Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
24. 12. 2018,
5.46

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

Miami Heat Dallas Mavericks NBA Luka Dončić Luka Dončić Draymond Green Steph Curry Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 24. 12. 2018, 5.46

5 let, 3 mesece

Liga NBA, 23. december

Nor koš Dončića, ki je dobil lekcijo: "Otroci, glejte stran!" #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Luka Dončić | Luka Dončić je v Portlandu zbral 23 točk, 11 skokov in 6 asistenc, a je z Dallasom spet izgubil. | Foto Reuters

Luka Dončić je v Portlandu zbral 23 točk, 11 skokov in 6 asistenc, a je z Dallasom spet izgubil.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA doživeli še šesti poraz v nizu, potem ko so po podaljšku v Portlandu izgubili s 118:121. Z noro trojko ob zvoku sirene je za podaljšek poskrbel prav Luka Dončić, ki mu je spet uspel dvojni dvojček (23 točk in 11 skokov), a tokrat ne more biti najbolj zadovoljen. Tudi zato, ker se je v središču pozornosti znašel zaradi "divjaškega" zabijanja, ki je čez njega uspelo enemu izmed domačih košarkarjev. Miami je s 115:91 premagal Orlando brez poškodovanega Gorana Dragića in prišel do pete zmage v nizu.

Statistika Luke Dončića:

Na tekmi proti Portlandu: 23 točk, met za tri 2/7, met za dve 5/14, prosti meti 7/9, 11 skokov, 6 asistenc, 1 izgubljena žoga v dobrih 35 minutah.

Povprečje v tej sezoni: 19,0 točke, 6,6 skoka, 4,9 asistence, 1,2 ukradene žoge, 0,3 blokade, 3,5 izgubljene žoge v 32,5 minute.
Luka Dončić
Sportal Dončićeva čarovnija iz ust Jordana zvabila psovko #video

Nastop Luke Dončića, ki je na zadnji tekmi pred gostovanjem pri Portland Trail Blazers v gosteh pri prvakih Golden State Warriors dosegel rekord svoje NBA-kariere z 32 točkami, a po padcu začutil bolečino v kolku, je bil pred tekmo vprašljiv. Po uspešno opravljenem ogrevanju je postalo jasno, da bo zaigral.

Vrhunci predstave Luke Dončića v Portlandu:

Tudi tokrat je dodobra zapolnil glavne statistične stolpce in tekmo končal pri 23 točkah, 11 skokih in 6 asistencah, kar je celo nad njegovim povprečjem, a ni bil najbolj natančen. Iz igre je metal katastrofalno, komaj nekaj čez 30-odstotno uspešno, je pa tudi tokrat navdušil, ko je poskrbel za dramatičen razplet rednega dela tekme.

Ob zaostanku s 104:107 je imel Dallas 0,6 sekunde do konca na voljo avt pod košem. Žoga je v kotu prišla do Dončića, ki je vrgel in ob sireni zadel za izenačenje, kar je seveda pomenilo podaljšek.

Nor koš Luke Dončiča ob sireni za podaljške:

V podaljšku so bili domači košarkarji boljši, ustavilo se je tudi Dončiću, in zmaga s 121:118 je ostala v Portlandu.

Da bo Dončić še slabše volje, je poskrbel domači košarkar Al-Farouq Aminu, ki je v prvi četrtini "divjaško" zabil čez njega in ga "uničil". Tako so zapisali številni košarkarski navdušenci, ko je posnetek zaokrožil po spletu. Zabijanje so z zbadljivim pripisom "Otroci, glejte stran!" delili tudi na uradnem Twitter profilu Portlanda.

Zabijanje čez Luko Dončića: "Otroci, glejte stran!"

Dallas, ki je na prvi medsebojni tekmi 5. decembra prišel do zmage s 111:102 ob Dončićevih 21 točkah, je po šestem porazu v nizu pri 17 porazih in 15 zmagah in se je za nekaj zmag oddaljil od mesta, ki vodi v končnico. Portland je prišel do 19. zmage ob 14 porazih.

Steph Curry: Pameten, zelo inteligenten ... Sijajen!

V dvoboju z Draymondom Greenom (v ozadju Steph Curry). | Foto: Reuters V dvoboju z Draymondom Greenom (v ozadju Steph Curry). Foto: Reuters Dončić, ki ga je v najavi pred tokratno tekmo zelo pohvalil tudi najboljši strelec domače ekipe C. J. McCollum, se je lahko sicer pred gostovanjem v Portlandu naposlušal pohval iz vrst prvakov, s katerimi je igral dan prej. Namenila sta mu jih kar dva zvezdnika Golden State Warriorsov.

"Je zelo nadarjen. Pameten, zelo inteligenten, to je očitno. Je tudi zelo samozavesten. Bil je sijajen. Z nekaj potezami, ki so počasi že njegov zaščitni znak, je pokazal, da vedno ve, kaj mora narediti. Užitek ga bo spremljati. Je šele novinec in prepričan sem, da bo še močno napredoval," je o njem povedal ostrostrelec prvakov Steph Curry, sicer že dvakrat najkoristnejši igralec lige NBA.

Slovenskemu najstniku je po tekmi laskal tudi Draymond Green, trikratni udeleženec tekme All Star, ki je bil lani izbran za najboljšega branilca lige NBA. "Ta fant je res dober. Obvlada. Predstavljal bo težavo. No, pravzaprav nam je težave že povzročal, ampak verjamem, da bo še boljši. Užitek ga je gledati. Dvignil je Dallas," je o slovenskem najstniku povedal košarkar, ki se lahko pohvali tudi s tremi naslovi prvaka v ligi NBA.
Goran Dragić
Sportal Dragiću očistili koleno, trener optimističen

Miami brez Dragića zmagal na derbiju Floride

Miami še vsaj do februarja ne bo mogel računati na Gorana Dragića, ki je prejšnji teden odšel na operacijo kolena, a je tudi brez zlatega slovenskega kapetana za zdaj na dobri poti, da se uvrsti v končnico.

Vrhunci dvoboja v Orlandu:

Še posebej zdaj, ko je premagal tekmeca s Floride, ki je hkrati tudi njegov najbližji zasledovalec na osmem mestu vzhodne konference. S 115:91 je premagal Orlando Magic v njegovi dvorani. Miami je prišel do pete zaporedne in skupno do 15. zmage ob 17 porazih. Orlando, ki ima prav tako 15 zmag, pa je doživel 17. poraz.

Kokoškov spet izgubil, Dončićev tekmec blestel

Deandre Ayton je blestel v Brookylnu. | Foto: Getty Images Deandre Ayton je blestel v Brookylnu. Foto: Getty Images Nekdanji selektor Slovenije, s katero je lani postal evropski prvak, Igor Kokoškov, je s Phoenixom doživel nov poraz. S 103:111 je klonil pri Brooklyn Netsih, kar je že njegov 25. poraz sezone.

Se je pa pri Phoenixu zelo izkazal morda celo glavni Dončićev tekmec v lovu na nagrado za novinca leta. Deandre Ayton, ki je bil na poletnem naboru izbran kot številka ena, je ob izjemno uspešnem, več kot 81-odstotnem metu iz igre, dosegel 26 točk, zbral je tudi 18 skokov.

Curry prehitel pisk sirene, neuspešen večer za Los Angeles

Branilci naslova Golden State Warriorsi so po Dončićevem Dallasu premagali še Los Angeles Clipperse. Znova je bilo tesno, bojevniki so si zmago zagotovili šele v zadnji sekundi, ko je pet desetink sekunde pred zadnjim piskom sirene po uspešnem prodoru dal koš Stephen Curry. Na dvoboju je dosegel kar 42 točk, od tega šest trojk, in bil najboljši strelec.

Izjemna predstava Curryja proti L. A. Clippersom:

Kevin Durant je dodal 35 točk in 12 skokov, pri gostih pa je bil najboljši Tobias Harris (32 točk in 9 skokov). Za tri točke je od sedmih metov zadel kar šest. Na splošno so gostje metali izvrstno izza velike črte, saj so zadeli kar 18 od 23 metov. Izkazal se je tudi Italijan Danilo Gallinari (25 točk in 11 skokov). Zadel je vseh pet metov za tri točke.

Izgubilo je tudi drugo moštvo iz Los Angelesa. Jezerniki so v dvorani Staples ostali praznih rok proti Memphisu (99:107), pri katerem je opozoril nase Jaren Jackson Jr. (27 točk). Grizliji so prekinili niz petih zaporednih porazov, velike zasluge za pomembno zmago, ki bo dvignila samozavest, ima tudi Španec Marc Gasol, bil je blizu trojnemu dvojčku (17 točk, 9 skokov in 8 asistenc).

Čustvena čestitka očeta Jarena Jacksona:

Pri gostiteljih je bil najučinkovitejši prvi zvezdnik LeBron James (22 točk, 14 skokov in 7 asistenc), Brandon Ingram je dodal 20, hrvaški center Ivica Zubac pa 19 točk. Kar 16 jih je dosegel v prvem polčasu. Lakersi so tako prekinili niz šestih domačih zmag.

Westbrook že 113. v karieri, a ... 

V Oklahoma Cityju je bilo napeto. Minnesota je brez poškodovanega Derricka Rosa (poškodba levega gležnja) prekrižala načrte gostiteljem (114:112), Andrew Wiggins pa je s 30 točkami postavil strelski rekord sezone. Gostje so za tri točke metali 14/27, Oklahoma pa je objokovala zadnji met Paula Georga. Najboljši strelec srečanja, v katerem je prispeval 31 točk in 11 skokov, je ob zvoku sirene zgrešil met za tri točke za zmago.

Vrhunci dvoboja v Oklahoma Cityju:

Znova se je s trojnim dvojčkom izkazal njegov soigralec Russell Westbrook (23 točk, 11 skokov in 10 asistenc). To je bil že njegov deveti v tej sezoni, skupno pa 113. v karieri. Oklahoma je izgubila prvič po štirih zaporednih zmagah.

Sacramento je bil doma boljši od New Orleansa (122:117), dvoboj pa sta zaznamovala Willie Cauley-Stein (22 točk in 17 skokov) pri zmagovalcih ter Anthony Davis (26 točk in 17 skokov) pri poražencih. Največ točk je dosegel branilec Sacramenta Buddy Hield (28 točk), izkazala sta se tudi Srb Bogdan Bogdanović (24 in 7 asistenc) in mladi De'Aaron Fox (19 točk in 11 asistenc). Pri gostih je največ točk dosegel Jrue Holiday (27).       

Lestvica:

Ne spreglejte