Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 8. 2020,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Jegor Sitnikov Košarkarska tržnica

Nedelja, 2. 8. 2020, 20.30

3 leta, 8 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA (27. 7.–2. 8.)

Košarkarska tržnica se (še) ne ohlaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Jayson Granger | Jayson Granger | Foto Sportida

Jayson Granger

Foto: Sportida

Nov teden, novi prestopi. Tudi tokrat za vas zbiramo podatke s košarkarske tržnice.

Granger v Albi

Berlinska Alba je v pokoronskem nadaljevanju nemškega prvenstva prišla do prvega naslova državnega prvaka po letu 2008. Zdaj v mogočni Areni že sestavljajo kader za novo sezono, ki bo tudi evroligaško obarvana. Pomembna okrepitev je izkušeni 30-letni ameriški branilec Jayson Granger. S podpisom enoletne pogodbe z berlinskim klubom se 189 cm visoki košarkar poslavlja od Španije, kjer je nazadnje igral za Baskonio, pred tem pa tudi za Estudiantes in Unicajo. V Berlinu verjamejo, da bo pomemben člen ekipe, če ga ne bodo vnovič zaustavile zdravstvene težave. Albo sta pred tem okrepila tudi Tim Schneider in Maodo Lo.

Mirza Begić
Sportal V klubu molčijo, v kuloarjih ne

Sitnikov podpisal profesionalno pogodbo s Cedevito Olimpijo

Mladi ruski košarkar Jegor Sitnikov je sicer že nekaj časa član mlajših selekcij Cedevite Olimpije, z dobrimi igrami pa si je 193 centimetrov visoki branilec prislužil tudi svojo prvo profesionalno pogodbo. Osemnajstletnik iz Rostova je klubu obljubil štiriletno zvestobo.

"Izredno zadovoljni smo, da smo našli skupni jezik z Jegorjem, ki velja za enega izmed najbolj nadarjenih evropskih košarkarjev v svoji generaciji. Sitnikov je ta trenutek še nebrušen diamant z veliko potenciala, prostora za napredek v njegovi igri je še veliko. Z veseljem bomo njegov razvoj spremljali v prihodnjih sezonah in ga hkrati skušali po naših najboljših močeh usmerjati tako, da se bo razvil v kvalitetnega igralca," pa je z dogovorom zadovoljen športni direktor kluba Sani Bečirović.

Knicksi z novim trenerjem

Tom Thibodeau je novi trener ekipe NBA New York Knicks. 62-letnik je 31. trener v zgodovini, ki se bo preizkusil na klopi New Yorka, pred tem pa je med drugim treniral tudi Chicago in Minnesoto. V sezoni 2010/11 je bil imenovan za najboljšega trenerja v ligi NBA, leta 2012 pa je vodil ekipo Vzhoda na tekmi vseh zvezd v Orlandu.

Spremenjena Crvena zvezda

Naslednji novinec Crvene zvezde je Aleksa Uskoković. 20-letni Uskoković je otrok Crvene zvezde, do leta 2015 je igral v vseh kategorijah mladinske ekipe, nato pa se je za dve sezoni preselil k FMP, od koder se zdaj spet vrača k Zvezdi. Že včeraj se je beograjskemu klubu pridružil Aleksa Radanov, 202 centimetra visoki srbski reprezentant, ki je bil nazadnje soigralec Uskokovića pri FMP. Zdaj se vrača med beograjske rdeče-bele, ki so močno prevetrili svoje vrste. Ekipo bo vodil Saša Obradović, novi obrazi pa so še Landry Nnoko, Corey Walden, Langston Hall in Marko Simonović.

Sportal Popolna preobrazba: iz košarkarske v kmetijsko konkurenco

Šiško bo pozdravil nove soigralce

Bayern iz Münchna, ki ga bo po novem vodil dozdajšnji trener beograjskega Partizana Andrea Trinchieri, je naznanil že tri okrepitve. Slovenski reprezentant Žan Mark Šiško bo tako ob vrnitvi na Bavarsko spoznal nove ameriške soigralce. To so ameriški branilec Wade Baldwin iz Olympiacosa, center iz Fenerbahčeja Malcolm Thomas in krilni center JaJuan Johnson, ki je nazadnje igral za Bahcesehir Koleji Istanbul.

Žiga Jurček | Foto: Sportida Žiga Jurček Foto: Sportida Nov veter pri Hopsih

Hopsi v pripravah na novo sezono korenito spreminjajo ekipo. Pod taktirko Boštjana Kuharja se seli nekdanji član Olimpije, Šenčurja in Šentjurja Žiga Jurček. Savinjčani bodo delovali tudi na ameriški pogon. Prihod so namreč napovedali centra Isaiah Johnson in Sudbury Five ter krilni center Aron Carver. Vidne vloge bo deležnih več mladih domačih košarkarjev. Polzelo pa so po predčasno končani pretekli sezoni zapustili Miha Vašl, Gezim Morina, Sandi Čebular, Simo Atanacković, Milojko Vasilić, Anthoniy Collins in Primož Kmetič.

Bernard se bo vrnil v Rogaško Slatino

Čeprav je v pretekli sezoni v dresu Rogaške Malcolm Bernard zaigral le na šestih tekmah, pa je slovenski prvoligaš Američana vnovič povabil v svoje vrste. Podpisal je enoletno pogodbo. V Rogaško Slatino se je sicer po poškodbi Đorđa Lelića preselil šele ob koncu januarja, pred tem pa je igral na Finskem in v Katarju.

Avdija v ligo NBA

Komaj 19-letni izraelski reprezentant Deni Avdija je kot MVP izraelskega prvenstva zaključil nenavadno sezono. Eden najbolj nadarjenih evropskih košarkarjev pa kariere ne bo nadaljeval v Maccabiju. Svojo pot je trdno odločen nadaljevati v ligi NBA. Kje? Odvisno od nabora najmočnejše lige na svetu.

Yusuf Sanon | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sanon se ne bo vrnil v Ljubljano

Iz KK Cedevita Olimpija sporočajo, da so dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe z 20-letnim ukrajinskim reprezentantom Issufom Sanonom, ki je v Ljubljano prišel leta 2018, v pretekli sezoni pa so ga "zmaji" poslali na kaljenje v Dnipro. Vmes je pravice v ligi NBA za mladeniča, katerega korenine segajo v Burkina Faso, na naboru leta rezerviral Washington (44. izbor).

Orel, Šujica in Mirtič podpisali prve pogodbe

Helios Suns so dosegli dogovor s tremi mladimi igralci. Prve pogodbe so s klubom sklenili Anej Orel, Tim Šujica in Tibor Mirtič, so danes sporočili iz domžalskega košarkarskega kluba. Vsi trije so bili v zadnjih tednih del reprezentančnih treningov, ki jih je organizirala Košarkarska zveza Slovenije. V novi sezoni bodo del trenažnega članskega procesa Helios Suns, Šujica bo kot posojen košarkar igral v 3. SKL za Ježico. Orel in Mirtič si bosta poskušala minute priboriti z dokazovanjem pri trenerju članske ekipe Dejanu Jakari, poroča STA.

Sedma okrepitev Krke

28-letni ameriški branilec Rod Camphor je nova okrepitev novomeške Krke. Gre za košarkarja, ki vse od leta 2014 igra pod evropskimi koši. Njegovi delodajalci so bili Nevežis, Giants Leverkusen, KTE-Duna Aszfalt, Hamburg Towers, Leuven Bears, Turow Zgorzelec, Kymis, Spojnia Stargrad in nazadnje Rosa Radom. V pretekli sezoni je bil s povprečno 16,4 točke deveti strelec poljskega prvenstva. Spomnimo, že pred tem so novomeški prag prestopili Nejc Barič, Jan Kosi (oba Primorska), Jan Rebec (Šentjur), Adin Vrabac (Spars) in Jairus Lyles (Braunschweig).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏀 @euro.yo, dobrodosel med nami! Srecno in uspesno 💪💪💪 #MiSmoKrka

A post shared by BC Krka (@bckrka) on

"Slovenski" štab ima novega aduta

Novi trener Fenerbahčeja Igor Kokoškov, ki je za svojega pomočnika izbral Rada Trifunovića, sestavlja ekipo za novo sezono. Vrste turškega velikana je okrepil tudi Jarell Eddie, 201 centimeter visoki Američan z izkušnjami iz lige NBA. Igral je za Phoenix, Boston in Chicago. V pretekli sezoni pa je bil v Španiji član Muricie. Fenerbahče so sicer okrepili tudi Dyshawn Pierre, Lorenzo Brown, Johnny Hamilton in Edgaras Ulanovas.

Lojeski znova v Grčiji

Atenski AEK je naznanil novo okrepitev. To je ameriški košarkar z belgijskim potnim listom Matt Lojeski, ki je nazadnje igral za Tofaš. Toda izkušeni 35-letni krilni košarkar je dober znanec iz grških dvoran. Kar šest let je namreč igral v Atenah, in sicer pri Olympiacosu in Panathinaikosu.

Nesojeni slovenski reprezentant ostaja v Carigradu

Turški evroligaš Anadolu Efes in ameriški center Bryant Dunston sta dosegla dogovor o nadaljnjem sodelovanju. Izkušeni 34-letni Američan, ki je bil pred leti želja tedanjega slovenskega selektorja Jureta Zdovca (državljanstva na koncu ni prejel), je s carigrajskim klubom podpisal pogodbo 2 + 1. V Turčijo se je sicer iz Olympiacosa preselil leta 2015, v zadnji sezoni pa je imel kar nekaj zdravstvenih težav.

Luka Rupnik
Sportal Rupnik se je odločil, da bo zamenjal okolje
Rado Trifunović
Sportal Trifunović dobil klic iz Turčije, mamljive ponudbe enostavno ni mogel zavrniti

 

Ne spreglejte