Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2022,
18.40

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

liga ABA ABA Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Yogi Ferrell

Sobota, 1. 10. 2022, 18.40

1 leto, 6 mesecev

Yogi Ferrell

Nekdanji član Dallasa se je brez velikega oklevanja še enkrat odločil za Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Cedevita Olimpija trening Yogi Ferrell | Yogi Ferrell je prepričan, da lahko s Cedevito Olimpijo posežejo visoko. | Foto Grega Valančič/Sportida

Yogi Ferrell je prepričan, da lahko s Cedevito Olimpijo posežejo visoko.

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Mislim, da lahko letos dosežemo veliko. Lani nam je res malo zmanjkalo, zato smo letos še toliko bolj osredotočeni na svoje cilje," pred prvo tekmo v ligi ABA poudarja ameriški organizator igre Cedevite Olimpije Yogi Ferrell, ki bo tudi v novi sezoni poveljeval igri ljubljanske ekipe.

Cedevita Olimpija : Borac Yogi Ferrell
Sportal Cedevita Olimpija za uvod do prepričljive zmage

Američan Yogi Ferrell bo tudi v tej sezoni eden izmed motorjev ekipe Cedevite Olimpije. To je dokazal že na prvi tekmi sezone, ko je na superpokalu s 27 točkami, šestimi asistencami, dvema pridobljenima žogama in enim skokom osvojil naslov najkoristnejšega igralca tekme. Devetindvajsetletni Američan bo skupaj s soigralci v nedeljo odigral prvo tekmo lige ABA, ko bo v Stožicah zvečer gostoval Borac (21.00).

Poleg Alena Omića, Eda Murića in Zorana Dragića je tudi Ferrell eden izmed nosilcev igre, ki so tudi v tej sezoni ostali zvesti ljubljanskemu klubu. Čeprav je že v prejšnji sezoni z odličnimi predstavami opozoril nase, imel po koncu sezone na mizi številne ponudbe, pa se je na koncu odločil, da ostane v Ljubljani. Na njegovo odločitev sta pozitivno vplivala tudi športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović in glavni trener moštva Jurica Golemac, ki sta ga poleti tudi obiskala čez lužo in mu predstavila vizijo novega poglavja. Tudi zaradi tega se je Ferrell kaj kmalu odločil, da ostane v slovenskem glavnem mestu.

Na superpokalu je dosegel kar 27 točk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Na superpokalu je dosegel kar 27 točk. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Nisem imel težke odločitve. Lani sem se tu počutil res odlično, zato sem se precej hitro odločil, da bom ostal tukaj. Tu sem se hitro udomačil. Zdaj že dobro poznam klub, dvorano, ljudi in mesto, vesel sem tudi tega, da se je v klub poleg mene vrnilo še nekaj košarkarjev iz lanske sezone. Od lani imamo še nekaj neporavnanih računov, ko smo za točko izgubili v EuroCupu. Zdaj se moramo še boljše pripraviti na dolgo sezono," je pred prvo tekmo v regionalni ligi prepričan ameriški organizator igre.

Prenovljena ekipa z visokimi cilji

Ljubljančani so novo sezono začeli v drugačni zasedbi kakor lani. Veliko je novincev, a so se ti kaj hitro privadili na novo okolje. "Nekaj fantov sem poznal že, preden so prišli v klub. Z Joshem (Adamsom, op. p.) sem igral v poletni ligi v Dallasu leta 2016. Poznam ga že nekaj let. Poznam tudi Amarja (Alibegovića, op. p.), ko je igral še v Italiji, saj smo se nekajkrat srečali. Fantom sem poskušal pomagati, da bi se čim prej privadili na novo okolje, za zdaj gre odlično," je navdušen Ferrell, ki je v karieri dve leti igral za Dallas Mavericks.

Upa na pomoč navijačev. | Foto: Grega Valančič/Sportida Upa na pomoč navijačev. Foto: Grega Valančič/Sportida

Cedevito Olimpijo v nedeljo čaka prva ovira v ligi ABA, kjer se je lani pot Ljubljančanov končala v polfinalu. Tudi letos je Ferrell prepričan, da lahko tako v ligi ABA kot EuroCupu posežejo visoko. "Mislim, da lahko letos dosežemo veliko. Lani nam je res malo zmanjkalo, zato smo letos še toliko bolj osredotočeni na svoje cilje. Vemo, kaj moramo narediti, da bomo tam, kjer si želimo biti. Zdaj bo treba le še vse to prenesti na igrišče in igrati tako, kot znamo. Upam, da bomo imeli pri tem tudi veliko podporo navijačev. Ko smo lani začeli zmagovati, se je dvorana začela lepo polniti. To vse naredi košarko še veliko boljšo in zanimivo," je navijače v Stožice povabil Američan.

Pripravljalno obdobje je Cedevita Olimpija sklenila s tremi zaporednimi zmagami na pripravljalnih tekmah, Zmaji pa so jih v letošnjem poletju odigrali pet. Pretekli petek so Ljubljančani v Škofji Loki z zmago z rezultatom 112:85 proti domžalskim Helios Suns osvojili svoj tretji zaporedni naslov prvaka Superpokala Slovenije. 

Preberite še:

Cedevita Olimpija trening Amar Alibegović
Sportal Po nasvetu legendarnega očeta se je odločil za Ljubljano
Cedevita Olimpija trening Edo Murić
Sportal Slovenski reprezentant zavrnil ponudbo Dallasa
superpokal Cedevita Olimpija Helios Suns Jurica Golemac
Sportal Veliko boljši kot lani v tem času #video
Ne spreglejte