Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 7. 2020,
14.58

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Natisni članek

Rado Trifunović Igor Kokoškov

Sobota, 25. 7. 2020, 14.58

3 leta, 9 mesecev

Po novem pomočnik bo igorja kokoškova

Trifunović dobil klic iz Turčije, mamljive ponudbe enostavno ni mogel zavrniti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Rado Trifunović | Rado Trifunović se seli v Turčijo. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Rado Trifunović se seli v Turčijo.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nekdanji slovenski košarkarski selektor Rado Trifunović bo v novi sezoni opravljal vlogo pomočnika trenerja pri turškemu Fenerbahčeju, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Sedeminštirdesetletni Trifunović je s turškim velikanom, ki ga bo v naslednji sezoni vodil srbski trener Igor Kokoškov, podpisal dveletno pogodbo.

"Izjemno vesel in počaščen sem, da se mi je ponudila priložnost delati v tako velikem klubu, kot je Fenerbahče in hkrati zopet sodelovati s tako dobrim trenerjem, kot je Igor Kokoškov. Upam in želim si, da bo ta nova košarkarska izkušnja zelo pozitivna. Na tem mestu bi se rad iskreno zahvalil vodstvu Košarkarske zveze Slovenije za ponujene priložnosti in podporo ter vsem sodelavcem zveze za čudovitih osem let sodelovanja," je za KZS dejal 47-letni Rado Trifunović.

Trifunović se bo turški ekipi pridružil v začetku avgusta, ko bodo evropski klubski prvaki sezone 2016/17 začeli priprave na prihajajočo sezono. Trifunović bo tako združil moči s srbskim strokovnjakom Igorjem Kokoškovom, ki je pred to sezono Fenerbahče prevzel po odhodu slovitega Željka Obradovića, ki je moštvo vodil sedem let.

Po slovenski reprezentanci bosta z Igorjem Kokoškovim sodelovala še v vrstah turškega velikana. | Foto: Vid Ponikvar Po slovenski reprezentanci bosta z Igorjem Kokoškovim sodelovala še v vrstah turškega velikana. Foto: Vid Ponikvar

Kokoškov in Trifunović sta sodelovala pri največjem uspehu slovenske košarke, ko je izbrana vrsta pod vodstvom srbskega strokovnjaka osvojila naslov evropskih prvakov leta 2017 v Istanbulu.

Trifunović je zatem prevzel vodenje slovenske reprezentance, a se v kvalifikacijah za SP, ki je potekalo na Kitajskem, ni izkazal. Predsednik KZS Matej Erjavec je 28. marca v pogovoru za časnik Dnevnik dejal, da Rado Trifunović ni več selektor slovenske reprezentance, a da bo ostal del izbrane vrste.

Kaj to pomeni za nadaljnje delo v naši izbrani vrsti? Negotovost je razumljivo v zraku. Ptički že nekaj let čivkajo, da so nesoglasja med Evroligo in Fibo prisotna in da predstavniki evroligaških klubov po pravilu ne igrajo za izbrano vrsto v času reprezentančnih oken.

Jasno je, da bodo morali na KZS najti rešitev, kdo bo sploh vodil slovensko člansko reprezentanco v sklopu kvalifikacij za EuroBasket 2021, saj je Dimitris Itoudis, ki je prva želja, član evroligaške ekipe. Vse od leta 2014 naprej je namreč na čelu CSKA. Na naši krovni košarkarski zvezi so ga želeli angažirati v sklopu letošnjih odpadlih kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu, ki so zaradi epidemije koronavirusa prestavljene na prihodnje leto - enako je s kvalifikacijami, v katerih bi morala Slovenija igrati v Litvi.

Sprva v skupinskem delu proti Poljski in Angoli, nato pa bi dve najboljši ekipi odigrali polfinalni in finalni obračun z najboljšima moštvoma iz druge skupine, v kateri so ob gostiteljici Litvi še Južna Koreja in Venezuela. V Tokio bo odpotovala le zmagovalna reprezentanca turnirja.

Luka Dončić in Igor Kokoškov
Sportal Kokoškov ne razmišlja o slovesu s selektorskega mesta Srbije
Ne spreglejte