Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
29. 3. 2015,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nikola Mirotić Chicago Bulls

Nedelja, 29. 3. 2015, 15.20

8 let

Nekdanji član Reala ima za seboj odličen mesec v ligi NBA

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nikola Mirotić je po šestih sezonah dres Real Madrida zamenjal za Chicago Bulls, kjer v zadnjem času vse bolj opozarja nase. Čeprav igra prvo sezono v ligi NBA, se ne počuti kot novinec.

Že kot mladenič je Nikola Mirotić opozarjal nase in se že pri 14 letih iz rodne Podgorice preselil k Realu. Tam je šel skozi vse mlajše selekcije kluba in se uveljavil tudi v članski konkurenci, za svoje dobre igre pa je bil v letih 2011 in 2012 izbran za najboljšega mladega igralca v evroligi.

Pred letošnjo sezono je 23-letni Mirotić zapustil špansko prestolnico in se podal v ligo NBA, kjer je s Chicagom podpisal triletno pogodbo. V začetku sezone se je še lovil, v zadnjem obdobju pa vse bolj opozarja nase. Bogate izkušnje iz Evrope mu samo koristijo, zato se v krstni sezoni lige NBA ne počuti kot novinec.

"Vem, da sem novinec, vendar se ne počutim tako. Že pred prihodom v ligo NBA sem pet let igral v Španiji in v tem času osvojil pet lovorik," je v pogovoru za Chigo Suntimes dejal Mirotić, ki ima špansko državljanstvo, vendar še čaka na pravo priložnost v španskem dresu, kjer pred njim kot naturalizirani košarkar dobiva prednost član Oklahome Setrge Ibaka.

"Srečen sem lahko, da sem vedno igral za dobre in velike klube. Mislim, da ko se soigralci pogovarjajo z mano, ne razmišljajo o meni kot novincu. Cenijo in spoštujejo me in to mi pomaga," je s svojo krstno sezono zadovoljen Mirotić, ki mu v moštvu špansko družbo dela Pau Gasol.

V zadnjem mesecu je nekdanji član Reala v neverjetni formi in dosega več kot 20 točk ter sedem skokov na tekmo, trener Bikov Tom Thibodeau pa mu namenja vse večjo minutažo.

"Poskušam igrati svojo košarko. Trener določa, koliko bom igral, in njegovo odločitev bom vedno spoštoval, tako kot sem v začetku sezone, ko nisem veliko igral. Tukaj sem, da treniram in izkoriščam svoje priložnosti," se je Mirotiću obrestovala potrpežljivost. Chicago bo svojo sezono nadaljeval tudi v končnici, saj zaseda visoko tretje mesto v Vzhodni konferenci.

Ne spreglejte