Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 5. 2023,
10.05

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

Natisni članek

Liga NBA NBA Shaquille O’Neal Los Angeles Lakers Anthony Davis Charles Barkley

Četrtek, 11. 5. 2023, 10.05

11 mesecev, 2 tedna

Anthony Davis

Zvezdnik Lakersov po novih težavah postal tarča posmeha #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82
Anthony Davis | Bo Anthony Davis lahko na šesti tekmi pomagal LA Lakers? | Foto Guliverimage

Bo Anthony Davis lahko na šesti tekmi pomagal LA Lakers?

Foto: Guliverimage

Anthony Davis je bil v tej sezoni eden od glavnih dejavnikov presenetljivega uspeha Los Angeles Lakers tako med rednim delom sezone kot v končnici. Kljub številnim težavam s poškodbami je bil med najbolj zaslužnimi za preboj Lakersov med najboljše ekipe zahoda, a na zadnjem obračunu z Golden State Warriors je utrpel nove težave, po katerih je pod vprašajem tudi njegov nastop na naslednji tekmi.

Lakers Golden State
Sportal Ni še konec, prvak lige NBA in New York ostajata v igri

Potem ko je Anthony Davis pomagal Lakersom, da so se prikradli v končnico skozi play-in, je v prvem krogu končnice navdušil z izjemno obrambo proti Memphis Grizzlies. Njegova prevlada pod obročem je velike težave povzročala tudi Golden State Warriors. Ti so se na zadnji tekmi proti LA Lakers sicer rešili in zaostanek v zmagah znižali na 2:3, a še bolj kot poraz lahko Lakerse skrbijo nove težave Davisa.

V zadnji četrtini obračuna z Golden Statom je namreč Kevon Looney zadal Davisu hud udarec v glavo, potem ko je s polaganjem poskušal D'Angelo Russell, igralci pa so se pod košem borili za žogo. Davis je moral takoj z igrišča, kot je povedal Chris Haynes s TNT, pa so ga morali na nadaljnje preglede peljati celo z vozičkom.

Trener Lakersov Darvin Ham je bil po tekmi pozitiven, a ni ponudil nobenih podrobnosti. "Dobil je res močan udarec v glavo," je dejal Ham. "Zdi se, da mu gre že zelo dobro. Več pa o njegovem stanju trenutno še ne vemo," je dejal trener, za nekaj optimizma pa je poskrbel tudi Davis sam, ki je brez pomoči zapustil Chase center v Mission Bayu. Po besedah novinarja Chrisa Haynesa ​​so Lakersi optimistični, da se je Davis izognil pretresu možganov in da je po začetnem šoku hitro prišel k sebi, a uradnih informacij še ni, nastop Davisa pa bo verjetno vse do noči na sobote, ko bo na sporedu naslednja tekma, pod vprašajem.

O'Neal in Barkley umirala od smeha

A še bolj kot nove težave Davisa je po tekmi odmeval odziv NBA-legend Shaquilla O'Neala in Charlesa Barkleyja, ki sta se po srečanju v analizi tekme v Inside the NBA nenadzorovano začela smejati na račun Davisa. Med razpravo o prihajajoči šesti tekmi in pogovorih o slabosti, ki jo je Davis občutil, ko je vstal s tal, sta se začela na glas smejati. Slišati je bilo mečkanje papirja, Barkley pa je ob tem med smehom pripomnil, da je Davis, ki je imel že ogromno težav s poškodbami, narejen iz papirja, ob tem pa sta sprožila plaz različnih reakcij NBA-navijačev. Medtem ko so se nekateri ob njunem izbruhu smeha tudi sami smejali, pa so bili mnogi mnenja, da je bil njun odziv neokusen in skrajno neprimeren.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončiću izkazali veliko čast
Nikola Jokić Denver Nuggets
Sportal Jokić do zaključne žoge, korak od napredovanja tudi Philadelphia
Ne spreglejte