Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2023,
11.01

Osveženo pred

11 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

4

Natisni članek

Mat Ishbia Phoenix Suns Nikola Jokić Denver Nuggets NBA

Ponedeljek, 8. 5. 2023, 11.01

11 mesecev, 4 tedne

Nikola Jokić in Mat Ishbia

Izjemni Srb "obračunal" z lastnikom Phoenixa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

4

Nikola Jokić | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V noči na ponedeljek je bil v ligi NBA v ospredju srbski košarkar Nikola Jokić, ki se je proti Phoenix Suns izkazal z izjemnimi 53 točkami, a je kljub temu njegov Denver klonil s 124:129, Suns pa so z zmago izid v polfinalu zahodne konference poravnali na 2:2. A Jokić nase ni opozoril le z izjemno predstavo, temveč tudi z manjšim sporom, v katerega se je zapletel z lastnikom Phoenixa, Matom Ishbio.

Nikola Jokić
Sportal Neverjetna predstava Jokića, a je Srb vseeno potegnil krajšo #video

V končnici lige NBA je iz tekme v tekmo vse bolj vroče. Napetost narašča, pomemben je boj za vsako žogo in igralcem v ključnih trenutkih vse bolj popuščajo živci. Tako je bilo tudi na nedeljski tekmi med Phoenixom in Denverjem Vlatka Čančarja, kjer so se na koncu zmage s 129:124 veselili košarkarji Phoenixa.

Izjemno partijo je pokazal srbski košarkar Nikola Jokić, ki je tekmo končal pri kar 53 točkah, štirih skokih in enajstih asistencah in bil daleč najboljši posameznik na parketu. A Srbu, ki je v letošnjem tekmovanju za naziv MVP končal na drugem mestu, je na koncu to ob porazu pomenilo bore malo. Poleg njegove strelske predstave pa je odmeval tudi dogodek, ki se je zgodil ob koncu prvega polčasa. Košarkar Phoenixa Sunsov Josh Okogie je v boju za izgubljeno žogo skočil med gledalce, žoga pa je pristala v rokah lastnika Phoenixa Mata Ishbie. Ta žoge ni želel takoj vrniti Jokiću, čeprav je sodnik že pred tem pokazal, da imajo posest žoge košarkarji Denverja. Jokić je lastnika Sunsov nato v boju za žogo rahlo odrinil, Ishbia pa je ob tem še z malce dramatičnega vložka padel nazaj. Jokić si je zaradi incidenta prislužil tudi tehnično napako, medtem ko je eden izmed navijačev, ki je sedel poleg Ishbie, moral zapustiti svoj sedež.

Omenjeni dogodek:

Kot je prvi zvezdnik Denverja pojasnil po tekmi, mu je sodnik razložil, da naj bi si tehnično napako prislužil, ker naj bi s komolcem oviral navijača. "Ta 'navijač' je prvi položil roke name. Mislil sem, da nas igralce liga ščiti, a se mogoče motim. Vem, kdo je bil med občinstvom, a tam je sedel kot navijač Phoenixa, sedel je med njihovimi navijači in nima nobene pravice ovirati poteka igre z zadrževanjem žoge," je bil jasen Jokić. Na vprašanje, ali se boji morebitne kazni ali suspenza, je Jokić odgovoril z le: "Zakaj? On je prvi vzpostavil stik. Mislil sem, da navijače, ki ovirajo igro, pošljejo iz dvorane." je dejal Srb in ob tem še enkrat poudaril, da naj bi liga ščitila igralce.

Na stran svojega varovanca se je po tekmi postavil tudi trener Denverja Mike Malone. "Mislim, da je noro, da si je Nikola zato prislužil tehnično napako. Šel je po žogo, da bi se lahko igra nadaljevala, in eden izmed gledalcev je žogo držal, kot da bi si želel biti del igre," je dejal Malone. Na vprašanje enega izmed novinarjev, ali ve, da je bil ta "navijač" lastnik Sunsov, je bil Malone neposreden: "J*** vseeno mi je," je še dejal Malone, ki ga z Denverjem naslednja tekma v seriji s Phoenixom čaka v noči na sredo, tokrat pred domačimi navijači. Za zdaj še ni znano, ali bo Jokić zaradi incidenta kaznovan tudi s kakšno tekmo suspenza.

Omenjeni incident je sprožil številne komentarje, med drugim se je javno na incident odzval tudi nekdanji košarkar zdaj pa strokovni komentator Magic Johnson. "Jokić, užival sem v tvoji predstavi, a res ne cenim, da si udaril mojega kolega in lastnika Sunsov Mata Ishbio," je na Twitterju zapisal Johnson, ki se je tako kot Ishbia v preteklosti šolal na univerzi Michigan State.

Preberite še:

LeBron James Los Angeles Lakers
Sportal LeBronu Jamesu se kaj takšnega še ni zgodilo, v Miamiju se je zaiskrilo #video
Philadelphia 76ers Boston Celtics
Sportal Grozljiv trenutek v Philadelphii, Čančar ni imel razlogov za veselje
Golden State Warriors
Sportal Golden State Warriors so povozili Lakers in izenačili
Ne spreglejte