Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2019,
4.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

5

Natisni članek

liga ABA KK Krka Novo mesto Simon Petrov Jure balažič

Petek, 16. 8. 2019, 4.00

3 leta, 7 mesecev

Novomeščani začeli najnapornejši del priprav

Simon Petrov: Spet bo zelo zabavno premagovati Olimpijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

5

Najboljša slovenska ekipa prejšnje sezone v jadranski ligi ABA, novomeška Krka, tudi v novo sezono vstopa z najnižjim proračunom v regionalni ligi; a močnejša za tri izkušene okrepitve s samozavestnim ciljem - preboj med šest najboljših. Še posebej se veselijo zmag nad ... Cedevito Olimpijo.

Na prvem, spoznavnem treningu so bili košarkarji še sproščeni, naslednji bodo najtežji v sezoni. "Vroče jim je že, ko pridejo v dvorano. Potem pa ni pomembno, kako težek je trening, potijo se dve uri," o poletnih pripravah pove trener moštva Simon Petrov.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić odprl prvo pametno igrišče v Sloveniji #video

Trenira 15 košarkarjev, med njimi dva novinca in trije mladinci

"To je pač del, ki ga moraš opraviti. Z leti tudi psihološko postane malo lažje," pa o najnapornejšem delu priprav dodaja kapetan moštva Jure Balažič. Ta teden v dvorani Leona Štuklja trenira 15 košarkarjev, med njimi dva novinca in trije mladinci.

Kljub nizkemu proračunu želijo Dolenjci v prihajajoči sezoni v ligi ABA izboljšati lansko deseto mesto. "Športnik mora biti samozavesten, če želi kaj doseči. Zavedamo se, kje igramo, v kakšnem tekmovanju in kako zahtevno je. Ampak mi smo ekipo dobro sestavili in bi bili radi v zgornjem delu lige ABA," pravi Petrov.

Simon Petrov: Zavedamo se, kje igramo, v kakšen tekmovanju in kako zahtevno je. Ampak mi smo ekipo dobro sestavili in bi bili radi v zgornjem delu lige ABA. | Foto: Vid Ponikvar Simon Petrov: Zavedamo se, kje igramo, v kakšen tekmovanju in kako zahtevno je. Ampak mi smo ekipo dobro sestavili in bi bili radi v zgornjem delu lige ABA. Foto: Vid Ponikvar

Jedro ekipe skupaj že tretje leto, prišla Američana 

Lani niso imeli Američanov, letos imajo dva: branilca Glenna Coseyja in center Ganija Lawala, ki pride naslednji teden. Tretji novinec je Hrvat Ivan Ramljak iz Cedevite.

Jedro ekipe je skupaj že tretje leto. Spet je zdrav srbsko-bosanski košarkar Marko Jošilo. Še več odgovornosti bo za mlade, še posebej za Miho Škedlja in Jakova Stipaničeva. "Mladi so že lani pokazali, izkoristili nekatere trenutke, letos je v njihovih rokah, da naredijo korak naprej, da gremo nekateri počasi lahko v pokoj," se je pošalil izkušeni Balažič.

Izkušenejši je tudi trener Petrov. To bo njegova tretja sezona na klopi Krke: "Tudi jaz sem se veliko naučil v prejšnji sezoni. Veliko težav sem imel, s poškodbami, s takimi in drugačnimi zadevami, boleznimi ... Nekaj sem odnesel od te sezone, letos se bom znal bolje obrniti."

Jure Balažić: Mladi so že lani pokazali, so izkoristil določene trenutke, letos je na njih, da naredijo korak naprej, da gremo počasi lahko eni v pokoj. | Foto: Vid Ponikvar Jure Balažić: Mladi so že lani pokazali, so izkoristil določene trenutke, letos je na njih, da naredijo korak naprej, da gremo počasi lahko eni v pokoj. Foto: Vid Ponikvar

"Spet bo zelo zabavno premagovati Olimpijo"

Marca so v dramatični zadnji tekmi lige ABA premagali in izločili Olimpijo. Ta pa bo po združitvi s Cedevito še naprej del lige ABA. Tretji slovenski klub v jadranski druščini bo državni prvak Sixt Primorska, vroči derbiji med našimi tremi klubi so torej zagotovljeni, a posebej sladke za Novomeščane so še vedno tekme z Ljubljančani, pravi Petrov.

"Vsi, ki delamo v košarki, pozdravljamo take položaje, da je tu še en slovenski klub z visokimi ambicijami, da bo zaigral na visoki ravni. Kar zadeva mene, je to super zadeva. Spet bo zelo zabavno premagovati Olimpijo."

Krko v prvem krogu lige ABA, v petek četrtega oktobra, čaka domača tekma s FMP-jem, v petem krogu (1. november) se bo spopadla s Sixtom, v enajstem (13. december) pa prvič v jadranski sezoni še s Cedevito Olimpijo.

Preberite še:

Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Dončić proti Dragiću. Kdaj, kje?
Slaven Rimac
Sportal Hrvaški strokovnjak verjame v projekt, ki raste v Ljubljani #video
KolažJurica Golemac
Sportal "Slovenija ali Hrvaška? Sem nad temi vprašanji."
Cedevita Olimpija
Sportal Cedevita Olimpija prestala krst v ligi ABA, debi Primorcev pri prvakih
Simon Petrov
Sportal V Novem mestu ena neznanka
Ne spreglejte