Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 7. 2020,
7.08

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Sobota, 11. 7. 2020, 7.08

3 leta, 9 mesecev

Prvi skupni trening Dallasa in nov atraktiven koš Luke Dončića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Dallas Mavericks se v zabaviščnem parku Orlando na Floridi tako kot košarkarji preostalih 21 moštev lige NBA v laboratorijsko nadziranem okolju pripravljajo na nadaljevanje sezone. Včeraj so opravili prvi skupni trening po 11. marcu, ko je zaradi pojava okužbe s koronavirusom v ligi vodstvo lige NBA ustavilo vse dejavnosti, našli pa so tudi čas za nekoliko drugačne mete. Preverite, kaj je uspelo Luki Dončiću ...

21-letni slovenski košarkar Luka Dončić, ki bo v nadaljevanju sezone v marca prekinjeni ligi NBA na hrbtni strani svojega dresa poleg številke 77 nosil še slogan enakopravnost, je koš dosegel z odbojem žoge od roba konstrukcije na stropu plesne dvorane Coronado Ballroom, v kateri so Dončić in soigralci včeraj popoldne opravili skoraj tri ure trajajoči trening.

Ta ni bil tako zahteven, kot so bili vajeni iz predkoronskega obdobja, saj je bil sploh prvi skupni trening po štirih mesecih prisilnega igralnega premora.

Kakšen se vam zdi koš Luke Dončića?

  • Luka, moj poklon!
    81,66 %
    383 glasov
  • Nič posebnega, takega dosežem miže.
    7,04 %
    33 glasov
  • Naj se raje pripravlja na sezone, ne pa da se igra.
    11,30 %
    53 glasov
Oddanih 469 glasov

Trener Rick Carlisle je bil nad vnemo ekipe navdušen. "Lepo se je vrniti. Vsi smo pogrešali vonj telovadnice. Opravili smo zares dober, produktiven trening. Raven navdušenja med fanti je zelo visoka," je pohvalil ekipo.

"Zavedamo se, da smo se znašli sredi zgodovinske situacije. Nadaljevanje sezone se bo v zgodovino zapisalo kot eden najbolj posebnih dogodkov v zgodovini športa in naši fantje se tega zavedajo," je poudaril glavni strateg Mavsov, ki ni prvič v zabaviščnem parku v Orlandu.

Leta 2008 je prav na tem mestu, ki je zdaj spremenjen v varnostni mehurček lige NBA, počitnikoval z ženo Donno in takrat štiriletno hčerko Abby. Nekaj dni po koncu počitnic je prevzel vajeti Dallasa.

Košarkarji Dallasa so v Orlando prispeli v sredo, v petek pa so začeli trenirati. Še prej so opravili testiranje na novi koronavirus.

Sezona lige NBA se bo začela 30. julija, Dallas za začetek čaka ekipa Houston Rockets z izjemnim Jamesom Hardnom na čelu.

Preberite še:

Sportal Dončić s posebnim sporočilom na dresu. In to v slovenskem jeziku. #video
Luka Dončić Kristaps Porzingis
Sportal Nima strahu, z Dončićem gledata naprej
Ne spreglejte