Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 5. 2023,
6.40

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Nikola Jokić Joel Embiid Boston Celtics Philadelphia 76ers Phoenix Suns Denver Nuggets Liga NBA

Petek, 12. 5. 2023, 6.40

11 mesecev, 2 tedna

Liga NBA, 11. maj

Veliko veselje za Čančarja in Denver, Boston ostal med živimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Denver Nuggets Vlatko Čančar | Vlatko Čančar je na parketu prebil dobri dve minuti. | Foto Reuters

Vlatko Čančar je na parketu prebil dobri dve minuti.

Foto: Reuters

Košarkarji Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem so v noči na petek postali prvi finalisti zahodne konference lige NBA. Nuggets so na šesti tekmi serije s Phoenix Suns slavili s 125:100 in s skupnim izidom 4:2 v zmagah napredovali v konferenčni finale. Bolj vroče pa je v seriji med Bostonom in Philadelphio, saj so Cetlics v gosteh z zmago s 95:86 izsilili odločilno sedmo tekmo.

Lakers Golden State
Sportal Ni še konec, prvak lige NBA in New York ostajata v igri

Košarkarji Denver Nuggets so v velikem slogu napredovali v finale zahodne konference lige NBA. Že ob polčasu šeste tekme s Phoenix Suns, ki so igrali brez DeAndreja Aytona in branilca Chrisa Paula, so namreč vodili z 81:51, s čimer so se vpisali tudi v zgodovino franšize, saj ob polčasu tekem v končnici še nikoli niso vodili z višjo prednostjo. V drugem polčasu so tako le končali začeto in slavili s 125:120. To je za Denver, za katere je Vlatko Čančar v dobrih dveh minutah na parketu vknjižil en skok, druga uvrstitev v konferenčni finale v zadnjih štirih sezonah, nazadnje jim je to uspelo v "mehurčku" leta 2020, skupno so petkrat v zgodovini igrali v konferenčnem finalu.

Vrhunci tekme:

Tam se bodo pomerili z boljšim iz para Golden State Warriors - Los Angeles Lakers, ki svoje serije še nista končala. "Verjetno bom gledal konjske dirke svojih prijateljev v Italiji, preživel nekaj časa z družino. Upam, da bo sončno, da bom lahko zunaj in se sprostil pred finalom," je po koncu na vprašanje, kaj bo počel do začetka konferenčnega finala, povedal Nikola Jokić, ki je bil znova nezaustavljiv. Dosegel je svoj 30. trojni dvojček v končnici lige NBA. Srb se je podpisal pod 32 točk, 10 skokov in 12 asistenc. "Vedeli smo, kaj pričakovati. Razmišljali smo na enak način kot da bi igrali doma. Naš cilj je bil igrati agresivno, čvrsto, želeli smo jim vsiliti težke mete in mislim, da nam je to tudi uspelo," je še povedal srbski košarkar.

V seriji s Phoenixom je naravnost blestel, saj je na treh tekmah v seriji dosegel trojni dvojček. S 26 točkami (4/7 za 3) pa mu je pri Denverju sledil Jamal Murray. Pri Phoenixu je vloga prvega strelca pripadla Cameronu Paynu, ki je dosegel 31 točk. Kevin Durant je v statistiko vpisal 23 točk. 

Domači navijači pa so svoje ljubljence ob polčasu izžvižgali, že lani so bili razočarani, ko jih je kljub vlogi favorita v polfinalu zahoda izločil Luka Dončić z Dallas Mavericks. Na odločilni sedmi tekmi so takrat Mavericks slavili s kar 123:90, tako da se je Phoenixu zgodila podobna katastrofa že drugič zapored. Tako kot takrat (11 točk) je tudi tokrat "zatajil" eden glavnih zvezdnikov ekipe Devin Booker, ki je ob porazu svoje ekipe proti Denverju prispeval le 12 točk.

Marcus Smart | Foto: Reuters Marcus Smart Foto: Reuters Boston ostal med živimi

Izjemno vroče pa bo v seriji Bostona in Philadelphie, v kateri so Celtics na šesti tekmi zmagali s 95:86, s tem pa so izsilili odločilno sedmo tekmo, ki bo dala potnika v konferenčni finale vzhoda. Za Boston, ki je igral le s sedmerico igralcev, je nekaj odločilnih košev dosegel Jayson Tatum, ki sicer ni imel svojega strelskega večera (5-21 iz igre). Toda v trenutkih, ko se je Philadelphia vračala v igro in lovila tekmeca, je Tatum zadel trojke za 84:83, 87:83 in 95:84. Tekmo je končal z 19 točkami. Z 22 točkami je bil najboljši strelec Bostona Marcus Smart. Pri domačih sta Joel Embiid in Tyrese Maxey prispevala po 26 točk, pri čemer je prvi dodal še deset skokov. Sedma tekma bo čez dva dneva v Bostonu.

Vrhunci tekme:

"Žoga je nehala krožiti. Mislim, da se v zadnjih štirih minutah tekme sploh nisem dotaknil žoge," je po koncu dejal razočarani Embiid. "Pripravljen sem na vojno," pa je na drugi strani jasno sporočilo pred sedmo tekmo Philadelphii poslal strateg Bostona Joe Mazzulla.

Liga NBA, 11. maj:

Liga NBA, 2. krog končnice:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Phoenix Suns (4) /4:2/
Golden State Warriors (6) – Los Angeles Lakers (7) /2:3/

Vzhod:
New York Knicks (5) – Miami Heat (8) /2:3/
Boston Celtics (2) – Philadelphia 76ers (3) /3:3/

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

 

Nikola Jokić Denver Nuggets
Sportal Jokić do zaključne žoge, korak od napredovanja tudi Philadelphia
Luka Dončić
Sportal Dončiću izkazali veliko čast
Anthony Davis
Sportal Zvezdnik Lakersov po novih težavah postal tarča posmeha #video

 

Ne spreglejte