Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2019,
6.04

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Orlando Magic Toronto Raptors Philadelphia 76ers Brooklyn Nets Los Angeles Clippers Golden State Warriors Portland Trail Blazers​ Oklahoma CIty Thunder Liga NBA

Nedelja, 14. 4. 2019, 6.04

5 let

LIGA NBA, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 13. APRIL

Prvaki na krilih Curryja končnico začeli z zmago, vroče v Torontu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Steph Curry | Steph Curry je bil z 38 točkami najbolj razpoložen košarkar ob zmagi prvakov nad Clippersi.

Steph Curry je bil z 38 točkami najbolj razpoložen košarkar ob zmagi prvakov nad Clippersi.

Po 177 dneh rednega dela lige NBA in 1.320 odigranih tekmah se je v ligi NBA začela končnica in že uvodni dan postregla z nekaj presenečenji. Prvaki Golden State Warriors so za uvod pričakovano s 121:104 odpravili Clipperse, Orlando je v Torontu do presenetljive zmage prišel s trojko D. J. Augustina štiri sekunde pred koncem tekme. Denver Nuggets so izgubili s San Antonio Spurs, Brooklyn pa je ugnal Philadelphio.

Košarkarji Golden State Warriors so branjenje naslova začeli z zmago s 121:104. Velik del posla so opravili v prvih dveh četrtinah, na odmor so se odpravili s 13 točkami prednosti. Gostje iz Kalifornije so do zadnjega vodstva na tekmi prišli v začetku drugega dela, ko so izničili zaostanek 11 točk, a nato je Golden State strnil vrste in vodstva ni več izpustil iz rok.

Ob zmagi je bil najbolj razpoložen zvezdnik Stephen Curry, ki se je ustavil pri 38 točkah, za dvojni dvojček pa dodal še 15 skokov. Kevin Durant, ki je zaradi izključitve predčasno končal srečanje, je prispeval 23 točk. Pri LA Clippersih sta bila s 26 oziroma 25 točkami najbolj učinkovita Montrezl Harrell in Lou Williams.

Kevin Durant in Patrick Beverly sta predčasno končala tekmo:

Augustin preprečil podaljšek

Prednosti domačega terena pa niso vknjižili košarkarji Toronta, ki so v izdihljajih srečanja presenetljivo izgubili z Orlandom (101:104).

Gostje so si v drugi četrtini nabrali nekaj prednosti in ob polčasu vodili za osem, ob koncu tretje četrtine sta bili ekipi skoraj poravnani, kar je obetalo dramatičen konec. 

Veselje D. J. Augustina ob zmagovitem košu Orlanda. | Foto: Reuters Veselje D. J. Augustina ob zmagovitem košu Orlanda. Foto: Reuters
Skoraj 20 tisoč gledalcev v Scotiabank Areni ga je res videlo. Ko je že kazalo, da bi se tekma lahko zavlekla v podaljšek, je slabe štiri sekunde pred koncem D. J. Augustin zadel trojko in postavil končnih 104:101 za Orlando. Augustin je bil s 25 točkami najboljši strelec gostujočega moštva, pri domačih sta se Kawhi Leonard in Pascal Siakam podpisala pod 25 oziroma 24 točk.

Tudi druga tekma bo na terenu Toronta.

Denver se je opekel

Se je pa opekla druga najboljša ekipa rednega dela na zahodu Denver Nuggets, ki je doma izgubila s San Antonio Spurs. Sedem sekund pred koncem je Denver zaostajal za točko (96:97), a je Nikola Jokić naredil osebno napako, po kateri so gostje ušli na +3, domači so nato naredili še eno osebno. Izkoristil jo je Derrick White, zadel oba prosta meta in postavil končnih 101:96.

DeMar DeRozan in soigralci San Antonio Spurs so kočnico začeli z zmago nad Denverjem. | Foto: Reuters DeMar DeRozan in soigralci San Antonio Spurs so kočnico začeli z zmago nad Denverjem. Foto: Reuters

Pri San Antoniu je pet košarkarjev končalo z dvomestnim številom točk, DeMar DeRozan je 18 točkam dodal še 12 skokov in vknjižil dvojni dvojček, 14 jih je dodal adut s klopi Rudy Gay. Srbski krilni center Jokić je vpisal nov trojni dvojček (10 točk, 14 skokov, 14 asistenc), a mu ta ne more biti v uteho. Največ, 17 točk, je ob porazu prispeval Jamal Murray.

Brooklyn presenetil Philadelphio

Prvo tekmo konferenčnega četrtfinala med Philadelphio in Brooklynom so dobili Nets, ki so zmagali s 111:102 in so tako dosegli tretjo zmago nad 76ers na petih medsebojnih tekmah v tej sezoni. Pri Brooklynu je bil najbolj učinkovit D'Angelo Russell s 26 točkami, pri Philadelphii je Jimmy Butler dosegel 36 točk.

Sportal Kaj imajo skupnega Dončić, Dragić in James? #video
Luka Walton
Sportal Ni končnice z LeBronom, ni službe

Liga NBA, konferenčni četrtfinale, 13. april:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić v družbi LeBrona Jamesa #video
Goran Dragić
Sportal Dragić še ne ve, ali bo vztrajal pri Miamiju
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić streljaj od tega, da doživi, kar je legendarni Michael Jordan #video
Ne spreglejte