Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 5. 2023,
9.00

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Natisni članek

LeBron James Golden State Warriors Miami Heat New York Knicks Liga NBA NBA

Četrtek, 11. 5. 2023, 9.00

11 mesecev, 2 tedna

LIGA NBA, 10. MAJ

Ni še konec, prvak lige NBA in New York ostajata v igri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Lakers Golden State | Stephen Curry (27 točk) je bil najboljši strelec Golden Stata, LeBron James (25) pa LA Lakers. Šesta tekma bo v Los Angelesu, jezerniki lahko z zmago izločijo branilce naslova in se uvrstijo v finale zahodne konference. | Foto Reuters

Stephen Curry (27 točk) je bil najboljši strelec Golden Stata, LeBron James (25) pa LA Lakers. Šesta tekma bo v Los Angelesu, jezerniki lahko z zmago izločijo branilce naslova in se uvrstijo v finale zahodne konference.

Foto: Reuters

V noči na četrtek bi lahko v ligi NBA že postal znan prvi finalist tako v vzhodni kot zahodni konferenci, a to tega vendarle ni prišlo. Branilci naslova Golden State Warriors so doma premagali Los Angeles Lakers (121:106) ter zaostanek v skupnih zmagah znižali na 2:3, podobno velja za New York Knicks, ki so bili na domačem parketu boljši od Miami Heat (112:103).

Luka Dončić
Sportal Dončiću izkazali veliko čast

Peta tekma je bila za prvake biti ali ne biti, saj bi si lahko jezerniki, šele sedmi nosilci končnice, že v dvorani Chase Center v gosteh lahko priigrali finale zahodne konference. A bojevniki presenečenja niso dopustili in so z zmago pred domačimi navijači izsilili šesto tekmo. Ta bo v soboto zvečer v Los Angelesu.

Vrhunci dvoboja med Golden Statom in LA Lakers:

Pri bojevnikih je bil tokrat ključni igralec Draymond Green, ki je na začetku popeljal domače v prednost z nekaj trojkami, na koncu pa je zbral 20 točk. Prvi strelec je bil sicer Stephen Curry s 27 točkami, dober večer je imel tudi Andrew Wiggins s 25 točkami.

"Vsi v moštvu so odigrali svojo vlogo. Draymond nas je popeljal v varno cono, všeč pa nam je tudi bolj agresiven Andrew," je dejal Curry in dodal: "Nikakor nismo želeli na takšen način končati prvenstva NBA. Želeli smo le zmagati in si priigrati še eno priložnost."

Anthony Davis
Sportal Zvezdnik Lakersov po novih težavah postal tarča posmeha #video

Še bolj kot poraz bi jezernike lahko bolelo, da Anthony Davis v zadnji četrtini ni mogel več igrati, očitno zaradi težav po nenamernem udarcu s komolcem v glavo, ki ga je prejel od Kevona Looneyja. Trener gostov Darvin Ham je po tekmi sicer povedal, da so Davisa pregledali zdravniki in kot kaže, je z njim vse v redu.

Pri gostih je največ točk dosegel LeBron James, ki je zbral 25 točk. Davis, ki je moral predčasno s parketa v zadnji četrtini, jih je zbral 23. Za zdaj še ni znano, ali bo na šesti tekmi lahko igral.

Brunson nerešljiva uganka za Miami

Na vzhodu tudi košarkarjem Miami Heat ni uspel veliki met, da bi se po prednosti 3:1 v zmagah že v dvorani Madison Square Garden veselili napredovanja v konferenčni finale. Domači New York Knicks so si v tretji četrtini priigrali že 19 točk prednosti, na koncu so zmagali s 112:103 in zaostanek v zmagah znižali na 2:3. Šesta tekma med obema ekipama bo v soboto zvečer na Floridi.

Vrhunci dvoboja med New Yorkom in Miamijem:

Jalen Brunson je dosegel 38 točk za kratkohlačnike. "Morate jim priznati, s to ekipo je res težko igrati," je Brunson povedal za televizijo TNT, potem ko je igral vseh 48 minut in točkovnemu zbiru dodal še devet skokov in sedem podaj: "Ampak mi smo se prišli samo borit. Nismo se predali po zaostanku desetih točk v uvodni četrtini, to nas je očitno le še podžgalo, da smo se borili naprej." RJ Barrett je k zmagi dodal 26 točk, Julius Randle pa 24.

Jalen Brunson je dosegel 38, Duncan Robinson pa 17 točk. | Foto: Reuters Jalen Brunson je dosegel 38, Duncan Robinson pa 17 točk. Foto: Reuters

"Zaščiti dom," pa je dejal Bam Adebayo, ki je za vročico zbral 18 točk, o glavni nalogi Miamija na šesti tekmi: "Na tej točki končnice je to največja stvar za nas." Prvi strelec gostov je bil sicer Jimmy Butler z 19 točkami, ob Adebayu pa se je s 17 izkazal še igralec s klopi Duncan Robinson.

Liga NBA, 10. maj

Liga NBA, 2. krog končnice:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Phoenix Suns (4) /3:2/
Golden State Warriors (6) – Los Angeles Lakers (7) /2:3/

Vzhod:
New York Knicks (5) – Miami Heat (8) /2:3/
Boston Celtics (2) – Philadelphia 76ers (3) /2:3/

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Los Angeles Lakers
Sportal Miami še naprej preseneča, LA Lakers oddaljeni le še zmago
Nikola Jokić Denver Nuggets
Sportal Jokić do zaključne žoge, korak od napredovanja tudi Philadelphia
Real Madrid : Partizan
Sportal Real po velikem preobratu izločil Partizan in spisal zgodovino
Ne spreglejte