Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 9. 2023,
13.25

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija D.J. Stewart Jr.

Petek, 22. 9. 2023, 13.25

9 mesecev, 3 tedne

D. J. Stewart Jr. nova okrepitev Cedevite Olimpije

Cedevita Olimpija tik pred začetkom pripeljala dodatno moč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26
D.J. Stewart Jr. | D. J. Stewart Jr. je nova okrepitev Cedevite Olimpije. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

D. J. Stewart Jr. je nova okrepitev Cedevite Olimpije.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Za svojo zadnjo okrepitev tik pred začetkom rednega dela tekmovalne sezone 2023/24 je Cedevita Olimpija v svoje vrste pripeljala DeWayna oz. D. J. Stewarta Jr. Štiriindvajsetletni ameriški košarkar je v pretekli sezoni nastopal v Dominikanski republiki, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

D. J. Stewart Jr. je nova okrepitev članske ekipe Cedevite Olimpije. Štiriindvajsetletni in 196 centimetrov visoki Američan je v sezoni 2022/23 nosil dres ekipe Marineros de Puerto Plata iz Dominikanske republike, pred tem pa je med letoma 2021 in 2023 večinoma nosil dres moštva Sioux Falls Skyforce v razvojni ligi NBA.

"Odločili smo se, da v našo ekipo dodamo igralca na branilskem položaju. Stewart je napadalno zelo nadarjen. To bo njegova prva sezona v Evropi, zato upamo, da se bo čim bolje in čim hitreje prilagodil. Zadovoljni smo, da smo v našo ekipo dodali še enega dobrega igralca," je ob podpisu pogodbe s Stewartom povedal športni direktor Cedevite Olimpije Vlado Ilievski.

"D. J. Stewart je še en igralec, ki v sezono vstopa motiviran. Zanj bo to pri 24 letih prvo leto v Evropi, želi si igrati na najvišji ravni. Stewart lahko igra na vseh treh zunanjih igralnih položajih. Tudi s svojo višino nam bo lahko priskočil na pomoč ter nam ponudil več možnosti v naši igri v napadu in obrambi. Spoznavali ga bomo dan za dnem ter spremljali njegov proces prilagoditve in razumevanja evropske košarke. Zadovoljni smo, da je postal del Cedevite Olimpije, saj gre za igralca, ki nam lahko pomaga v številnih pogledih, ne le z doseganjem točk. Dejstvo pa je, da je evropska košarka nekoliko drugačna od tiste, ki jo igrajo v G-League, zato mu moramo dati čas," je ob podpisu pogodbe s Stewartom povedal italijanski strokovnjak na klopi zmajev Simone Pianigiani.

Simone Pianigiani je pozdravil novo okrepitev v svoji zasedbi. | Foto: Dragana Stjepanović/ABA Simone Pianigiani je pozdravil novo okrepitev v svoji zasedbi. Foto: Dragana Stjepanović/ABA

"Lepo je biti del Cedevite Olimpije. Z ženo in sinom smo v Ljubljano prispeli v sredo in v kratkem času nam je že uspelo nekoliko spoznati mesto, ki je, tako kot država, čudovito. Navdušen sem, želim si čim več zmagovati, se z ekipo prebiti v končnico v vseh tekmovanjih in prispevati k uspehom od samega začetka," je ob prihodu v Ljubljano povedal D. J. Stewart Jr.

V sezoni 2021/22 je Stewart ml. nosil dres ekip Sioux Falls Skyforce in Austin Spurs. Za drugo je na 14 tekmah rednega dela sezone v povprečju dosegal 14,4 točke, za Skyforce pa je na 34 tekmah dosegal 18,3 točke, 5,4 skoka in 2,8 asistence na tekmo. V sezoni 2022/23 je za Skyforce nastopil na 38 tekmah rednega dela sezone, dosegal pa je 21,7 točke, 4,3 skoka in 3,4 asistence na obračun. V sezoni 2022/23 je Stewart ml. zaigral tudi v Dominikanski republiki, kjer je nosil dres ekipe Marineros, in na petih tekmah v povprečju na parketu preživel 21 minut in 8 sekund na tekmo, v tem obdobju pa dosegal 9,8 točke, 2,6 skoka, 1,4 asistence in 1,0 pridobljene žoge na tekmo.

Stewarta ml. smo imeli letošnje poletje priložnost spremljati tudi v poletni ligi NBA, kjer je nosil dres Washington Wizards. Zaigral je na štirih tekmah in na parketu v povprečju preživel 17 minut, v tem času pa dosegal 5,8 točke, 2,3 skoka in 0,3 asistence na tekmo.

Preberite še:

Cedevita Olimpija Sean Armand
Sportal Žakelj v finalu presenetil Obradovića in Partizan, še en poraz Cedevite Olimpije
Cedevita Olimpija : Mega Gregor Glas
Sportal Novo razočaranje za Cedevito Olimpijo
Cedevita Olimpija : Igokea Jaka Blažič
Sportal Cedevita Olimpija za uvod praznih rok
Ne spreglejte