Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2024,
5.07

Osveženo pred

1 ura, 11 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

Natisni članek

Jaden Hardy Klay Thompson Luka Dončić Luka Dončić Jason Kidd Kyrie Irving Ja Morant Memphis Grizzlies Dallas Mavericks Liga NBA Liga NBA NBA

Torek, 8. 10. 2024, 5.07

1 ura, 11 minut

Pripravljalna tekma

Dallas brez Dončića uvodoma poražen, Thompson še čaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,26
Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić je zaradi manjše poškodbe srečanje spremljal ob parketu. | Foto Reuters

Luka Dončić je zaradi manjše poškodbe srečanje spremljal ob parketu.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so na prvi pripravljalni tekmi pred začetkom nove sezone lige NBA v American Airlines Areni v Dallasu s 116:121 izgubili proti Memphis Grizzlies. Luka Dončić zaradi težav z mečno mišico ni igral, Jason Kidd je spočil tudi številne druge nosilce igre. 

Že pred prvim pripravljalnim obračunom je bilo jasno, da bo zaradi kontuzije leve mečne mišice tekmo izpustil Luka Dončić, na stranskem tiru pa sta ostala tudi Kyrie Irving in velika poletna okrepitev Dallasa Klay Thompson, saj jima je strateg Dallasa Jason Kidd namenil nekaj več počitka. Za oba je Kidd že pred srečanjem dejal, da obstaja velika verjetnost, da bosta zaigrala na preostalih treh pripravljalnih srečanjih. 

"Upam, da se bo Luka kmalu vrnil, da bomo lahko na parketu združili te fante in zaigrali proti pravim tekmecem, ne pa samo eden proti drugemu na treningu," je dejal Kidd pred ponedeljkovim pripravljalnim srečanjem. "Klay in Kai bosta najverjetneje igrala na preostalih treh pripravljalnih tekmah, saj si želimo, da bi dosegla to kontinuiteto proti nasprotniku in vzpostavila ritem. Enako si želimo za Luko, ki ima težave z mečno mišico, da bi na ta način dobil občutek, kako je igrati s Klayem in Kaijem. To bi bilo odlično. Toda po preteklem lanskem letu je vse skupaj maraton, zato je treba razumeti, da si želimo iz obdobja pred sezono priti samo zdravi," je dodal Kidd.

Klay Thompson | Foto: Reuters Klay Thompson Foto: Reuters

Ob zvezdniški trojici Dallasa so tekmo izpustili še P.J. Washington (bolečine v levem kolku), Maxi Kleber (zvin levega gležnja), Dante Exum (poškodba desnega zapestja), Brandon Williams (poškodba desne mečne mišice) in Kessler Edwards (zvin levega gležnja). 

Jaden Hardy je dosegel 21 točk. | Foto: Reuters Jaden Hardy je dosegel 21 točk. Foto: Reuters

Kidd je tako uvodoma v ogenj poslal povratnika Spencerja Dinwiddieja, ob njem pa so uvodoma začeli še Jaden Hardy, prišleka Quentin Grimes (8 točk), Naji Marshall  (9 točk) in Daniel Gafford. Po izenačenem obračunu so s 121:116 slavili Memphis Grizzlies, pri katerih je z drugimi nosilci igre zaigral tudi Ja Morant. Ta je v lanski sezoni izpustil 25 tekem zaradi kazni, ki so mu jo izrekli po objavi posnetka na družbenih omrežjih, v katerem je mahal z orožjem. Po vrnitvi na parket si je nato lani po le devetih tekmah poškodoval ramo in končal sezono. Zdaj je znova nared, a tudi tokrat ni šlo brez težav, saj je zaradi zvina gležnja dvakrat moral v slačilnico.

Pri Dallasu je največ minut nabral Jaden Hardy, ki je v slabih 34 minutah na parketu dosegel 21 točk (6/10 za 3), dve manj je prispeval Jazian Gortman, Olivier-Maxence Prosper je dodal 14 točk, Dereck Lively pa v slabih 14 minutah 12. Pri Memphisu je bil najučinkovitejši Brandon Clarke s 17 točkami.

Dallas bo naslednjo pripravljalno tekmo igral v noči na petek, ko bodo v American Airlines Areni gostovali Utah Jazz. Uradni začetek nove sezone Mavse čaka v noči na 25. oktober (1.30), ko bodo v prvi tekmi sezone gostili San Antonio Spurs.

Preberite še:

THUMB Donke
Sportal Dončić kljub poškodbi že čaral na parketu #video
Klay Thompson
Sportal Novi zvezdnik Dallasa ne skriva velikega navdušenja
Luka Dončić Nikola Jokić
Sportal Dončić komisarja lige prosil za tekmo v Sloveniji
Ne spreglejte