Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
16.15

Osveženo pred

5 dni, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

kvalifikacije za olimpijske igre Aleksej Nikolić Edo Murić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Slovenska košarkarska reprezentanca

Petek, 14. 6. 2024, 16.15

5 dni, 21 ur

Priprave na kvalifikacije za OI

Slovenci zaključujejo prvi cikel priprav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
slovenska košarkarska reprezentanca trening Vlatko Čančar | Vlatko Čančar se bo v ponedeljek pridružil ekipnim treningom. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Vlatko Čančar se bo v ponedeljek pridružil ekipnim treningom.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo s sobotnim treningom v Zrečah zaključila uvodni cikel priprav na olimpijske kvalifikacije. Po prosti nedelji bodo slovenski košarkarji treninge nadaljevali v Ljubljani, ko se bo ekipnim treningom pridružil tudi Vlatko Čančar. Ta je v tem tednu treniral po individualnem programu, na enem izmed treningov pa je navdušil z metom iz sedečega položaja.

Kljub napornim treningom in malo prostega časa v slovenski reprezentanci vlada odlično vzdušje, kar je v zadnjih letih že zaščitni znak reprezentance. To je potrdil tudi Aleksej Nikolić. "Kot vsakič nas v prvih dneh priprav spremljajo manjše bolečine v mišicah. Lepo pa je videti izjemno motivirane in delovne soigralce ter res odlično vzdušje, kar je nenazadnje tudi eden izmed razlogov, da vedno radi pridemo v reprezentanco."

Čančarjev koš:

Po poškodbi v lanskem poletju je z ekipo prvi sklop treningov opravil tudi Edo Murić. "Komaj sem čakal to reprezentančno akcijo. Lačen sem košarke in zelo motiviran. Vidim, da so zagnani tudi soigralci. V tem tednu smo opravili kar precej treningov. Spoznavamo se z novimi obrazi in za zdaj gre vse po načrtih. Zase osebno bi lahko rekel, da sem presegel lastna pričakovanja. Veseli me, ko vidim, da je rehabilitacijo prestal tudi Vlatko Čančar. Imamo še nekaj časa in upam, da bova optimalno pripravljena na vse, kar nas čaka na turnirju v Grčiji," je pred petkovim dopoldanskim treningom razmišljal Murić. 

 

Za razliko od preostale trinajsterice reprezentantov Vlatko Čančar v Zrečah s trenerjem za telesno pripravo vadi še po individualnem programu. Soigralcem se bo na ekipnih treningih priključil v ponedeljek.

Slovenija bo v pripravah na olimpijske kvalifikacije odigrala tri pripravljalne tekme. 23. junija bo gostovala v litovski prestolnici Vilni, dva dni kasneje se bo z Litvo znova srečala v Stožicah, 28. junija pa jo v Ljubljani čaka še Brazilija. Slovenija bo drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre med 2. in 7. julijem lovila v grškem Pireju. Nastopila bo v skupini s Hrvaško in Novo Zelandijo, v drugi skupini so Grčija, Egipt in Dominikanska republika, na OI pa se bo uvrstila le zmagovalka turnirja.

Preberite še:

Goran Dragić igrišče Ptuj
Sportal Goran Dragić odprl igrišče na Ptuju, žalosten zaradi uničenja v Tivoliju
Klemen Prepelič
Sportal Klemen Prepelič utišal vsa namigovanja
Aleksander Sekulić Luka Dončić Slovenija : Venezuela
Sportal Aleksander Sekulić o statusu Luke Dončića #video
Slovenija Kitajska Jaka Blažič
Sportal Košarkarji po olimpijsko vozovnico brez pomembnega člena
Ne spreglejte