Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
10.09

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Jurica Golemac Umana Reyer Venezia Evropski Pokal Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 1. 2. 2023, 10.09

1 leto, 2 meseca

Pred tekmo Cedevita Olimpija - Umana Reyer Venezia

Pred novim evropskim izzivom opozarjajo na eno stvar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Cedevita Olimpija : Budućnost liga ABA Alen Omić | Bo Cedevita Olimpija vendarle prišla do tretje evropske zmage v tej sezoni? | Foto Grega Valančič/Sportida

Bo Cedevita Olimpija vendarle prišla do tretje evropske zmage v tej sezoni?

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Predvsem se moramo vrniti na boljše tire in dobiti samozavest," pred novo tekmo Cedevite Olimpije v Eurocupu poudarja strateg Jurica Golemac. Ljubljanska ekipa se bo v 13. krogu evropskega tekmovanja danes v Stožicah pomerila z Umano Reyer Venezio (20.00) in lovila šele svojo tretjo zmago v tem tekmovanju. Na samozavest je pred srečanjem opozoril tudi Marko Jeremić.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo danes poskušali prekiniti niz štirih zaporednih porazov in doseči svojo tretjo zmago v evropskem pokalu. Ljubljančanom v tej sezoni v evropskih tekmovanjih igra nikakor ne steče, ob tem pa so si na svojem računu nabrali že deset porazov. Ljubljanski košarkarji kljub temu še niso izgubili upanja in možnosti v boju za mesto v končnici evropskega pokala, na zadnji domači tekmi pred tekmovalnim premorom pa potrebujejo zmago, s katero bi prekinili niz treh neuspehov v tekmovanju.

Ob tem se ljubljanska ekipa na obračun z italijansko zasedbo podaja s slabo popotnico tudi iz lige ABA, saj je Cedevita Olimpija v nedeljo pokazala eno od skromnejših predstav v sezoni, Budućnost je bila vso tekmo boljši nasprotnik, na koncu pa dosegla več kot zanesljivo zmago z 80:56 in s tem še dodala sol na rane slovenskih prvakov. 

"Predvsem se moramo vrniti na boljše tire in dobiti samozavest," pravi Golemac. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Predvsem se moramo vrniti na boljše tire in dobiti samozavest," pravi Golemac. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Pred nami je obračun z beneško Umano Reyer. Gre za odlično in zelo izkušeno ekipo, sestavljeno iz zelo dobrih domačih igralcev in izkušenih tujcev. Mi moramo odigrati bolje kot na zadnji tekmi, pokazati moramo intenziteto in energijo. Predvsem se moramo vrniti na boljše tire in dobiti samozavest," je pred dvobojem z Benečani v stoženski dvorani povedal glavni trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

Marko Jeremić | Foto: Grega Valančič/Sportida Marko Jeremić Foto: Grega Valančič/Sportida V Ljubljano na krilih domače zmage

V evropskem pokalu so beneški košarkarji po 12 odigranih srečanjih pri sedmih zmagah in petih porazih. Na treh tekmah v novem koledarskem letu 2023 je Venezia premagala Ratiopharm Ulm in nazadnje U-BT Cluj, vmes pa so italijanski košarkarji doživeli poraz proti JL Bourgu (79:86). V 12. kolu je v Benetkah gostoval romunski Cluj, domačini pa so slavili zmago z rezultatom 95:90. Na prvem medsebojnem obračunu Venezie in Cedevite Olimpije v Benetkah je semafor po 40 minutah dvoboja kazal 76:68 v korist domačinov. 

"Pred nami je težka tekma proti zelo izkušenim tekmecem. Ne glede na to, da so naše možnosti za preboj v končnico evropskega pokala majhne, je naša naloga, da se tekmecu zoperstavimo po svojih najboljših močeh, odigramo dobro tekmo in pokažemo, da zadnja tekma v regionalni ligi ni naš pravi obraz. Igrati moramo samozavestno in znova ujeti dober ritem v igri," je pred srečanjem povedal Marko Jeremić.

Preberite še:

Sportal Iskreno opravičilo Jurice Golemca
Cedevita Olimpija Budućnost Alen Omić
Sportal Posebna slovesnost v Stožicah z veliko napako #video
Dušan Hauptman
Sportal Velikan, ki bije bitko s težko boleznijo, dobil posebno mesto v Stožicah #video
Juventus Cedevita Olimpija
Sportal Nov teden, novo razočaranje
Ne spreglejte