Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2019,
17.45

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

5

Natisni članek

Miami Heat Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 11. 4. 2019, 17.45

5 let

Bo ostal pri Miamiju ali postal prost igralec?

Dragić še ne ve, ali bo vztrajal pri Miamiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

5

Goran Dragić | Goran Dragić bo po pogovoru z družino in agentom sprejel odločitev o tem, ali bo tudi zadnje leto pogodbe preživel pri Miamiju ali bo postal prost igralec. | Foto Gulliver/Getty Images

Goran Dragić bo po pogovoru z družino in agentom sprejel odločitev o tem, ali bo tudi zadnje leto pogodbe preživel pri Miamiju ali bo postal prost igralec.

Foto: Gulliver/Getty Images

Za slovenskega NBA-jevca Gorana Dragića in njegov Miami Heat se je sezona v NBA končala s sredinim porazom pri Brooklyn Nets. Ljubljančan ima z Vročico pogodbo še za eno sezono, a lahko od nje odstopi in postane prost igralec. "Če bi bila to lahka odločitev, bi jo verjetno že sprejel. Sledili bodo pogovori z družino in agentom," je po zadnji tekmi sezone o tem, ali bo vztrajal v Miamiju, dejal 32-letni košarkar.

Dwyane Wade
Sportal Ameriški superzvezdnik v družbi Dragića odplesal zadnji ples #video

Za slovenskim organizatorjem igre Goranom Dragićem je 11. sezona v ligi NBA, četrta v dresu Miami Heat, pri katerem igra od februarja 2015. Petletna pogodba z Vročico, ki jo je podpisal poleti 2015, ga na zdajšnji kolektiv veže še za prihodnje tekmovalno obdobje. A lahko se zgodi, da 32-letnik ne bo več nosil dresa Miamija.

Dragić ima v zadnjem letu pogodbe t.i. players option (igralčeva izbira, op. a.), kar pomeni, da se sam odloči, ali bo za v naprej dogovorjen znesek - 19.217.900 dolarjev (dobrih 17 milijonov evrov) - ostal pri Miamiju ali se bo od njega poslovil in kot prost igralec na trgu iskal nov klub.

"Vplivalo bo več dejavnikov. Poskušal bom narediti, kar bo najbolje za mojo kariero, za mojo družino. Zagotovo bo potrebnih veliko pogovorov." | Foto: Reuters "Vplivalo bo več dejavnikov. Poskušal bom narediti, kar bo najbolje za mojo kariero, za mojo družino. Zagotovo bo potrebnih veliko pogovorov." Foto: Reuters

"Pogovoril se bom z družino, z agentom in videl, kaj je najbolje zame. Po težki sezoni s poškodbo ni lahko. Vplivalo bo več dejavnikov. Poskušal bom narediti, kar bo najbolje za mojo kariero, za mojo družino. Zagotovo bo potrebnih veliko pogovorov," je po zadnji tekmi sezone sedmi sili čez lužo dejal Ljubljančan in na vprašanje, kako težka bo odločitev, po zapisih Miami Heralda odgovoril: "Zelo. Če bi bila lahka, bi jo verjetno že sprejel."

Dragić je v 11 sezonah v NBA igral za tri klube, ob Miamiju še za Phoenix Suns in Houston Rockets.

Poškodba oklestila sezono

Kapetan zlate slovenske reprezentance z zadnjega evropskega prvenstva je v končani sezoni zaradi poškodbe in operacije kolena izpustil kar 46 tekem rednega dela, od tega 31 zaporednih. V povprečju je v zadnji sezoni na parketu preživel 27,5 minut, ob tem v povprečju vknjižil 13,7 točke, 3,1 skoka, 4,8 asistence, 0,8 ukradene žoge … Met za tri točke (34,8 %), met za dve (41,3 %), prosti meti (78,2 %).

Miami, pri katerem se za to, da postane prost igralec, lahko odloči tudi Hassan Whiteside, je sezono končal kot deseta ekipa vzhodna konference, za končnico je zaostal za dve zmagi.

Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Dragić in Dončić s pogledom s strani, Nowitzki ni mogel zadržati solza #video

Preberite še:

Dirk Nowitzki - slovo
Sportal Večer, v katerem je bil Dončić znova majhen: Vsi smo Dirk! Hvala!
Ne spreglejte