Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
10. 4. 2020,
9.01

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

3

Natisni članek

Evroliga Eurocup liga ABA Davor Užbinec Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Petek, 10. 4. 2020, 9.01

4 leta

IZ CEDEVITE OLIMPIJE

Prekinjajo pogodbe, čakajo in lobirajo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

3

Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Pri Cedeviti Olimpiji so se ob čakanju na dokončno usodo lige ABA, kjer bi morali odigrati vsaj še eno tekmo, že lotili finančnih prilagoditev. Direktor Davor Užbinec je ob tem v pogovoru za uradno klubsko stran izrazil upanje, da bo ljubljanski klub tudi v prihodnji sezoni igral v EuroCupu, medtem ko dolgoročna želja ostaja celo evroliga.

Košarkarska zveza Slovenije je že pred tremi tedni naznanila konec sezone, prvič v zgodovini brez kronanja prvaka. Tudi številna prvenstva in celo regionalna tekmovanja so ubrala podobno pot. Še naprej pa ostaja negotova usoda lige ABA, v kateri so do konca ostali še tekme zadnjega kroga in predvideni boji v končnici. Na odločitev čakajo tudi pri Krki, Primorski in Cedeviti Olimpiji.

Goran Dragić. Luka Dončić.
Sportal Slovenija bo še dodatno leto evropski prvak

"Če obstaja možnost, da zmagovalca lige ABA dobimo na parketu, potem je treba to opcijo izkoristiti. Po drugi strani se zavedamo, da epidemija koronavirusa vpliva na življenja vseh ljudi, širom sveta, posledično pa ne izključujemo možnosti, da do nadaljevanja sezone ne pride. Mnenje in stališče našega kluba je, da klubi skupaj najdejo rešitev, kako najti zmagovalca lige ABA, predloge, kako zaključiti sezono, pa mora podati vodstvo tekmovanja. Moramo biti realni in vsi skupaj sprejeti višjo silo, ki vpliva na življenja vseh nas," poudarja direktor ljubljanskega kluba Davor Užbinec.

Davor Užbinec trenutno ne more oceniti, kakšna bo podoba Olimpije v prihodnji sezoni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Davor Užbinec trenutno ne more oceniti, kakšna bo podoba Olimpije v prihodnji sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ljubljanski košarkarji so se že pred časom razpršili na vse konce, tudi klubske pisarne delujejo v domačih delovnih sobah. "Trenutno smo v fazi prekinitve pogodb z igralci. Naše obveznosti bomo spoštovali, a bodo, ker se je sezona, vsaj tako kaže, zaključila predčasno, manjše, kot sicer. Enak pristop smo imeli tudi do vseh ostalih, ki delujejo v klubu, torej trenerjev in vseh, ki smo v pisarni. Vsak od nas bo deležen manjših pogodbenih korekcij, ki jih enostavno moramo opraviti," pojasnjuje prvi operativec Olimpije, ki je v premierni združitveni sezoni na prav vseh frontah zaostala za pričakovanji in uradnimi cilji.

Čeprav so se v košarkarskih krogih že pojavila namigovanja o zagrebškem nezadovoljstvu s slovenskim sponzorskim prispevkom in celo govorice o morebitnem spogledovanju s klubom iz Splita, pa v Stožicah zagotavljajo, da vztrajajo pri zastavljenem projektu. Želijo, da bi bil ta tudi v drugi sezoni evropsko obarvan, zato so že pred koronakrizo stekle tudi lobistične aktivnosti s ciljem zagotovitve vstopnice na EuroCup, če si ga "zmaji" ne bi priborili na igrišču.

Jaka Blažič
Sportal Največja sreča med scenami iz vojnih filmov

Na tri fronte znova upa tudi direktor, ki pa ne skriva še večjih ambicij. "Že ob nastanku Cedevite Olimpije sem poudaril, da so naši načrti dolgoročni. Naša želja je rast, iz leta v leto, in vsi skupaj si želimo, da bomo čez nekaj let pripravljeni na to, da bomo lahko v Stožicah znova spremljali evroligaške tekme. Na žalost ne vem, kaj nam prinaša čas po epidemiji koronavirusa, toda če se bo položaj v svetu v nekem kratkem času normaliziral, verjamem, da bomo tudi mi lahko kaj kmalu sestavili moštvo, ki bo imelo podporo celotne Ljubljane, in prav ta ekipa se bo nato borila za nastop v evroligi," dodaja Užbinec.

Cedevita Olimpija - Budućnost
Sportal Pobuda, po kateri bi Slovenci razpustili ekipe
Aleksej Nikolić
Sportal "Nihče ne ve, kaj bo čez teden, kaj šele čez mesec"
Ne spreglejte