Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 9. 2021,
16.25

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Dalibor Damjanović Jurica Golemac Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto Marcus Keene liga ABA

Nedelja, 26. 9. 2021, 16.25

2 leti, 6 mesecev

Odzivi po tekmi Cedevita Olimpija : Krka

"Ne morem reči, da je to realna slika"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
ABA, Cedevita Olimpija - Krka | Olimpija je visoko nadigrala Krko. | Foto Vid Ponikvar

Olimpija je visoko nadigrala Krko.

Foto: Vid Ponikvar

Z obračunom med Cedevito Olimpijo in Krko se je v soboto tudi za slovenska kluba uradno začela nova sezona v ligi ABA. Za uvod so bili Ljubljančani prepričljivo boljši od slovenskega podprvaka (88:56), ki ima na začetku nove sezone precej preglavic predvsem z zdravstvenim stanjem svojih košarkarjev.

ABA, Cedevita Olimpija - Krka
Sportal Slovenski derbi gladko dobili zmaji, Partizan tudi brez Glasa slavil v Zadru

Uvod v novo poglavje lige ABA je postregel s slovenskim derbijem. A to je bil derbi le na papirju, saj je bila Cedevita Olimpija v Stožicah, razen na začetku srečanja, ves čas vsaj korak ali dva pred Krko. Po dokaj tesnem uspehu v slovenskem superpokalu prejšnji teden (78:71) so tokrat košarkarji ljubljanskega moštva slavili s kar 32 točkami naskoka. Olimpija je tako odločno začela pot proti svojemu cilju, ki je uvrstitev v končnico, Krka pa ima vsaj na začetku sezone številne težave s poškodbami.

Jurica Golemac je s svojimi varovanci prišel do prve zmage. | Foto: Vid Ponikvar Jurica Golemac je s svojimi varovanci prišel do prve zmage. Foto: Vid Ponikvar

"Čestitke fantom za prepričljivo zmago. Pri Krki je manjkalo nekaj igralcev, posledično pa ni uspela zdržati našega tempa. Želim se zahvaliti navijačem, da so zopet z nami, obenem pa upam, da jih bo vsako domačo tekmo vse več in več. Povsem drugačen občutek je stopiti na parket, ko imaš za seboj svoje navijače," je po tekmi zadovoljno dejal strateg Olimpije Jurica Golemac.

Prvi igralec srečanja je bil Marcus Keene, ki je v statistiko vpisal 17 točk in šest podaj. "Trenerji in soigralci so mi pred sezono rekli, naj ostanem samozavesten in igram svojo igro. V to sem vložil veliko dela in verjel sem, da bom slej ko prej začel zadevati mete. To se je na tekmi s Krko tudi zgodilo," je po obračunu dejal Američan v dresu Olimpije.

Damjanović se zaveda, da jih čaka še ogromno dela. | Foto: Sportida Damjanović se zaveda, da jih čaka še ogromno dela. Foto: Sportida "Treba bo veliko delati"

Na drugi strani je bila slika zadovoljstva precej drugačna. Krkin trener Dalibor Damjanović je imel v zadnjem tednu precej težav s sestavo svoje ekipe. "Čestitke Cedeviti Olimpiji za več kot zasluženo zmago. Pričakoval sem težko tekmo, saj v zadnjem tednu enostavno nismo uspeli trenirati. Igrali smo brez Arapovića in Kosija, ki je zbolel čez noč, ter brez Špana, brez katerega igramo že daljši čas," je dejal Damjanović, ki je prepričan da sobotna tekma ni realni pokazatelj odraz stanja v moštvu.

"Cedevita Olimpija je pritiskala na našega prvega organizatorja igre in ga utrujala. S tem smo izgubili organizacijo tekme, izgubili smo tudi ritem in popustili v obrambi. Ne morem reči, da je to realna slika Krke. Treba bo veliko delati, ker brez treninga se ne bo dalo funkcionirati na tej tekmovalni ravni," je še prepričan trener novomeškega moštva.

Naslednja tekma Ljubljančane čaka prihodnjo nedeljo, ko bodo v drugem krogu gostovali pri Boracu iz Čačka. Krka pa bo že pred tem, v torek, odigrala prvo tekmo domačega prvenstva proti Zlatorogu, v soboto pa jo v ligi ABA čaka obračun z Mornarjem iz Bara.

Preberite še:

ABA, Cedevita Olimpija - Krka
Sportal Cedevita Olimpija za uvod ugnala Krko
Luka Dončić Dallas
Sportal Dončićev "sovražnik" zapušča Dallas
Andrew Wiggins, Luka Dončić
Sportal Liga NBA zavrnila prošnjo zvezdnika, ki se ne želi cepiti
Ne spreglejte