Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 4. 2021,
7.20

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,17

2

Natisni članek

Milwaukee Bucks Dallas Mavericks Los Angeles Lakers Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA NBA

Petek, 9. 4. 2021, 7.20

3 leta

Liga NBA, 8. april

Luki Dončiću se je po pravljičnem preobratu še dolgo smejalo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,17

2

Luka Dončić | Luka Dončić je bil s 27 točkami najboljši strelec dvoboja, pri Milwaukeeju je dal največ točk Donte DiVincenzo (22). | Foto Guliverimage

Luka Dončić je bil s 27 točkami najboljši strelec dvoboja, pri Milwaukeeju je dal največ točk Donte DiVincenzo (22).

Foto: Guliverimage

Največja slovenska košarkarska zvezdnika Luka Dončić in Goran Dragić sta se v noči na petek v ligi NBA razveselila novih zmag. Dallas Mavericks so po izjemni predstavi v zadnji četrtini in odličnem učinku Ljubljančana (27 točk, devet skokov in devet asistenc) doma ugnali Milwaukee Bucks (106:101), pri katerih je manjkal prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, Miami Heat pa so bili v ponovitvi lanskega finala na Floridi boljši od oslabljenih prvakov Los Angeles Lakers (110:104). Dragić je prispeval deset točk.

Zmaga Dallas Mavericks ni bila tako preprosta, kakor izžareva končni rezultat (116:101). Večji del srečanja je bil izenačen, telički pa so proti koncu tretje četrtine povedli z osmimi točkami. Prednost ni trajala dolgo, saj so se prebudili gostje iz Milwaukeeja. Čeprav niso mogli računati na svojega najboljšega igralca Giannisa Antetokounmpoja (dvakratni zaporedni dobitnik priznanja MVP je zaradi poškodbe kolena izpustil še tretjo tekmo zapored), so z delnim rezultatom 12:0 prevzeli vodstvo in v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo štirih točk (84:80). Najbolj je bil razigran Donte DiVincenzo.

Vrhunci dvoboja v Dallasu:

To so bile črne minute Dallasa, zlasti najboljšega strelca Luke Dončića, ki je takrat izgubil tri žoge (na tekmi jih je skupaj izgubil štiri), znova pa je bil nezadovoljen nad nekaterimi sodniškimi odločitvami. Prejel je tudi tehnično napako, že 12. v tej sezoni (več jih je v ligi NBA zbral le center Philadelphie Dwight Howard - 13). Če jih bo prejel 16, bo moral prisilno počivati na eni tekmi.

Ko se je že zdelo, da bo Milwaukee na gostovanju v Teksasu prekrižal načrte Dallasu, ki je v dvorani American Airlines Center računal na pomoč 4.190 gledalcev, so se gostitelji prebudili. Gostje so še osem minut pred koncem vodili za štiri točke, nato pa so sledile minute, ki so spravile na noge občinstvo. Gostitelji so z izjemno predstavo, polno natančnih metov za tri točke in asistenc, povsem razorožili Bucks in si s pravljičnim preobratom, zadnjo četrtino so dobili kar s 36:17, zagotovili novo, 29. zmago v tej sezoni.

Vrhunci Luke Dončića proti Milwaukeeju:

Novo vrhunsko predstavo je ponudil Dončić, ki ga je na srečanju ovirala poškodba prsta na nogi, zaradi katere je med tekmo večkrat sezul športni copat, a je slovenski reprezentant junaško stisnil zobe in pomagal soigralcem do novega uspeha.

Dallas dobil zadnjo četrtino za +19

Luka Dončić je v tej sezoni prejel že 12 tehničnih napak. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Dončić je v tej sezoni prejel že 12 tehničnih napak. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Igralci Dallasa so popravili slabši vtis z zadnje tekme v Houstnu, kjer so nepričakovano ostali brez zmage proti v tej sezoni skromnim Raketam. Takrat se je po porazu s pepelom posul tudi Dončić, ki je iz igre zgrešil ogromno metov. Mladi Ljubljančan se je proti Milwaukeeju predstavil v boljši luči. Tokrat je metal iz igre 55-odstotno (11 od 20), od tega je za tri točke zadel tri od osmih metov, od novega trojnega dvojčka sta ga delila le en skok in asistenca. Dvoboj je končal pri 27 točkah, le eno manj pa je dosegel Kristaps Porzingis (26).

Latvijski orjak je prvič po dveh mesecih zaigral na tekmi, ki je sledila drugi že naslednji dan. V zadnji četrtini se je prebudil, prispeval kar 11 točk (od tega osem zapovrstjo) in s svojimi trojkami dokončno popeljal Dallasa proti zanesljivi zmagi.

Dončić ni skrival veselja po vsakem košu soigralcev, tudi po "nori" trojki Maxija Kleberja, ko je slabo minuto pred koncem, tik pred iztekom napada, zadel z ogromne razdalje za 116:100, žoga pa se je v koš odbila od table. Nemec je podobno kot Porzingis metal za tri točke 4/7.

Grk Giannis Antetokounmpo, ki je zaradi poškodbe levega kolena izpustil še tretjo tekmo zapored, je po dvoboju čestital Dallasu za zmago.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Grk Giannis Antetokounmpo, ki je zaradi poškodbe levega kolena izpustil še tretjo tekmo zapored, je po dvoboju čestital Dallasu za zmago. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vsaj dve trojki je na tekmi doseglo šest košarkarjev Dallasa, med njimi pa ni bilo Josha Richardsona, sicer s 14 točkami tretjega najboljšega strelca gostiteljev, ki je zgrešil vseh šest metov za tri točke.  

Dallas bo naslednjič na delu v noči na ponedeljek, ko bo gostoval pri teksaških sosedih v San Antoniu.

Miami drago plačal zmago nad prvaki

Vročica je na domačem parketu v ponovitvi zadnjega finala NBA premagala Los Angeles Lakers (110:104), pri katerih nista manjkala le največja zvezdnika LeBron James in Anthony Davis, ampak tudi Kyle Kuzma, Marc Gasol in Talen Horton-Tucker. S tem se je Miamiju olajšala pot do pomembne zmage v boju za končnico, kjer so z razmerjem 27 zmag in 25 porazov z Atlanto izenačeni na petem mestu vzhodne konference. Goran Dragić ni začel dvoboja v začetni peterki, je pa v nadaljevanju srečanja prebil na igrišču dobrih 26 minut. Prispeval je deset točk, dodal pet skokov in asistenc, a tudi pet izgubljenih žog, v času, ko je prebil na parketu, pa je bil Miami boljši za pet točk.

Vrhunci dvoboja v Miamiju:

Najboljši strelec Miamija je bil njegov veliki prijatelj Jimmy Butler (28), ki je imel zelo natančno roko (8/11), veselje v taboru Miamija po zmagi nad oslabljenimi branilci naslova je skazila poškodba Victorja Oladipa. Zvezdnik, ki se je Miamiju pridružil pred kratkim, si je v zadnji četrtini poškodoval desno koleno in predčasno zapustil parket. Do takrat je dosegel 18 točk, v obrambi pa odlično pokrival Nemca Dennisa Schröderja, ki je iz igre metal le 2/12, hkrati pa izgubil kar sedem žog. Pri Jezernikih je najbolj izstopal Kentavious Caldwell Pope (28 točk), ki pa je v napadu pogrešal še kakšnega razigranega soigralca.

Po zadnjih neuradnih informacijah iz Los Angelesa bi se lahko Davis vrnil na igrišče prihodnji teden, James pa proti koncu meseca.

Miami bo naslednjo tekmo odigral v noči na ponedeljek, ko bo gostoval pri Portlandu. To bo začetek niza štirih zaporednih tekem v gosteh. Heat bi z zmago nad Portlandom pomagali Dallasu, da se v zahodni konferenci še bolj približa šestemu mestu, ki omogoča neposredno uvrstitev v končnico. Ekipe med sedmim in desetim mestom namreč čakajo dodatne kvalifikacije.

Liga NBA, 8. april:

Dallas Mavericks : Milwaukee Bucks 116:101
Dončić 27 (met za tri 3/8, met za dve 8/12, prosti meti 2/5), 9 sk., 9 asist., 4 izg. žoge, 1 blok. v 37 minutah, Porzingis 26 (trojke 4/7), 17 sk., Richardson 14; DiVincenzo 22 (trojke 6/10), Portis 20, 14 sk., Lopez 16, Middleton 14, 8 sk.

Miami Heat : Los Angeles Lakers 110:104
Butler 28, Oladipo 18, Herro 15 (trojke 4/5), Dragić 10 (met za tri 0/4, met za dve 3/5, prosti meti 4/6), 5 sk., 3 asist., 5 izg. žog, 1 ukr. žoga v 26 minutah; Caldwell-Pope 28 (trojke 6/11), Drummond 15, 12 sk., Matthews 14, James in Davis nista igrala

Toronto Raptors : Chicago Bulls 113:122
Boucher 38 (met iz igre 14/24), 19 sk., Siakam 27, 8 sk.; LaVine (13 asist.) in Vučević (7 sk.) 22, Markkanen 18, White 15

Oklahoma City Thunder : Cleveland Cavaliers 102:129
Jerome 23 (trojke 5/9), Maledon 14, Brown 13, 11 sk.; Sexton 27, Prince 22, Garland 21, Love 18, 11 sk., Okoro 15

Los Angeles Clippers : Phoenix Suns 113:103
George 33 (trojke 7/9), Leonard 27, Rondo 15, 9 asist.; Booker 24, Bridges 20, Ayton 18, 10 sk.

Sacramento Kings : Detroit Pistons 101:113
Fox 23, 9 sk., 7 asist., Holmes (9 sk.) in Hield (trojke 5/12) 15; Joseph 24, Stewart 16, 13 sk. 

Utah Jazz : Portland Trail Blazers 122:103
Mitchell 37 (met iz igre 14/25) 37, Gobert 18, 20 sk., Ingles 13; Lillard 23 (met iz igre 8/21), McCollum 19, Powell 13

Lestvica:

Preberite še:

 
Luka Dončić
Sportal Večer, ki bi ga Dončić najraje izbrisal
Luka Dončić
Sportal Izjemni Dončić je razorožil najbolj vročo ekipo lige
Pau Gasol
Sportal Šiško pokvaril povratek velikega Gasola po več kot dveh letih
Goran Dragić
Sportal Dragić in druščina odšli sklonjenih glav, Čančar bolj zadovoljen
Ne spreglejte