Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2023,
12.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Natisni članek

Joventut Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Četrtek, 26. 1. 2023, 12.00

1 leto, 3 mesece

Nov teden, novo razočaranje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Juventus Cedevita Olimpija | Jurica Golemac je moral še enkrat čestitati nasprotnemu trenerju za premoč. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Jurica Golemac je moral še enkrat čestitati nasprotnemu trenerju za premoč.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Pogled na lestvico skupine A v košarkarskem tekmovanju EuroCup ni spodbuden z vidika slovenskega predstavnika Cedevite Olimpije. Z vsega dvema zmagama je po dvanajstih krogih trdno na zadnjem mestu. Mali čudež bi se moral zgoditi, da bi se ljubljanska zasedba uvrstila v izločilne boje. S porazom se je končala tudi zadnja zgodba v Španiji. Slabši zaključek ob lepi prednosti je bil razlog za to, da so vnovič zapuščali dvorano sklonjenih glav.

Cedevita Olimpija ne najde pravega ritma v EuroCupu, v katerem se ji končnica izmika. Šest krogov pred koncem je od osmega mesta oddaljena tri zmage – tako z Lietkabelis Panevezysom in Germani Brescio, ki sta v tej coni, so Ljubljančani v tej sezoni že izgubili, jih pa v zaključku rednega dela še čakata povratna obračuna z litovskim in italijanskim predstavnikom.

Juventus Cedevita Olimpija
Sportal Cedeviti Olimpiji uspel preobrat, nato pa kolaps v zadnjih minutah

Zadnji poraz so izbranci Jurice Golemca zabeležili na gostovanju pri Joventutu (91:96). Pet minut pred koncem je dobro kazalo, ko so vodili s 85:79 in igrali preudarno, nato pa so se zatekli k igri, ki jim v tej sezoni ni prinašala rezultata. Metom za tri točke. Yogi Ferrell je poskusil dvakrat, Edo Murić enkrat in ob treh zgrešenih metih je bilo kar naenkrat 92:85 za gostitelje, do konca pa le še dobra minuta.

Priložnost za španski skalp je bila prava. Tekmeca so imeli tam, kjer so želeli. A zaključka ob skromni obrambi niso odigrali, kot bi ga morali, in so bili za to kaznovani z novim porazom.

Zmago Sagadin
Sportal Legendarni košarkar ima v njegovem srcu prav posebno mesto

"Moramo dvigniti svojo igro v obrambi"

"Čestitke Joventutu za zmago. Imeli smo svoje možnosti, a jih nismo izkoristili, verjetno zaradi zmanjšane rotacije in nekaterih preostalih zadev, ki so se zgodile v zaključku tekme," je po porazu povedal Golemac.

"V zadnji četrtini smo se pet minut pred koncem oddaljili na šest točk razlike, in ko ti to uspe, moraš znati zaključiti tekmo. V zaključku smo naredili nekaj osebnih napak, naši tekmeci so zadeli proste mete. Nam ni uspelo zadeti. Moramo dvigniti svojo igro v obrambi," je bil razočaran Ferrell, ki je bil sicer s 25 točkami in 7 asistencami najboljši posameznik Cedevite Olimpije, a je tudi sam v zaključku naredil nekaj napak, ki so jih košarkarji Joventuta znali izkoristiti. Z zaključnim stavkom je izpostavil veliko težavo moštva, ki je z naskokom najslabše, kar zadeva branjenje košev v EuroCupu – v povprečju na tekmo prejemajo kar 91 točk.

Alen Omić je igral proti nekdanjemu klubu, dvoboj pa končal z dvojnim dvojčkom – 11 točk in 12 skokov. | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Alen Omić je igral proti nekdanjemu klubu, dvoboj pa končal z dvojnim dvojčkom – 11 točk in 12 skokov. Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Naslednji obračun bo imela ljubljanska zasedba v nedeljo, ko se bodo na domačem parketu Arene Stožice v derbiju regionalnega tekmovanja ob 17. uri pomerili z Budućnostjo VOLI. Obračun bo imel posebno noto, saj bodo med polčasoma upokojili dres velikana ljubljanskega kluba Dušana Hauptmana.

Dušan Hauptman
Sportal Legendarni Hauptman v boju z neozdravljivo boleznijo: Do konca grem

Prihodnjo sredo čaka Cedevito Olimpijo nov evropski test. V Ljubljano prihaja Umana Reyer Venice, ki je na domačem parketu novembra lani s 76:68 premagala slovenskega predstavnika.

Lestvica

Ne spreglejte