovali za evropski bron

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44
Slovenska košarkarska reprezentanca U18, EP 2024 | Mladi slovenski košarkarski upi se bodo v nedeljo potegovali za bron na evropskem prvenstvu. | Foto Fiba Europe

Mladi slovenski košarkarski upi se bodo v nedeljo potegovali za bron na evropskem prvenstvu.

Foto: Fiba Europe

Slovenska reprezentanca fantov do 18 let je v polfinalu evropskega prvenstva na Finskem doživela prvi poraz na tekmovanje. Klonila je proti Nemčiji (68:88), tako da jo v nedeljo čaka tekma za tretje mesto evropskega prvenstva. Kljub porazu so si Slovenci z uvrstitvijo v polfinale priborili mesto na svetovnem prvenstvu do 19 let, ki bo naslednje leto potekalo v Švici.

V prvem delu tekme so povedli Nemci, a so ji Slovenci do izteka prvih deset minut ujeli ter prevzeli vodstvo. Z borbeno predstavo so ga ohranili do konca polčasa, ki se je končal z le točko razlike v prid slovenski reprezentanci. Nasprotniki so se v drugi polčas vrnili bolj agresivno ter si priigrali prednost. Kljub močni želji Slovencev, da bi jih ponovno ujeli, so vodstvo tokrat ohranili vse do konca dvoboja in na koncu zanesljivo zmagali z 88:68. 

Med Slovenci se je strelsko najbolj izkazal Mark Padjen, ki je dosegel 18 točk. Sledil mu je Urban Kroflič, ki je dosegel 16 točk in k temu dodal še 7 skokov in 5 podaj. 

Kljub porazu pa so si Slovenci z uvrstitvijo v polfinale priborili mesto na svetovnem prvenstvu do 19 let, ki bo naslednje leto potekalo v Švici. V preteklosti so se Slovenci do 19 let svetovnega prvenstva udeležili že dvakrat, v letu 2003 in 2023.  

Slovensko reprezentanco tekma za bronaste medalje čaka v nedeljo, ko se bo ob 17.30 pomerila s poraženci med Srbijo in Izraelom.  

Slovenska košarkarska reprezentanca U18, EP 2024
Sportal Mladi slovenski košarkarji že v polfinalu evropskega prvenstva
Ne spreglejte