Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2024,
9.15

Osveženo pred

1 ura, 47 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Natisni članek

Dallas Mavericks Denver Nuggets Adam Silver Nikola Jokić Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA Liga NBA

Sobota, 5. 10. 2024, 9.15

1 ura, 47 minut

Posebna želja Adamu Silverju

Dončić in Jokić komisarja prosila za tekmo NBA v Sloveniji in Srbiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Luka Dončić Nikola Jokić | Luka Dončić in Nikola Jokić | Foto Guliverimage

Luka Dončić in Nikola Jokić

Foto: Guliverimage

Znova je živa ideja, da bi Luka Dončić z Dallas Mavericks igral v Sloveniji. Sam komisar lige Adam Silver je razkril, da sta si tako Dončić kot Nikola Jokić zaželela tekmo lige NBA v Sloveniji oziroma Srbiji. Želja bo za zdaj ostala neuslišana.

Vlatko Čančar Denver Nugggets
Sportal Čančarju precej minut proti prvakom, nove težave za Dallas

Nikola Jokić je z Denverjem izgubil pripravljalno tekmo lige NBA v Abu Dabiju proti prvakom iz Bostona. | Foto: Reuters Nikola Jokić je z Denverjem izgubil pripravljalno tekmo lige NBA v Abu Dabiju proti prvakom iz Bostona. Foto: Reuters Komisar lige NBA Adam Silver je ta konec tedna v Abu Dabiju, kjer se igra pripravljalni turnir na novo sezono. V petek so Boston Celtics premagali Denver Nuggets, igral pa je tudi Vlatko Čančar (šest točk v 21 minutah). Pred tekmo je komisar v pogovoru z novinarji razkril, da sta mu največja evropska zvezdnika lige NBA, Luka Dončić in Nikola Jokić, izrazila željo, da bi NBA pripeljali tudi v njuni domovini, torej v Slovenijo in Srbijo.

"Rad bi omenil, da sta me tako Nikola kot Luka prosila, ali lahko NBA pripeljemo v Srbijo ali Slovenijo," je dejal Silver, a tako izrazil pomislek o izvedbi tako dragega projekta. "To je zelo težka naloga, saj tak dogodek zahteva ogromno sredstev, na koncu pa se za eno tekmo to finančno ne splača. Deluje edino v krajih, kot so Ciudad de Mexico, Pariz, tukaj v Abu Dabiju, kjer gre za večletni projekt."

Je pa Silver navdušen nad zanimanjem za košarko in ligo NBA v tem delu Evrope. "Res cenim navdušenje navijačev v Srbiji, Sloveniji in Grčiji in tudi trud Jokića, Antetokounmpa in Dončića, da bi NBA pripeljali v svoje domovine. A tega res ni lahko organizirati. Bomo imeli to sicer v mislih v prihodnosti, a taki dogodki so vsako leto dražji. Bi pa rad našel način, da počastim te izjemne igralce."

Luka Dončić
Sportal "Vprašanje je, ali je Luka na to pripravljen in ali se bo s tem strinjal"
Luka Doncic, Dallas Mavericks
Sportal Poškodba Luke Dončića pokvarila idilo v taboru Dallas Mavericks
Luka Dončić
Sportal Širok nasmeh Luke Dončića
Ne spreglejte