Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2019,
22.10

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Natisni članek

liga ABA ABA 2 Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Sixt Primorska KK Krka Novo mesto Rogaška Helios Suns Domagoj Čavlović

Ponedeljek, 15. 7. 2019, 22.10

4 leta, 9 mesecev

Skupščina lige ABA

Cedevita Olimpija prestala krst v ligi ABA, debi Primorcev pri prvakih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je dobila mesto v ligi ABA. | Foto Vid Ponikvar

Cedevita Olimpija je dobila mesto v ligi ABA.

Foto: Vid Ponikvar

V ponedeljek je bila v Banjaluki skupščina lige ABA, na kateri so sodelovali tudi trije slovenski klubi. Prvič se je regionalnemu tekmovanju predstavila Sixt Primorska, na skupščini pa sta sodelovali tudi vodstvi Cedevite Olimpije in Krke. ABA liga je na zasedanju dobila novo vodstvo, opravljen pa je bil tudi žreb pred novo sezono. 

Potem ko se je prejšnja sezona lige ABA končala precej klavrno, je danes tekmovanje dobilo novo vodstvo. Spomnimo, v finalni seriji med Crveno zvezdo in Budućnostjo so navijači na obeh prizoriščih znašali nad košarkarji in predstavniki kluba, vodstvo lige pa si ni upalo drastično ukrepati. Zdaj je na skupščini lige ABA dobila novega predsednika. To je postal Domagoj Čavlović iz zagrebške Cibone, ki je na tem mestu nasledil Igorja Dodika. Mesto podpredsednikov bosta tudi v prihodnje zasedala Predrag Milojević (FMP) in Đorđije Pavlićević (Mornar).

Vodstvo lige se je hkrati zahvalilo zdaj že nekdanjemu direktorju Krešimirju Novoselu in športnemu direktorju Žarku Čabarkapu za vse, kar sta v preteklosti naredila za razvoj in prepoznavnost tekmovanja.

Regionalno tekmovanje bo tako v kratkem dobilo tudi nov upravni odbor, hkrati pa je novo vodstvo obljubilo, da se bo na vodstvo evrolige obrnilo za podrobna pojasnila v zvezi z odločitvami, sprejetimi na zadnji skupščini ECA, ki se nanašajo na status lige ABA in razporeditev mest v Evroligi od sezone 2020/21, s ciljem za zaščito položaja in statusa lige ABA in njenih klubov tako v evroligi kot eurocupu.

Sixt v Beograd, Krka doma, Cedevita Olimpija pri Megi

Poleg novosti v ligi je bil na skupščini opravljen tudi žreb pred novo sezono. Uvodni krog v ligi ABA bo predvidoma na sporedu med 4. in 7. oktobrom, v novi sezoni tekmovanja pa bo nastopalo 12 ekip, tudi tri slovenske. Novince v tekmovanju Sixt Primorsko že v prvem krogu čaka gostovanje v Beogradu pri Crveni zvezdi, Krka se bo v domači dvorani pomerila s FMP-jem, Cedevita Olimpija pa bo gostovala pri Megi.

Sixt Primorska bo debitirala v Beogradu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Sixt Primorska bo debitirala v Beogradu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Opravljen je bil žreb tudi za drugo ligo ABA, v kateri bosta nastopala tudi Helios Suns in Rogaška. Poleg njiju pa še Dynamic VIP PAY, Lovćen 1947 Cetinje, MZT Skopje Aerodrom, Novi Pazar, Spars, Split, Sutjeska in Široki. Zadnje mesto bo dobil klub s posebnim povabilom vodstva tekmovanja.

Preberite še:

Jaka Blažič, Luka Dončić
Sportal Še en član slovenske zlate pravljice bo oblekel dres Cedevite Olimpije
Slaven Rimac
Sportal Trener Cedevite Olimpije: Naši navijači bodo lahko uživali v vrhunski košarki
Marko Šamanić in Edo Murić
Sportal Cedevita Olimpija do tekmecev. Kaj pa igralci?

 

Ne spreglejte