Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2024,
7.33

Osveženo pred

1 ura, 30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Natisni članek

NBA Liga NBA Liga NBA Russell Westbrook Phoenix Suns Nikola Jokić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets

Ponedeljek, 14. 10. 2024, 7.33

1 ura, 30 minut

Pripravljalne tekme v ligi NBA

Jokić že navdušuje z Westbrookom, Čančarju drobtinice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,51
Nikola Jokić | Nikola Jokić, ki je poleti blestel na olimpijskem turnirju v Franciji v dresu srbske reprezentance, je že pripravljen na začetek nove sezone v ligi NBA. | Foto Reuters

Nikola Jokić, ki je poleti blestel na olimpijskem turnirju v Franciji v dresu srbske reprezentance, je že pripravljen na začetek nove sezone v ligi NBA.

Foto: Reuters

V ligi NBA se nadaljuje ciklus pripravljalnih tekem pred začetkom sezone 2024/25. Denver je na domačem parketu izgubil proti Phoenixu (114:118), slovenski reprezentant Vlatko Čančar pa je na parketu prebil slabe tri minute ter dosegel skok in asistenco. Srbskemu asu Nikoli Jokiću je zmanjkala le ena podaja do trojnega dvojčka, po dvoboju pa je postala viralna zlasti njegova asistenca Russellu Westbrooku, ki si je nato privoščil atraktivno ''alley-oop'' zabijanje.

Dallas Mavericks Boston Celtics Luka Dončić
Sportal Boston bo prvak, koliko možnosti imajo Dončić in Dallas?

Košarkarji Denver Nuggets, prvaki NBA iz leta 2023, ostajajo brez zmage v pripravljalnem obdobju. V noči na ponedeljek so izgubili še tretjo tekmo. Čeprav Phoenix v Koloradu ni računal na pomoč treh največjih zvezdnikov, manjkali so Kevin Durant, Devin Booker in Bradley Beal, je vseeno premagal Denver. Suns so v Ball Areni zmagali s 118:114.

Jokić podal, Westbrook zabil

Največ točk za Denver so prispevali Nikola Jokić, Julian Strawther in Michael Porter ml. (vsi 21), pri zmagovalcu Phoenixu pa sta jih Ryan Dunn in Monte Morris dosegla 20. Srbski as Nikola Jokić je v prejšnji sezoni osvojil nagrado MVP igralec sezone. To priznanje je v zadnjih štirih sezonah osvojil kar trikrat.

V tej sezoni bo v Denverju sodeloval tudi z Russllom Westbrookom, ki je omenjeno priznanje osvojil leta 2017 in želi po prihodu iz Los Angelesa, kjer je s Clippersi v prvem krogu končnice izpadel proti Dončićevemu Dallasu, v dresu Denverja pokazati bistveno več kot v mestu angelov. Da sta vedno bolj uigran, dokazuje akcija, v kateri je Srb z asistenco omogočil Westbrooku ''alley-oop'' zabijanje.

Russell Westbrook bo skušal Denverju pomagati do odmevnih dosežkov v sezoni 2024/25. | Foto: Reuters Russell Westbrook bo skušal Denverju pomagati do odmevnih dosežkov v sezoni 2024/25. Foto: Reuters

Jokiću je proti Phoenixu do trojnega dvojčka zmanjkala le ena podaja, v 30 minutah je zbral 21 točk (met 9/16), 14 skokov in devet asistenc, Westbrook, ki ni bil član začetne peterke, pa je v 24 minutah prispeval devet točk (met 4/10) in šest asistenc.

Denver začenja proti Oklahoma Cityju

Vlatko Čančar bo v sezono 2024/25 vstopil proti Thunder. | Foto: Reuters Vlatko Čančar bo v sezono 2024/25 vstopil proti Thunder. Foto: Reuters Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je na parketu prebil le slabe tri minute, v statistiko pa vpisal skok in podajo. Denver bo do začetka sezone odigral še pripravljalni tekmi proti Oklahoma Cityju in Minnesoti. Zanimivo je, da bodo 24. oktobra sezono odprli prav proti Oklahoma City Thunder.

Naslov v ligi NBA brani Boston, ki je v noči na ponedeljek na pripravljalni tekmi tesno s 115:111 ugnal Toronto. Skoraj enak rezultat je bil na srečanju med New Yorkom in Minnesoto (115:110). Portland je visoko odpravil Sacramento (105:85), Golden State pa Detroit (111:93).

Dallas, za katerega Luka Dončić zaradi zdravstvenih težav v pripravljalnem obdobju še ni odigral dvoboja, bo naslednjo pripravljalno tekmo odigral v noči na torek proti Los Angeles Clippers.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić trenira brez kontakta, bo v ponedeljek igral?
Dallas Mavericks
Sportal Dallas tudi na drugem testu brez Dončića poražen, pripravljalni debi Thompsona
Danny Green San Antonio Spurs
Sportal Prvak NBA in nekdanji član Olimpije sklenil kariero
Dante Exum Dallas Mavericks
Sportal Slabe novice za Dallas
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dallas brez Dončića uvodoma poražen, Thompson še čaka
Ne spreglejte