Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
30. 7. 2013,
8.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Makedonija EuroBasket

Torek, 30. 7. 2013, 8.42

8 let

Pipan o Prepeliču: Na silo ne bi imeli nobene koristi od njega

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije, pravi, da nad odhodom Klemena Prepeliča ni razočaran, čeprav bi si ga še kako želel imeti v ekipi. Vesel je prihoda ameriškega centra.

Čudna in zanimiva so športna in košarkarska pota. Selektor makedonske reprezentance Aleš Pipan je svojo ekipo v nedeljo vodil proti nekaterim nekdanjim igralcem, še iz časov, ko je bil slovenski selektor, in nekaterim, ki so bili še pred kratkim ali pa so še člani Olimpije. Z enim ušesom je vseskozi v Stožicah, pričakuje, da bodo prihodnji dnevi prinesli dokončno odpravo vprašajev na nekaterih igralnih mestih. V krajšem pogovoru je pojasnil svoj pogled na nekaj aktualnih tem.

O morebitnem ponovnem makedonskem presenečenju na EuroBasketu "Potrudili se bomo. Treba je narediti vse za to. Imamo še dovolj časa. Prvega avgusta se pridružita še Pero Antić in Bo McCalebb, potem bomo popolni. Priprave in prijateljske tekme so podrejene evropskemu prvenstvu in tam moramo biti pravi. Todor Gečevski je igralec, ki ga ta reprezentanca še vedno potrebuje. Za zdaj ga ni zraven, a nismo še povsem obupali. Ko se vrnemo v Makedonijo, bomo skušali urediti, da bi nastopil na prvenstvu."

O hkratnem službovanju v Unionu Olimpiji "Smo v stalnem stiku. Sestavljamo ekipo, osmega avgusta začnemo priprave, na njih bom prve štiri dni tudi jaz. Vse poteka tako, kot mora. Treba je le še dopolniti seznam igralcev. Blizu podpisu ni še nobeno ime, mislim pa, da se bodo stvari odvile v prihodnjih desetih dneh."

O odhodu Klemena Prepeliča iz Stožic "Nisem razočaran. Vsak ima svojo pot in odloča o sebi. Ni bilo potrebe, da ga zadržimo. Fant se je odločil, da gre, in če bi ga zadržali na silo, v prihodnji sezoni ne bi bilo nobene koristi od njega. Nekaj različic za slovenske okrepitve je, ne bi govoril o imenih, ker ni korektno do preostalih, ampak vsekakor potrebujemo v ekipi še enega Slovenca. Primarno je, da Olimpija izplava iz finančnih težav in da nekoč začnemo s pozitivo. Po drugi strani pa si želimo čim bolj kakovostne ekipe, ki bo konkurenčna tako v ligi ABA kot v EuroCupu."

O novem Olimpijinem Američanu Alexu Stephensonu "Mislim, da je to prava okrepitev. Fant si želi spet priti v košarko. Je precej drugačen tip igralca kot Alen Omić, tako da se bosta pod košem dobro dopolnjevala. Dobili smo, kar smo želeli. Dobro smo se pozanimali o njegovem zdravstvenem stanju. Vse je, kot mora biti."

Ne spreglejte