Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2023,
23.10

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Studentski centar Andrej Žakelj FMP Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA ABA

Sreda, 20. 9. 2023, 23.10

7 mesecev, 1 teden

SUPERPOKAL LIGE ABA 2023, FINALE IN TEKME ZA RAZVRSTITEV

Žakelj v finalu presenetil Obradovića in Partizan, še en poraz Cedevite Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Cedevita Olimpija Sean Armand | Cedevita Olimpija je izgubila še tretjo tekmo v Podgorici. | Foto Dragana Stjepanović/ABA

Cedevita Olimpija je izgubila še tretjo tekmo v Podgorici.

Foto: Dragana Stjepanović/ABA

Košarkarji Cedevite Olimpije so na superpokalnem turnirju lige Aba v Podgorici na tekmi za sedmo mesto po podaljšku izgubili proti beograjski ekipi FMP z 81:85. Tako so v Črni gori v dvorani Morača nanizali tri zaporedne poraze in zasedli zadnje, osmo mesto. Lovoriko so osvojili košarkarji SC Derbyja, ki so pod vodstvom Andreja Žaklja v finalu s 83:81 ugnali favorizirani Partizan.

Liga ABA, superpokal, tekma za 7. mesto:

Sreda, 20. september:
FMP : Cedevita Olimpija 85:81* po podaljšku
Subotić 22; Armand 22 (7 as.), Glas 21 (5/9 za 3), Blažič 10 (7 sk.)

 
Cedevita Olimpija : Mega Gregor Glas
Sportal Novo razočaranje za Cedevito Olimpijo

Ljubljančani so tekmovanje v ponedeljek odprli s porazom proti Igokei s 65:75, nato pa so izgubili še proti Megi s 75:88, kar je pomenilo, da so igrali za sedmo mesto. Današnjo tekmo so dobro začeli in še ob polčasu vodili, nato pa so igralci FMP počasi, a zanesljivo topili prednost in prevzeli pobudo. Razigrali so se zlasti v zadnji četrtini. Po izenačeni tekmi je odločal podaljšek, ki so ga dobili Beograjčani za štiri točke.

Prvi strelec tekme pri zmajih je bil Sean Armand z 22 točkami, pri gostih pa je prav tako 22 točk dosegel Bojan Subotić, vključno s tremi prostimi meti, s katerimi je FMP priigral podaljšek. Izbran je bil tudi za igralca tekme s količnikom 25.

Cedevita Olimpija je klonila na vseh treh tekmah. | Foto: Dragana Stjepanović/ABA Cedevita Olimpija je klonila na vseh treh tekmah. Foto: Dragana Stjepanović/ABA

"V tekmo smo vstopili z okrnjeno zasedbo, med tekmo pa nato ostali še brez Shawna Jonesa in tako na koncu ostali s sedmimi igralci. Odigrali smo dobro, kljub temu, da se borimo s poškodbami, da nekateri igralci še niso v formi, in da smo na dveh ključnih igralnih položajih igrali brez igralcev. Fantje so pokazali, da želijo skupaj v prihodnosti doseči pozitivne rezultate, in to je pomembno. Glede na celotno situacijo smo igrali dobro. Skušali smo veliko komunicirati, v obrambi smo preizkusili tudi consko igro. Za nas je bil turnir dober trening, proti FMP-ju pa so se fantje trudili in pomagali drug drugemu. Menim, da smo si zmago zaslužili, pred koncem rednega dela srečanja smo tudi vodili, a vodstvo po osebni napaki zapravili. Vendar pa rezultat na koncu ni pomemben. Pomembno je, da smo dobili informacije pred začetkom rednega dela sezone, te informacije pa nam bodo precej pomagale pri nadaljevanju našega dela," je po koncu dejal trener ljubljanske ekipe Simone Pianigiani.

Andrej Žakelj je z ekipo SC Derbyja osvojil superpokal. | Foto: Dragana Stjepanović/ABA Andrej Žakelj je z ekipo SC Derbyja osvojil superpokal. Foto: Dragana Stjepanović/ABA

Žakelj v finalu ukanil Obradovića

V velikem finalu je ekipa SC Derbyja, ki jo vodil Andrej Žakelj, s 83:81 ugnala Partizan. Za Studentski centar je današnja zmaga prva lovorika v regionalni ligi. Beograjčani so še dve minuti pred koncem vodili z 81:73, a je nato Studentski centar z delnim izidom 10:0 prišel do popolnega preobrata in nepričakovane zmage, odločilni koš je dosegel Borna Kapusta s trojko pet sekund pred koncem. Pri zmagovalcih je bil sicer najboljši Aubrey Dawkins z 18 točkami, pri Partizanu pa Kevin Punter s 23.

Na tekmi za tretje mesto je Budućnost z 79:68 ugnala Igokeo, v boju za peto mesto pa je bila Mega boljša od Zadra (101:78).

Na turnirju v Podgorici sicer ni nastopil podprvak Crvena zvezda, ki je svoje sodelovanje odpovedal zaradi nestrinjanja s terminom turnirja.

Liga ABA, superpokal, finale in tekme za razvrstitev

Sreda, 20. september:

Preberite še:

Cedevita Olimpija : Igokea Jaka Blažič
Sportal Cedevita Olimpija za uvod praznih rok
četrtfinale EuroBasket Slovenija Poljska Jaka Blažič
Sportal Olimpija z Blažičem in Glasom do zmage na zadnji pripravljalni tekmi
Ne spreglejte