Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2023,
6.36

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Philadelphia 76ers Nikola Jokić Phoenix Suns Boston Celtics Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets NBA Liga NBA

Sreda, 10. 5. 2023, 6.36

11 mesecev, 2 tedna

Liga NBA, 9. maj

Jokić do zaključne žoge, korak od napredovanja tudi Philadelphia

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Nikola Jokić Denver Nuggets | Nikola Jokić je s soigralci Denver Nuggets zmagal in povedel v seriji s 3:2. | Foto Guliverimage

Nikola Jokić je s soigralci Denver Nuggets zmagal in povedel v seriji s 3:2.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Denver Nuggets so na peti tekmi konferenčnega polfinala doma s 118:102 premagali Phoenix Suns in si priigrali zaključno žogo za napredovanje. Prvi mož ob zmagi je bil Nikola Jokić. Srb je k slavju prispeval trojni dvojček (29 točk, 13 skokov, 12 asistenc). Niso pa domačega terena izkoristili člani Boston Celtics. S 103:115 so izgubili proti Philadelphii, ki je zdaj korak od konferenčnega finala.

Nikola Jokić
Sportal Srb jo je še dobro odnesel

Denver je pred domačimi gledalci vodil skoraj vso tekmo, Phoenix je imel minimalno vodstvo le v drugi četrtini, ko je stopil dvomestno prednost gostiteljev. Ti so odločilen korak k zmagi, s katero so si priigrali zaključno žogo za napredovanje v konferenčni finale, naredili v tretji četrtini, ko so gostom ušli na +20, v zadnjem delu pa visoko prednost najprej še zvišali, na koncu pa zmagali s 118:102. 

Nikola Jokić, ki jo je po incidentu na zadnji tekmi odnesel le z denarno kaznijo, je ob zmagi vknjižil trojni dvojček, 29 točk, 13 skokov in 12 asistenc. Razpoložen je bil Bruce Jr. Brown s 25 točkami, po 19 sta jih dodala Jamal Murray in Michael Porter. Slovenski košarkar Vlatko Čančar je za kratko stopil na parket, v statistiko vpisal en skok, zgrešil pa je po en met za dve in za tri točke.

Pri Phoenixu je Devin Booker srečanje končal z 28 točkami, Kevin Durant pa s 26, ki jim je dodal še 11 skokov in sedem asistenc.

Denver je tako še tretjič zmagal doma v tem krogu končnice in v seriji na štiri zmage povedel s 3:2. Zaključno žogo bo lahko izkoristil na gostovanju v noči na petek.

Vrhunci srečanja:

Embiid in Maxey vlekla voz Philadelphie

Na drugi torkovi tekmi konferenčnega polfinala je Philadelphia zmagala v Bostonu in povedla s 3:2 Izkazal se je kamerunski zvezdnik Joel Embiid s 33 točkami, sedmimi skoki in štirimi blokadami, a ga je tokrat skoraj zasenčil izkupiček soigralca. Tyrese Maxey je dosegel 30 točk, od tega šest trojk. James Harden pa je tekmo končal s 17 točkami, desetimi podajami in osmimi skoki. Philadelphia 76ers si je v Bostonu priigrala zaključno žogo za napredovanje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Philadelphia 76ers si je v Bostonu priigrala zaključno žogo za napredovanje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Ni še konec. Dobiti moramo še eno tekmo," je po pomembni zmagi dejal Embiid: "Vsi v ekipi, vsi moramo pokazati še eno takšno predstavo. Kar nam je uspelo nocoj, je lažje reči kot narediti. Ampak to moramo ponoviti."

Pri Keltih, ki so v zadnji četrtini zaostajali tudi za 21 točk, je bil prvi strelec Jayson Tatum, ki je zbral 36 točk (11-27), a je imel tokrat premalo pomoči pri soigralcih. Jaylen Brown je zbral 24 točk. "Če se nisi pripravljen umazati, če nisi pripravljen izkrvaveti, če si nisi pripravljen nečesa zlomiti ... potem ne bi smel biti na tem igrišču," je po razočaranju dejal košarkar Bostona Marcus Smart: "Ker za to gre v končnici."

Ekipa okoli najkoristnejšega košarkarja (MVP) rednega dela Embiida zdaj potrebuje le še eno zmago za uvrstitev v finale vzhoda. Naslednja tekma bo v noči na petek po srednjeevropskem času v Philadelphii.

Vrhunci srečanja v Bostonu:

Liga NBA, 9. maj

Liga NBA, 2. krog končnice:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Phoenix Suns (4) /3:2/
Golden State Warriors (6) – Los Angeles Lakers (7) /1:3/

Vzhod:
New York Knicks (5) – Miami Heat (8) /1:3/
Boston Celtics (2) – Philadelphia 76ers (3) /2:3/

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

 
Los Angeles Lakers
Sportal Miami še naprej preseneča, LA Lakers oddaljeni le še zmago
Nikola Jokić
Sportal Izjemni Srb "obračunal" z lastnikom Phoenixa #video
Nikola Jokić
Sportal Neverjetna predstava Jokića, a je Srb vseeno potegnil krajšo #video
Ne spreglejte